Luksus-camping: Slik gjorde vi det


|


27. mai 2012


| 4 Kommentarer

Barna stortrives på camping!

I år, som i fjor, har vi tenkt oss på luksus-camping i Sverige. Fenomenet luksus-camping er enda ganske nytt, men kan sies å være campinglivet sitt svar på våre høye krav til levestandard.

Det som tidligere var primitive turer med klamme soveposer, vonde liggeunderlag og trange forhold er nå byttet ut med telt som er større en campingvognen, behagelige soveopplevelser på hvert sitt soverom, strøm og comfort.

Vi fikk altså en smakebit av dette i fjor, og knallet til med femstjernes campingplass i nesten to uker. Vi gleder oss til å dra tilbake i år, nå som lillegutt nesten er tre år og skjønner enda mer.

Luksus for de små er mye plass å boltre seg på…

For å luksus-campe trengs først og fremst et telt. Et STORT telt. Det finnes faktisk overraskende mange store telt på markedet. Etter noen undersøkelser fant vi fort ut at telt fra den danske produsenten Outwell var det VI var ute etter.

Vi trengte et stort telt som tålte dårlig vær og som hadde smarte løsninger – og Outwell har UTROLIG mange telt å velge mellom. Plutselig fikk vi et luksusproblem: Hvilket telt skulle vi velge?

Vi valge til slutt teltet Outwell Imagine, men det er nok mange som vil velge enda større. Mitt tips er go as big as you can. Og da mener jeg når du har tatt bilstørrelse og muligheten til å pakke i betrakning.

Fjorårets Outwell Imagine telt

I år har vi oppgradert til et større telt – Outwell Vermont XLP – og skulle kanskje gjort det med engang. Så mitt råd er som nevnt: Go as big as you can !

Vi har valgt nettopp dette teltet av alle modellene da det passet oss veldig godt. Veldig bra størrelse, tre soverom, klesskap og to store rom. Perfekt ! Vi gleder oss til å sovne i dette nye lille palasset vårt.

Når du har funnet teltet du ønsker så er det resten av utstyret som skal på plass. Du TRENGER selvsagt ikke alt som finnes på markedet, men nå snakker vi luksus-camping, så her kommer det litt forskjellige tips til utstyr.

Du får kjøpt gulvtepper til alle outwell telt-modellene, og det gjør det så mye mer trivelig i teltet. Derfor anbefaler jeg det.

Ellers så er oppbevaringsystemer alltid veldig smarte.

Vi har en oppbevaringshylle. Her oppbevarer vi all maten og kjøkkenutstyret. Anbefaler å bruke melamine-service som tåler en liten trøkk.

Vi har også en egen kjøkkenbag som vi har resten av kjøkkenutstyret i. Der ligger det en egen mappe til bestikket.

Når du luksus-camper med et så stort telt, bør du undersøke med campingplassen om det er greit at du booker en campingvognplass til teltet. Da får du nok plass til teltet ditt, og du får strøm til datamaskiner, varmevifte, madrasspumper, kjøleboks med mer.

Tingene tar plass i bilen og da er det viktig å pakke det tyngste nederst og huske at ingenting skal være løst under bilturen. Det er forskjellige måter å pakke på, noen pakker alt i gjennomsiktige bokser, men andre pakker i bagger. Her er det greit å prøve å finne ut hva som passer best i bilen.

God mat er også luksus på camping!

Når vi er på luksus-camping så nyter vi lange kvelder i teltet med film, datamaskin, kos og god mat. DA trenger vi litt utstyr. Skal ikke lage liste med alle småting, men vi har med oss blant annet:

 • Oppblåsbare madrasser til alle sammen. Ungene sover i soveposer og vi sover i dyner.
 • Campingmøbler
 • En GOD fryserboks
 • En varmevifte til kalde kvelder, og gjerne en luftvifte til varme morgener.
 • Grill
 • Stormkjøkken/ primus
 • Skjøteledninger
 • Kjøkkenutstyr

Vurderer du å prøve luksus-camping ? Anbefales i allefall av oss. Du kan lese mer om vår luksus-camping tur sommeren 2011 her. Lykke til !  ?

Stikkord: , Camping, Campingferie, , , , Sommerferietips,

Kategori: Reise med barn, Sverige

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Dette ser helt fantastisk ut!

  Jeg er oppvokst med camping, og kunne godt tenkt meg det med mann og barn nå. Jeg oppvokst med combicamp. Men denne luksuscampingen ser super ut!

 2. wendysinfamilie sier:

  Så veldig flott ut, jeg forsøker å få mannen med på å kjøpe kampingvogn kanskje dette er ett sted å starte.

  My recent post Bake, kose, eksem, sommer og utvikling

 3. Ove sier:

  Hei.

  Vi sikler også på det sammme teltet – Vermont XLP – og ser det går an å importer[get_bloginfo]url[/get_bloginfo]/files/2012/05/luksus-camping/e_fra_storbritannia_og_da_med_lavere_pris_-_og_tax-free._kan_vi_sp_oslash.css;rre hva dere gjorde?? import eller via norsk forhandler.

  Hilsen Anne og Ove

  – som vil prøve ut luksuscamping i 2013

 4. Ingrid sier:

  Hei, har du en e-postadresse jeg kan nå deg på? Hilsen Ingrid

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge