5 kostymer til barn – karneval i barnehagen


|


8. februar 2016

Mange barnehager feirer karneval nå i februar og da kommer det store spørsmålet; hva i all verden skal barna kle seg ut som i år?

Helst skal kostymet være billig og enkelt – samtidig som man forsøker å finne på noe annet enn prinsesse og sjørøver. Barna har ofte sine egne ideer også – selv om de ikke alltid er like gjennomførbare. Min yngste sønn har for eksempel ønsket å være alt fra gris til varulv. ?

varulvkostyme barn

Foto: Foreldremanualen

 

Varulvkostyme

Her er et foto fra da sønnen min var varulv: masken kjøpte jeg billig på Nille og så lot jeg meg overtale til at han skulle få en skummel hånd fra TGR (han er syv år gammel, jeg hadde nok ikke latt ham få ta med seg den hånden i barnehagen – ha ha!).

Ellers bestod kostymet bare av en skjorte han hadde fra før og noen gamle utslitte hansker. Vi tenkte egentlig å lime litt fjuskepels oppå hanskene for å få en enda skumlere effekt, men han var strålende fornøyd med kostymet sitt slik det ble.

Karneval kostymer barn – 4 kostymer du kan lage selv

minecraft kostyme barn

Foto: Foreldremanualen

Minecraftkostyme

Året før var han karakteren “Steve” fra spillet Minecraft. Vi brukte klær og sverd som han hadde fra før og så lagde mannen min en slags maske av en pappeske.

For å få esken til å sitte stabilt på hodet, festet vi det til en sykkelhjelm som han har på seg (men han kan bruke esken uten hjelmen også).

Dette kostymet ble sønnen min kjempefornøyd med! Esken har faktisk overlevd og brukes fortsatt i lek hjemme hos oss.

kostyme barn gammel dame

Foto: @kinelinekattepine

Gammel dame kostyme

Her er et vittig kostyme som det er enkelt å lage selv, så lenge du har de riktige “kontaktene”. Sønnen til Kine kledde seg nemlig ut som gammel dame! ?

Alt du trenger er “gammel dame klær” (kanskje du kjenner noen du kan låne klær av?) og prikken over i’en er selvsagt gåstolen. Dette er et enkelt og morsomt kostyme. Jeg tipper han hadde det veldig moro med den gåstolen og at alle barna i karnevalet ville prøve.

Kostymer til barn – 6 gjør det selv tips

Heimelaga karnevals kostyme! Frøkna blei GODT fornøgde og ho mor måtte le pittelitt! 😂👌🏻 #karneval #heimelaga #kostyme #idelån #homemadecostume #kreativ #idebank #idebankforsmabarnsforeldre #creative #kidscostume #lagasjølv #håperpåsuksess

En video publisert av @maritahovden

Non stop pose kostyme

Non Stop er en god gammel norsk klassiker – og så enkel å lage som kostyme da gitt! ?

Marita har laget dette Non Stop kostymet av en søppelsekk, farget kartong (kan også bruke tykt papir) og hvit bred tape.

dinosaurkostyme

Foto: Monica Huseby

Dinosaurkostyme

Ifølge den kreative mammaen Monica Huseby er en helt vanlig hettejakke et supert utgangspunkt når man skal lage kostyme selv. Hun tipser om at man kan lage alt fra musekostyme til apekatter og kyllinger.

Selv har hun sydd dette kjempefine dinosaurkostymet til sønnen sin.På Instagram kan du lese hvordan hun gikk frem – og det virker slett ikke så vanskelig (selv for sånne som meg, med minimale sykunnskaper).

Sy uten symaskin: barnekjole i ullfilt

Stikkord: , , , , , ,

Kategori: Hobby / DIY, Høytider og festdager

Kommentarer er stengt.