10 ting å gjøre med barn i Barcelona

Hvis du vurderer en storbyferie nå til våren (eller kanskje i høst?) så er Barcelona en perfekt by for deg som liker å reise med barn! Her er det mye å finne på sammen med ungene, restaurantene er like imøtekommende mot de små som de store, strendene ligger like ved bykjernen og klimaet er akkurat passe!
La Sagrada Familia
Her er ti aktiviteter som passer spesielt godt for barn Barcelona:

1. La Sagrada Familia passer best for de som reiser med litt større barn, og ikke så godt dersom man er avhengig av barnevogn. Det er mulig å ta heis opp til tårnet, men det er ellers mange trapper man må forsere. Men katedralen er også utrolig vakker å se fra utsiden, og det finnes en lekeplass like ved!

2. La Rambla: Den berømte og flotte gågata er et must. Ungene elsker å se på alle gatemusikantene og mimeartistene! Men vær forberedt på at du som voksen etterhvert kan få “menneskelig-statue-overdose” – og hold godt på veska! ?

Park Güell

3. Park Güell: Denne parken er også en ting man må få med seg når man er i Barcelona, den er veldig fin for barn. Her kan dere blant annet beskue Gaudis berømte mosaikk drage.

4. Strendene: Det er bare å velge og vrake – det finnes mange strender i umiddelbar nærhet til sentrum. San Sebastia og Barceloneta er navnet på de to strendene som starter i enden av La Rambla. Barcelona er spesielt fin vår og høst, og selv om det da er for kaldt å bade – blir strendene flittig brukt.

Utsikt fra Gondolbane tårnet
5. Gondolbanen går fra havnen (Torre St. Sebastia) og opp på fjellet til Plaça de la Armada i Montjuic parken.

6. Tibidabo er en fornøyelsespark som ligger på Barcelonas høyeste punkt og har en fantastisk utsikt over byen.

7. Zoologisk museum; Hvis dere liker å få med dere et par museum når dere er på tur, kan vi anbefale dette. Her finnes mange utstoppede dyr og noe av det mest spennende er skjelettene til mammuter og store hvaler. Museet ligger rett ved Parc de la Ciutadella.

Hai tunellen

8. Akvariumet i Barcelona er utrolig bra – og helt klart verdt et besøk! Et av høydepunktene var tunellen med haier som svømmer over deg! Ellers hadde de et eget område med mange tekniske duppeditter som var midt i blinken for vår tekno-fikserte sønn!

9. Zoologisk hage: Flott og stor park med egne aktiviteter for barn, egne picknick soner og delfinshow!

10. Den magiske fontenen på Mont Juic er en opplevelse – spesielt hvis dere har lurt fælt på hva det er Märtha egentlig mener når hun snakker om lysfontener…. ? Dette er nemlig et spektakulært syn av farger, lys, musikk og vann. Fontenen finnes nær Plaza Espanya, best utsikt får du fra terrassene nedenfor Palau Nacional på Montjuïc-åsen.

Guidebokforslag: Barnas Barcelona

.

Stikkord: , , , , ,

Kategori: Reise med barn, Spania

Kommentarer (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dentinista sier:

   Hei,
   så gøy med reisetips. Hit må vi veldig snart!!
   Bare hyggelig om dere legger meg på rollen.
   Fortsatt god søndag.
   Mvh

  1. Greta sier:

   takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Wow for en flott blogg dette var, masse foreldretips, lykke til.
   Ha en strålende dag

  1. Landliv sier:

   Så spennende da! Jeg så for meg Barcelona som et sted man reiser før man får barn eller med store barn men da tok jeg kanskje feil! Jeg har forøvrig 4 barn så denne bloggen må være midt i blinken for meg! ?

  1. Englefryd sier:

   hei hei.
   Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Og jammen var det bra du skrev en kommentar slik at jeg kunne finne veien inn hit, dette ser jo ut til å være en genial blogg for oss med barn. Masse nyttig. Gleder meg til å kikke mere. Håper du finner turen inn hos meg igjen også.

   Ha en fin kveld

  1. Line sier:

   Heisann:0)
   Dette var eit flott reisetips…
   Bloggen har gått seg til, ja.
   Slo av pcen, venta ei stund og slo den på igjen…Problem solved, he he…
   Men eg har forstått at det ikkje berre er eg som har problem for tida!!

  1. Karimettes hus sier:

   Hei! Takk for hyggelig hilsen:)

   Så flott blogg du har! Takk for gode reisetips!!
   Ha en fin kveld!

   Klem Karimette:)

  1. Karimette {foreldremanualen} sier:

   Takk for koselige kommentarer alle sammen! ?

   Landliv: Jeg synes Barcelona passer for alle! Men hvis man skal reise med barn (spesielt de små) så er det nok greiest å unngå sommeren. Da det er sinnsykt mange turister og veldig varmt.

  1. Ole sier:

   Utrolig at du ikke har med camp nou, den største fotballstadionen i verden som har plass til 100,000 tilskuere! Koster bare 10 euro for å komme inn ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge