3 enkle grep du kan gjøre for å spare penger på mat
At det er lurt å sette opp en matplan og bare handle en gang i uka har du sikkert hørt hundre ganger før. Men det finnes også andre grep du kan gjøre for å redusere matbudsjettet – husk at alle bekker små gjør en stor å!
1. Omorganisere kjøleskapet
Visste du at norske husholdninger kaster hele 231 000 tonn mat i året? En årsak til det er at maten rett og slett går ut på dato. Med store dype kjøleskap som rommer mye mat, er det fort gjort å miste oversikten over hva man egentlig har.
For å løse dette problemet sørg for å sette maten med kortest holdbarhet lengst ut, for eksempel i døren på kjøleskapet eller legg alt samlet i en kjøleskapskuff.
LES OGSÅ: og familien handler bare en gang i måneden
2. Bruk det du har
Ikke lån penger for å handle mer. Ligger det alltid et par skalker igjen i brødposen som ingen vil ha? Når man har handlet inn et nytt og ferskt brød, er det ofte lite fristende å skulle smøre seg en skive av det tørre gamle brødet. En løsning er å bruke brødet i brødristeren eller toastmaskinen.
En annen er å lage bruschetta som du har ved siden av for eksempel en suppe. Alt du trenger å gjøre er å pensle brødskiven med olivenolje og la den brune seg i stekeovnen en stund (ca 180-200 grader). Det blir ekstra godt med litt hvitløkssmør på!
LES OGSÅ: Gode apper for en bedre familieøkonomi
3. “Ta en for laget”
Noen ganger handler det rett og slett bare om å bite i det sure eplet – bokstavelig talt. Blir restene du sparer alltid muggen før noen i familien gidder å spise den? Vær da den personen som spiser maten! Tenk at du “tar en for laget”. Ved å spise maten er du med på gi din familie bedre økonomi (og mindre matavfall!).
LES OGSÅ: Mine erfaringer med Startshop
Har du flere gode tips? Legg gjerne igjen en kommentar!
Gikk du glipp av disse innleggene?
Kategori: Familieøkonomi