Barna våre er morgendagens helter og det er vanskelig å forberede dem på fremtiden. En bekymring blant mange foreldre er “barna mine spiller for mye”. Dette er gjerne barn som spiller spill som Fortnite, Roblo og Minecraft. Et spørsmål veldig mange lurer på er om slike spill kan føre til problemer senere. Det korte svaret på dette er at det fører stort sett ikke til problemer og at de aller fleste lærer mye av TV-spill.

Mange foreldre tror nemlig at tv-spill kan føre til større spillproblemer hos casino senere. Dette er to helt forskjellige ting og man må skille dette fra hverandre. Pengespill-problemer har ingenting med vanlige TV-spill å gjøre. De store problemene fra TV-spill kommer når det går utover sosiale aspekter og helse.

Det sosiale aspektet ved TV-spill kan være vanskelig å sette seg inn i. Det er fordi at TV-spill faktisk er en ny sosial arena. Selv om barna sitter foran TV-en hjemme eller på Ipadenen å spiller så snakker de med vennene sine. Dette kan være vanskelig for foreldre å forstå. Det betyr likevel ikke at det er greit å spille istedenfor å gjøre andre ting med vennene sine.

Et ennå større problem er hvis TV-spill går utover helsen til ditt barn som overvekt. Da er det utrolig viktig at man begynner med tiltak snarest. Det betyr ikke at du skal rive ut spillkonsollen fra rommet men heller legge opp til aktivitet. Det kan være at man oppfordrer til å gå en tur eller kanskje finner et annet tilbud som faller i smak hos ditt barn.

Hvordan vil TV-spill påvirke fremtiden?

Først, det å forstå hvordan den nye verden med interaktive spill foregår kan være en kjempe fordel for ditt barn. Det er en ny verden og som vi voksne kanskje ikke forstår oss helt på. På samme måte så er det ikke sikkert at dette er til ulempe for ditt barn.

TV-spill vil for de aller fleste ikke føre til noen som helst problemer. Det er kun hvis det hindrer dem i andre aktiviteter og påvirker helsen til barnet ditt. Dette er tegn man gjerne ser tidlig og man kan gå inn å intervenere. Hvis man er usikker på hvordan man skal håndtere dette så kan det være greit å ta kontakt med en psykolog. På denne måten så kan man ta tak i problemet på riktig måte.