Skal barnet ditt være med i telysjakten?

Gjenvinnings-konkurranse

Noe av det koseligste med høstmørket er å tenne lys i heimen, og her i huset går det mange telys hver eneste kveld. Desverre har jeg ikke tenkt så mye på at aluminiumsbeholderne til telysene burde resirkuleres…

For å sette fokus på nettopp dette, arrangerer IKEA og WWF, i samarbeid med Hydro, Grønt Punkt og Syklus, en telysjakt for barn i barneskolen fra 1. til 7. klasse. Dette er en konkurranse som handler om å samle inn flest mulig telysbeholder til gjenvinning.

Vant telysjakten i 2012 – Sørvær oppvekstsenter i Hasvik kommune

Konkurransen førte til økt kildesortering

Det er andre gang denne konkurransen avholdes, og sist gang samlet over 26 000 skolebarn inn nesten 13,5 millioner brukte telys. I tillegg økte kildesorteringen av telys i befolkningen generelt fra 24 til 30 prosent. Syklus kan også melde om en stor økning i innsamlet metallemballasje generelt i Norge i perioden nov.-des. 2011, parallelt med at Telysjakten pågikk.

Årets konkurranse starter 1. november 2012 og avsluttes 31. januar 2013. Man melder seg på klassevis, og målet er altså å samle inn så mange utbrente telyskopper som mulig i løpet av konkurranseperioden. Det kåres en vinner i hvert fylke, i tillegg vil det bli trukket ut noen vinnere blant kreative ideer og aktiviteter som sendes inn.

Les mer om Telysjakten her. Om du ikke skal delta – men sånn som meg – ønsker å begynne med resirkulering av telyskopper, så kan du på denne siden finne ditt nærmeste returpunkt.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: Aluminium, , , Kildesortering, , miljø, Retur, skolebarn, Telysjakt, Telyskonkurranse

Kategori: Gjenbruk, Smårolling / småskolebarn, Store skolebarn / tenåringer

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. wendysinfamilie sier:

    Her ble disse hentet i fjor, her for en eller annen som sammlet de til denne konkurransen, så jeg har nå en stor pose i boden bare i tilfelle noen vil ha he he

    Flott prosjekt :)

    My recent post Snart tid for aa grave seg ned !

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge