Barnefilmfestivalen i Kristiansand


|


24. april 2013


| 0 Kommentarer

Fra De tøffeste gutta. Foto: SF Norge AS

Allsidig program

I går åpnet Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Festivalen varer frem til 27. april, og her vil publikum få anledning til å se premiere på en rekke nye barnefilmer.

Blant disse filmene finnes det også noen nye norske barnefilmer, og hovedattraksjonen er nok filmen “De tøffeste gutta” som er basert på Arne Svingens bok med samme tittel.

11 år gamle Modulf tror han er en slags superhelt. Hver dag blir han mobbet av de tøffeste gutta på skolen. Og det er helt greit. Fordi da redder han de andre barna. Det er bedre at han – Superhelten – får gjennomgå.

En dag flytter det en jente inn i nabohuset; Lise. Hun bryr seg, og skaper kaos i rekkene. Modulf er nødt til å se sin egen situasjon i øynene – og gjøre noe med den.

Spennende norske kortfilmer. Foto: barnefilmfestivalen.no

Norsk skrekkfilm for barn

Også kortfilmprogrammet er spekket med norske premierer. Pyse er regissert av Siri Rutlin og er en skrekkfilm for barn.

Idunn (7) skal være alene hjemme for første gang. Storebror Even (12) syns søsteren er en pyse, og denne vinterettermiddagen blir den skumleste i Idunns liv. Men hvem er den største pysa?

I tillegg til å vise barne- og ungdomsfilmer arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere.

 

Stikkord: , , , De tøffeste gutta, , Filmfestival, Kortfilm, Spillefilm, Tegnefilm

Kategori: Film, Smårolling / småskolebarn, Store skolebarn / tenåringer

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge