Fantastiske silhuett bilder av familien!

Personlige gaver er alltid suksess – men det blir kanskje litt kjedelig å gi bort foto av ungene år etter år? Vårt tips er å få laget silhuett bilder av dine kjære!

Hvert av disse designene er håndlaget av Joe som har Etsy butikken Papercuts by Joe. Fotoene klippes ut i ett eneste svart papir og limes på en hvit bakgrunn.

En vakker gave både til jul, bryllupsdager, bursdager osv. (Joe reklamerer med kun 5$ frakt til Norge for bildene i str 8×10).

Det øverste bildet er kanskje overkommelig å lage selv, men disse er noe mer intrikate.

Ble nysgjerrig på å vite mer om silhuettkunsten, og sakset dette fra billedkunstner Hjørdis Harmens Kalands nettside(en av de få som driver med dette i Norge):”Silhuettkunsten kom til Europa fra Østen, og ble svært populær på 16- og 1700-tallet og særlig i Frankrike, Tyskland og Danmark. Å la seg portrettere av en kunstmaler, var det bare de rikeste som hadde råd til, men silhuetter ble klippet for en billig penge på gaten, på markeder, osv.

Man sendte gjerne med jevne mellomrom silhuetter av sine barn til tanter og onkler for å vise hvor store de hadde blitt, og det var ganske enkelt vanlige menneskers måte å få seg et portrett på.

I første halvdel av 1700-tallet var der en fransk finansminister, Etienne de Silhouette, som var svært gniten, og innførte en rekke upopulære sparetiltak. Man begynte da å kalle den billige klippekunsten opp etter ham: “á la Silhouette”, og siden er skyggebildene blitt hetende silhuetter”.

Så lærte jeg litt i dag også… 😉Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

3 kommentarer. » Legg til din også. • Elisabeth
  30. november, 2009, 21:27

  http://deluze.blogspot.com/2009/11/pappa-og-hans-kamp-mot-kreft.html

  Julegavetips!

  Svar


 • Camilla 🙂
  30. november, 2009, 22:35

  Åy, dette var virkelig stilig! Kreativt og annerledes enn bildene man gir "til vanlig" 🙂

  Svar


 • Jeanettes Hjerterom
  30. november, 2009, 22:52

  Råstilig

  Dette skal jeg snoke litt mer på.

  Tusen takk for tipset.

  klem jeanette

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge