5 godbiter til Halloween


|


4. oktober 2015


| 0 Kommentarer

I vår familie er det fast tradisjon å feire Halloweenbursdag når eldstemann fyller år. Vi har opp gjennom årene servert mye forskjellig, med varierende hell og smak. ?

Her er fem Halloweenretter som har vært grei å lage – og som har blitt tatt vel imot av våre skumle gjester.

1. Halloweenmuffins med ekle larver

Jeg har aldri helt fått til å lage lekre cupcakes, men ekle cupcakes synes jeg derimot at jeg mestrer godt! ?

Dette er muffins av enkleste sort (fra pose), pyntet med smeltet sjokolade og larver av marsipan. Larvene lagde jeg dagen før og de var veldig enkle å få til; jeg rullet marspianen med hendene og brukte en vanlig smørkniv til å lage passende striper.

Jeg kunne kanskje laget dem enda mindre for å få en mer kvalmende “liklarve-effekt”, men det syntes jeg ble for tidkrevende.

LES OGSÅ: De kuleste Halloweenkostymene for familier

halloween kake bursdag sjokolade skjelett

2. Gravplass-sjokoladekake

Denne kaka fikk jeg mye skryt for av elleveåringene i fjorårets barnebursdag, men den kan vel knapt gjøres enklere…  ?

Utgangspunktet mitt var at jeg så denne potteplante-kaken som min venninne Katrine hadde laget til datteren sin. Jeg tenkte at “jord” passet perfekt til en Halloweenkake og googlet meg frem til at man skaper ganske så realistisk jord ved å knuse Oreokjeks.

Noen dager tidligere hadde jeg sett porselensskjelettet i en Nillebutikk og da oppstod idéen om lage en gravplass. Gravsteinen lagde vi av en tom pappkartong og selve sjokoladekaka er bare en typisk langpanne posekake. Easy Peasy!

halloween skjelett pepperkaker

3. Skjelett-pepperkaker

Hvem har bestemt at pepperkaker bare hører julen til? :-) Pepperkaker kan spises året rundt synes jeg – og i alle fall på Halloween!

Disse pepperkakene ble skjært ut helt på frihånd (derav det naturtro utseendet! :Ironi:) men om man vil gjøre det litt mer proft kan man for eksempel lage noen maler på forhånd som man bruker når man skal skjære det ut.

Pynt til slutt med melis!

4. Blodig popcorn

Dette kan tvilsomt bli enklere! Popcorn + smeltet smør tilsatt rød konditorfarge = blodig popcorn. Eller hjernemasse da, som min mann patalogen valgte å servere retten som….  ?

Meitemark-gele halloween snacks godteri5. Gele meitemarker

Ok, jeg skal ikke lyve. Dette er enkelt å lage – men å lage så mange tar tid! Jeg satte en hel bunt med sugerør (av typen som har “bøy” – slik at man får realistiske striper) i et stort glass. Fylte det opp med gele og lot det stå i kjøleskapet over natten.

Utfordringen var å få meitemarkene ut av sugerørene når de var ferdige. Selv om jeg helte på varmt vann, endte jeg opp med å skvise ett og ett sugerør – noe som selvsagt ble ganske tidkrevende. Alternativet er å lage noen få meitemarker som man bruker til pynt på en vanlig gele.

LES OGSÅ: Halloween cupcakes og annen skummel snacks

 

Fikk du forresten med deg Halloween bursdagsinvitasjonen vi lagde i fjor? :-) Ta en titt på denne filmsnutten fra Foreldremanualens Instagram:

Stikkord: , , , , , , ,

Kategori: Bursdagsmat, Halloween

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge