Hvordan leve på èn inntekt en periode?


|


13. januar 2014


| 2 Kommentarer

Vi har valgt å utsette barnehagestart, og bli hjemme lengre med vår datter på ulønnet foreldrepermisjon. Hos oss er nå far hjemme og vi klarer oss på en inntekt. Her deler vi noen av våre tips!

Å gå fra to inntekter til en

Det handler om planlegging og prioritering. Perfect Planning Prevents Pathetic Performance. Det ligger mye i det, og familieøkonomien tar man ikke lett på, planlegg godt og prioriter stramt hvis du virkelig vil dette.

Det er klart at det å gå fra to inntekter til èn ikke kommer gratis –noe man ofre.

Første post er å finne ut hvor mye man trenger pr måned for å få ting til å gå rundt, alle faste utgifter må med, rund opp. Man har ikke lyst å ende med for lite.

Neste viktige post er: Hva kan man klare seg uten, og hva er du villig til å ofre – i en periode! Det siste der er litt viktig, det er snakk om en periode, det betyr ikke at man aldri mer skal trene i treningsstudio, ha Netflix, eller unne seg nye klær, men kanskje at man skal sette det på frys noen måneder?

Realistisk bilde av situasjonen

Når man har skjært ned på det man kan, sitter man igjen med et realistisk beløp på månedlige utgifter. Dette beløpet er utgangspunktet, og man begynne å regne på hvor mye ekstra man trenger for å få litt mer tid hjemme. Hvor mye av dette beløpet kan én inntekt dekke? Hvor mye mangler dere pr måned for å få det til å gå opp? Kanskje er dere nærmere en løsning enn dere tror?

Kontantstøtte og det månedlige barnebidraget er for mange familier avgjørende for å kunne ta ut ulønnet permisjon. Kanskje har man råd til enekstra måned, fem måneder, eller mer? For mange småbarnsforeldre utgjør en ekstra måned eller to hjemme veldig mye. Klarerman seg frem til seg til barnet er 13 mnd så kommer kontantstøtten. Den er avgjørende for mange foreldre som ønsker å utvide sin foreldrepermisjon.

Gøy å ha tid til å ha ungene med! Foto: Privat

Våre sparetips:

  • Spar barnebidraget og evt kontantstøtten så lenge dere er i lønnet permisjon! Dette blir det penger av, eks: 12 mnd med barnebidrag er 11.640kr.
  • Ønsk dere praktiske gaver til barnet, fortell alle at dere skal være hjemme, at dere prioriterer og setter pris på ulltrøye heller enn ballerinasko.
  • Kjøp brukt vogn, seng, klær og annet barneutstyr! -Kjøp og kast mentaliteten rundt oss sørger for nesten nytt utstyr til en veldig rimelig penge!
  • Lån og bytt: Bruk vennekretsen din, lag system for bytting og arving av hverandre. Miljøvennlig, økonomisk og det gjør deg til et godt forbilde. Dette reduserer virkelig utgifter som man ellers ville ha brukt på utstyr.
  • Opprett en konto til barnet. Om noen lurer på hva dere ønsker dere til barnet, og man ikke kommer på noe (som er en realitet for mange) Ønsk dere penger! Det gjelder bade jul, bursdag og dåp/navnefest.

 

Om du føler deg inspirert og syns dette er spennede så kan du lese mer om hvordan vi la opp vår permisjon og hvilke grep vi har tatt her.

 

 

Stikkord: , , , foreldrepermisjon, , , ulønnet permisjon

Kategori: Familieøkonomi, Hverdagsbetraktninger, Mammablogging

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Aina N Forsell sier:

    Tenker du mener barnetrygd når du omtaler barnebidrag? Bidrag er det enslige forsørgere mottar fra den andre forelderen, eller ev staten. Som enslig forsørger gjennom 10 år kan jeg føye noe til din liste; matinnkjøp en gang i uken etter liste, lage ukemeny i forkant. Handle inn mat på tilbud. Mye bra utstyr til barn kan man også finne til en svært rimelig penge på loppis, som akebrett, etterhvert ski/skøyter, og barnemøbler. Utrolig hva et strøk maling eller to gjør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge