Online lek og moro for barna


|


7. oktober 2012


| 0 Kommentarer

 

Aktivitetssider for barn

Da vi ble bedt om å teste Lek & Moro sidene til Gråtass, følte jeg at dette passet midt i blinken for oss.

Fireåringen min elsker Gråtass, og i det siste har han også blitt veldig ivrig på dataspill (kanskje litt vel ivrig om jeg skal være helt ærlig…!)

Nettsidene har en rekke forskjellige aktiviteter; alt fra spill til malebøker. En ny aktivitet legges til månedlig, og under menyen “Ny moro” kan du følge med på de nye tilskuddene.

 

Endelig mulig å spille Gråtass online

Jeg har i grunn bare måtte akseptere at begge mine sønner er veldig glad i å spille dataspill. Barn gjør jo som oss voksne, og med to data-nerder til foreldre er det vel ikke annet å forvente…

Jeg er derfor opptatt av å finne spill og aktiviteter som utfordrer hjernen på en positiv måte. Andre viktige kriterier er at spillet må være lett forståelig, at det fungerer skikkelig og så er det selvsagt viktig hva barna synes.

 

Å kunne spille Gråtass online, var en kjærkommen nyhet her i huset. Favoritten ble raskt å hjelpe Goggen med å slå rotter på loftet, og å samle penger i ballongferden. Kanskje ikke spill som gir ny kunnskap, men veldig fine for de minste når det gjelder å øve koordinasjonen med piltaster og mus.

Sønnen min skjønte raskt hva han skulle gjøre på alle spillene, men for de som ikke kan lese hadde det vært en fordel om det hadde vært en fortellerstemme som forklarte fremgangsmåten. Men alt i alt falt spillene godt i smak hos fireåringen, selv om noen nok er rettet mot litt eldre barn.

 

Malebok og minipostere

Lek & Moro sidene har man også mulighet til å male Gråtass-tegninger online. Nederst i høyre hjørne kan man trykke på en grønn pil for å bla til neste bilde (dette skulle gjerne vært litt tydeligere!).

Ellers får siden et stort pluss for at man også kan printe ut tegnearkene gratis, og fargelegge de på vanlig måte om man ønsker det.

Om barnet ditt har lyst til å få litt Gråtasspynt på rommet sitt, finnes det også mini-postere med Gråtassmotiver som kan printes ut og rammes inn. En veldig bra “freebie” – flere sider burde gi bort gratisting til sine fans synes jeg!

Andre aktiviteter på nettstedet er foto- og tegnealbum, og mer moro kommer neste måned – så følg med!

Denne omtalen er sponsetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette Halvorsen

Karimette er “primus motor” og gründer av Foreldremanualen.no, og jobber frilans som journalist og tekstforfatter. Karimette er mamma til to gutter på 5 og 10 år, samt at hun har en bonusdatter på 14 år.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterestGoogle Plus

Stikkord: , , , Fire på rad, , Goggen, , Gratis spill, Nettsider for barn, Online spill for barn, Oppgaver, , Postere,

Kategori: Smårolling / småskolebarn, Spill

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge