10 ting å gjøre med barn i AmsterdamAmsterdam er en ypperlig by for storbyferie med barn, og er like fin uansett årstid! Her er 10 tips til aktiviteter for hele familien.

1. Madame Tussauds . Ja, det er ikke bare i London man har dette berømte vokskabinettet – også i Amsterdam kan man se Justin Timberlake, Beyonce og Barack Obama på nært hold.

2. Utforsk Amsterdam på en familiesykkel! Det finnes mange steder hvor man kan få leid forskjellige typer sykler. Men vær forsiktig! Å sykle på sykkelveiene kan være en risikosport, for her går det i et vanvittig tempo!

3. Hvis du ikke er spesielt lysten på å forsere Amsterdam-trafikken, er et veldig godt alternativ å bruke en dag på å sykle rundt i Vondelparken. Det ligger feks en Mikes Bike utleie like på utsiden av inngangen i nord-øst. Parken er gedigen og her er hele seks kjempeflotte lekeplasser med spennende lekeapparater!

4. Hvis dere har lyst å få med dere et museum, kan dere for eksempel teste Rijksmuseum som har en utrolig dukkehus-utstilling og egne opplegg for barn. Ved siden av er et stort åpent område med kafeer og lekeplass. Der finnes også disse bokstavene, som det var stor stas å klatre på!

5. Pannekake bakeriet! Her får du pannekaker i alle mulige varianter og med all slags tilbehør – vil du spise pannekaker som middag eller dessert? Ungene kan blant annet få “Prinsesse pannekake”, “Politi pannekake” og “Overraskelses pannekake”. Veldig barnevennlig restaurant, litt dyrt – men utvilsomt en suksess hos ungene.

6. Kanalbåtcruise passer for store og små, og er en fin måte å få sett byen på. Ekstra spennende på varme dager når det er mulig å kjøre med båtene som ikke har tak. Noen har dagskort som gir dere muligheten til å “hoppe av og på” så mye dere ønsker, og så finnes det også egne pannekakecruise.

7. Når man rusler rundt og ser på alle de vakre husbåtene, blir man veldig nysgjerrig på å se hvordan de ser ut innvendig! Ta med ungene på noe som må være et av verdens minste museum – nemlig Husbåtmuseumet! Her får du se hvordan det er å bo i en husbåt på åtti kvadratmeter. Passer kanskje aller best for de litt større barna, men det finnes også et lite lekeområde for de minste.

 

8. Et alternativ til å sykle landveien er å sykle vannveien, dvs leie pedalbåter. Artig for ungene og litt flaut for oss voksne da man ikke lenger får sett så mye av attraksjonene – men snarere blir en attraksjon i seg selv….

9. Nemo museet er det tekniske museumet i Amsterdam – hvor det er forbudt å ikke røre! Her er det interaktive utstillinger, hvor ungene kan leke forskere for en dag. Forsøk å lage gigantiske såpebobler, eller lær om kinetisk energi (som er MYE morsommere enn det høres ut som!).


Det er lett å komme seg frem med barnevognen, selv om det skrangler litt på brosteinene.

10. Når man er i større byer, kan det være godt å komme opp i høyden for å få overblikket.I Amsterdam har man denne muligheten i tårnene til flere av byens kirker. Mange trappetrinn gjør det vanskelig for de minste barna, men kan bli en artig konkurranse mellom de største og foreldrene!

Boktips:

Amsterdam

Reise med barnRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Stikkord: Amsterdam, , , , , Nederland,

Kategori: Nederland, Reise med barn

Kommentarer (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Bo som lokalbefolkningen i New York og London : Foreldremanualen | 18. juli 2012
 1. Marie sier:

  Åå denne passet perfekt for meg! Ikke at jeg har barn enda, men jeg skal jo ha det en dag jeg. Og da ønsker jeg å bo i Nederland selv. Amsterdam er HERLIG!

 2. Karien sier:

  Og jeg som er oppvokst i Amsterdam koser meg med bildene! Så morsom å se! Men vi bor på landet…

 3. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Helt enig Marie – elsker også Amsterdam! I sommer var det første gangen jeg var der med barn, og ble overrasket over hvor fin by det var for ungene!

  Karien: Skulle bedt deg om noen “insider tips” da! ;-)

 4. gullfiskbollen sier:

  For et fint, nyttig og lærerikt innlegg. Det er veldig greit å få litt tips til reisemål med barn! =)

 5. Malva sier:

  Sykling er topp! men når du kommer til et annet land, sjekk alltid hvilke regler som gjelds for syklingen. Man kan ødelegge ganske mye hvis man ikke vet reglene. Selv i Dan mark rister de på hodet over “frisykling” som vi nordmenn bedriver….

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge