Ultralydbelte – er dette fremtiden?

I lys av den siste tidens diskusjon om gravide bør få tilbud om ultralyd før uke 18, synes jeg det var ganske interessant å komme over dette produktet!

Dette er et ultralydbelte som er designet av den australske studenten Melody Shiue ved Universitetet i New South Wales. Magebeltet er med i en australsk designkonkurranse, og er altså ikke et produkt som eksisterer i dag.

Tanken er at gravide skal kunne ha på seg et belte laget av elektroniske tekstiler. Ved hjelp av 4D ultralyd viser beltet babyen på en skjerm på forsiden av magebeltet!

Et av argumentene mot tidlig ultralydundersøkelser, er diskusjonen om fosteret kan ta skade av dette. Vi undres derfor på hvor sikkert et slikt type produkt vil være?

Hva tror dere? Er dette fremtiden for gravide eller bare nok et unødvendig graviditetsprodukt? Vi vil gjerne høre deres kommentarer.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

18 kommentarer. » Legg til din også. • Karimette
  28. mars, 2011, 20:17

  Kvalmt, spør du meg!

  Svar


 • gunnmeis
  28. mars, 2011, 20:25

  uff, dette syntes jeg ikke noe om!

  vil man ha tidlig UL under svangerskapet, så FÅR man det! dette bør være unødvendig.

  Svar


 • Hobbyvimsa
  28. mars, 2011, 20:30

  Ja dette ble litt merkelig.Ul er jo ikke bra for barnet visst det blir overdrevet bruk av det:)

  Dette kan da ikke være bra for baby:)

  Ha en fin ny uke!!

  Klem Berit:)

  My recent post Søskenvognen er kommet i hus!!

  Svar


 • Karien
  28. mars, 2011, 20:52

  Kan hende at en gang i fremtiden har gravide kvinner slike T-skjorter på seg!

  Svar


 • juno
  28. mars, 2011, 21:15

  Oh my gudness!!!! Det er jo helt sykt! Hva er vitsen med det… er jo bare til å gå til en privat jordmor å få tidlig UL hvis de vil det. Er sikkert billigere en dette beltet også…

  Svar


 • lisa
  28. mars, 2011, 21:35

  Herrmin..galskapen har ingen ende..

  Svar


 • nitapus
  28. mars, 2011, 22:40

  Litt gøy, men veeeldig unødvedig og det tar jo bort all spenningen med og gå gravid! Det er jo meningen at man skal bære på en liten hemmelighet og gå rundt og dagdrømme om hvordan den lille ser ut og hvordan det vil være og bli kjent med den lille og det og bli mamma. En sånn dings vil jo ødelegge alt dette koselige og den spennende ventetiden og forbedredelsene man gjør når man skal bli mamma… Spesiellt hvis det er første gang!

  Svar


 • Anja-Elin
  28. mars, 2011, 23:51

  Uff.. litt skremmende! Da er det betre å gå til privat klinikk og få tidligere ul, eller evt seinare (når det måtte passe). Å gå rundt å kikke inn til babyen heile tida, kan umulig vere sundt for babyen eller for de rundt.

  Min mann skaffa seg slik doppler-maskin. Så han kan høre på babyen når han måtte ønske. Kjekt å høre at h*n snur seg, hikker, hjerterytme og div. 🙂

  Ha ein flott kveld videre 🙂

  Godklem

  My recent post Danse mot vår!

  Svar


 • Helen
  29. mars, 2011, 07:54

  Det er nok ikke framtiden nei.. men tviler ikke på at noen vile kjøpt om det fantes… 🙂

  Svar


 • Det verden trenger
  29. mars, 2011, 09:23

  Nei, uff, håper ikke dette blir noe av…. Litt ekkelt, faktisk! Og som flere sier, så er det vel påstått at for mye UL kan være skadelig for fosteret. Men, det er nok noen som ville ha kjøpt det:-)

  My recent post 26 Det verden trenger

  Svar


 • Turid
  30. mars, 2011, 11:03

  Min umiddelbare reaksjon i forhold til dette er negativ. Har beltet el slags effekt, på lik linje med magebelter for de med bekkenløsning? Hvis ikke er det jo bare for at det skal være artig og fancy. Man har isåfall ikke BRUK for beltet. Og uansett så er ikke UL bra i lengden. Dette blir jo en slags konstant UL. Kan neppe være bra. Få heller tak i et vanlig magebelte i såfall. Og jeg synes det er ganske skremmende at noen faktisk kan finne på å kjøpe dette. Skaper ikke det mer angst enn nødvendig også? Plutselig ligger babyen på en ‘rar’ måte, og man blir vettskremt – til tross for at det kan være fullstendig normalt leie. I tillegg utsette babyen for noe som ikke er bra over tid. Nei, dette hverken håper eller tror jeg har noen fremtid 🙂

  My recent post Glad i grønt

  Svar


  • Karimette
   30. mars, 2011, 11:21

   Tror du har mye rett i dette Turid! Kan ikke tenke meg at det skulle ha en annen funksjon enn at det skal være morsomt for far og andre å se babyen.

   Svar


 • Turid
  31. mars, 2011, 09:39

  Enig, Karimette. Åsså er det noe med å glede seg og forundre seg over babyen i magen, som man kanskje bare har sett på ett eller to UL. Åsså er det dette med unødig frykt og angst. Det samme gjelder jo doppler som brukes til å finne fosterlyden. Man kan kjøpe sånne til eget bruk, visstnok. Det er mulig det kan være kjekt å ha, men hva skjer når de ikke finner lyden fordi de ikke har den rette fagkompetansen? Jeg hadde blitt livredd, og tror sykehus, jordmødre og fastleger ville fått endel henvendelser i overkant av det som hadde vært nødvendig.

  Har imellomtiden lest meg opp litt, og man har visst ikke funnet noe som tyder på at det er skadelig for babyen med UL. Men de har vel ikke testet mengden bølger som kommer som følge av et slikt belte. Og så lenge man ikke VET…

  Ja, dette ble langt igjen, I know… 🙂

  My recent post Glad i grønt

  Svar


  • Karimette
   31. mars, 2011, 09:52

   He he – men det er et interessant tema og du har mange gode poenger!

   Jeg hadde nok også vært skeptisk, men synes det teknologiske aspektet ved slike duppedingser er fasinerende. Hvem vet hva som kommer i fremtiden. 🙂

   Svar


 • abs
  4. april, 2011, 13:22

  nei, fy.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge