Arkiv for kategorien Spill

Eg har ein ipod touch, og av og til når vi vil få tida til å gå så får dei små låne denne.

Den var god å ha den gongen vi var i Walt Disney World og stod mykje i kø, og den gongen vi var på cruise og vi satt og venta på alle rettane vi fekk til middagen.

Minstemann har også fått bruke den i kirka nokre gonger, for når bilane eller boka vi hadde med er begynt å bli kjedelig og det er vanskelig å sitte i ro, då er det godt å ha noko å gjere på.

Her er 5 apps som passer for barn. Nokre av dei er “lite” versjoner, dvs kortversjoner eller demoer av spel man kan kjøpe. Men vi har klart oss fint med gratisversjonane.

NB! Nokre inneheld reklame som kan vere lett å komme borti, så det kan vere greit å ha ein voksen i nærheten når dei små får spele på ipoden eller iphonen.

Color me free

Eit fint fargeleggingsprogram med fleire figurer å velge mellom innen temaene dinosaurer, havdyr, jul og halloween. Man kan bla. velge mellom å fargelegge med fargeblyant eller fylle heile området med ein farge ved å trykke på det.

Pop Math lite

Eit matematikk-spill for dei litt eldre som kan rekne med tal mellom 0- 100.

Scoops

Fang iskremkuler oppå kvarandre for å få den høgast mulig, og unngå grønnsakene. Istedet for å stable iskremkuler kan man lage hamburger.

Sheepstacker lite

Likner på Scoops der man stabler iskremkuler, men her skal man stable flest muig sauer oppå kvarandre og prøve å unngå at dei faller ned.

Trygg TrafikkEin norsk app med 4 små spill som har med trafikken å gjere.

Eg har ein ipod touch, og av og til når vi vil få tida til å gå så får dei små låne denne.

Den var god å ha den gongen vi var i Walt Disney World og stod mykje i kø, og den gongen vi var på cruise og vi satt og venta på alle rettane vi fekk til middagen.

Minstemann har også fått bruke den i kirka nokre gonger, for når bilane eller boka vi hadde med er begynt å bli kjedelig og det er vanskelig å sitte i ro, då er det godt å ha noko å gjere på.

Her er 8 apps som passer for dei minste. Nokre av dei er “lite” versjoner, dvs kortversjoner eller demoer av spel man kan kjøpe. Men vi har klart oss fint med gratisversjonane.

NB! Nokre inneheld reklame som kan vere lett å komme borti, så det kan vere greit å ha ein voksen i nærheten når dei små får spele på ipoden eller iphonen.

Farm PianoSpill piano med søte dyrelyder

I love fireworks liteVed å trykke på skjermen så kjem det fram fantastiske fyrverkeri.

Tozzle liteEit par enkle puslespill

Match and Learn Free

Eit fint memory spill der man kan velge om man vil spille eit veldig enkelt spill, eller eit litt vanskeligere.

Farm FlipEnda eit fint memory spill, kanskje litt vanskeligere enn det ovenfor.

Kinetic balls

Kulespill for dei små (og store) som liker å sjå på ting i bevegelse. Man kan velge mellom mange ulike kuler.

Cat Piano JrEit piano der man kan spille med ulike kattelyder

Farm Friends (Lego Duplo)Trykk på Duplofigurane så gjer dei noko gøy

Nesten alle vi som vokste opp på det glade åttitall hadde en Rubiks kube! Selv om det var ytterst få som faktisk klarte å løse puslesillet, så var den superpopulær og jeg husker fortsatt første gang jeg fikk teste ut dingsen!

Interessen for kuben dalte mot midten av åttitallet, men de siste årene dukker den stadig opp i forskjellige sammenhenger.

En gruppe kunstnere har funnet ut at den med sine 43 252 003 274 489 856 000 forskjellige kombinasjoner gjør seg ypperlig som pixelkunst! De kaller den nye kunstarten “rubikcubism”.

Kjenner ungene deres til Rubiks kube, eller er det noen av dere som har den gamle kuben fra barndommen? 😉

iPhone og iPad som leketøy?Foto: gnta

Lar dere ungene få bruke den nye touchscreen-teknologien?

For noen måneder siden kunne vi lese i VG at fireårige Suri Cruise var observert sammen med foreldrene sine på en restaurant, hvor hun lekte med en iPad. Vi husker også filmen av toåringen som fikk teste en iPad for første gang, og hvordan hun imponerte oss stort med den utrolige (og intuitive?) teknikken!

Som forholdsvis fersk eier av en iPhone kan jeg bare konstantere at den er bygd opp på en måte som gjør den like brukervennlig for meg som for ungene mine, men jeg er allikevel overrasket over at det finnes så utrolig mange applikasjoner rettet mot barn!

Jeg lar syvåringen få teste noen av og til, med streng beskjed om å sitte stille i sofaen og IKKE miste den i gulvet… 😉 For det er der problemet ligger for min del – dette er et kostbart leketøy!

Fisher Price har kommet med iPhone spill som er rettet mot barn helt ned til 2års alderen. Vel vitende at jeg heretter må belage meg på at telefonen ikke lenger bare er mammas eiendom, lot jeg minstemann på to år få teste ett av de.

Det veldig enkle spillet jeg valgte, heter See ‘n Say og er et spill som lærer smårollingene om dyr. Spillet finnes selvsagt bare på engelsk, så gutten min lærte vel mest hvordan man bruker en touchscreen. Men han synes helt tydelig at det var gøy og spillet traff godt aldersmessig.

Med denne nye teknologien rettet mot barn, er det bare naturlig at forskjellige produsenter forsøker å finne måter for å gjøre dingsene sikrere i barnehender. To produkter som er designet for å beskytte iPhone/iPod, og gjøre de barnevennlige – er Tadpole og Woogie.

Woogie er et slags kosedyr som man kan sette iPhonen inni. Foreløpig får man bare kjøpt dette i USA, men vi spår at vi her bare ser starten på en lang rekke av denne typen produkter.

Hva synes dere om denne utviklingen?

Lar dere barna få bruke iPhone/iPod/iPad?

Har dere apps dere vil anbefale for barn?

Vi er en skikkelig brettspillfamilie, og har hyllene fulle av spill. Vi ble derfor selvsagt kjempeglade da vi fikk spørsmål om å teste de nye Lego brettspillene som ble lansert 2. august!

De tre brettspillene vi ble bedt om å teste var Monster 4, Minotaurus og Creationary. Alle spillene passer for barn fra 7 år, noe som er midt i blinken for min spillegale sønn på 6,5 år!

Det spesielle med spillene er at man må bygge spillebrettet før man setter i gang. Det følger med vanlige lego bruksanvisninger, som er lette å følge også for syvåringer. På akkurat dette spillet fulgte det med en sjablong som gjorde byggingen lettere.

Men jeg måtte hjelpe sønnen litt med byggingen, da han midtveis sporet av og ble mer opptatt av å leke med figurene… 😉

Heldigvis er det plass i esken til å legge det ferdigbygde spillebrettet, slik at man slipper å bygge det helt fra start hver gang. Men det hadde vært en fordel om det var noe som “holdt det fast” i esken også.

Sønnen min fikk velge hvilket spill han ville teste først og valget falt på Minotaurus spillet som så mest spennende ut på esken, fordi figurene så kule ut.

Selve spillet er en videreutvikling av Ludo, men med mye mer strategi. Det er ikke så liniert som Ludo, fordi man kan velge banen selv. Helt klart et spill som passer godt for hele familien.

De to andre spillene falt også godt i smak hos sønnen min. Monster4 går ut på at man skal få fire like monster på rad, et greit spill som ikke tar så lang tid.

Creationary var det spillet jeg personlig likte best. Det går ut på at man får en oppgave som skal bygges, og så skal de andre gjette hva det er, en helt ny variant av Fantasi.

Dette er spillet jeg kunne plaget våre gjester med på spillekvelder…. 😉

.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg