8 tips som gir deg en bedre økonomi i høst


|


20. august 2012


Gikk det litt for mange penger i ferien? Da er det kanskje på tide å gjøre noen enkle grep for å komme på rett økonomisk kjøl igjen.

Her er 8 sparetips fra oss:

 

Den beste måten å spare penger på er å ikke skylde penger 🙂

1. Sjekk ut rabattsider!

Har du sett tv-programmet “Rik på rabatt” som går på TLC Norge? Her til lands er ikke kupongkoder like utbredt som i USA, og det er vanskelig å spare penger på dagligvarer med kupongkoder.

Men i de tilfellene hvor man skal koste på seg noe ekstra – som for eksempel en deilig middag på restaurant, eller gi bort et spaopphold i gave, er det mange penger å spare på å sjekke shopping tilbud på nettsider som GroupOn. Rabattene her er gigantiske – med avslag som ofte ligger på 70-90%.

Selv har jeg benyttet meg av barnefotografering (til en tredjedel av vanlig pris!), frisørtimer og andre typer velvære deals.

2. Spar tusener på å kjøpe og selge brukt!

På nettsteder som Barneloppis.no og Finn.no kan du få kjøpt kvalitetsklær, utstyr og leker til ungene for en slikk og ingenting!

Om du ikke liker å kjøpe brukt, bør du aktivt gå inn for å endre denne tenkemåten. Ungene har ikke vondt av å arve klær og mange babyklær blir jo knapt brukt før de er for små.

Men når du innimellom kjøpe nye klær, kan det faktisk lønne seg å kjøpe litt dyrere kvalitetsklær – helst på salg! Klær fra de mest populære merkene er lettest å selge videre, og har man kjøpt de på salg kan man nesten selge de videre til samme pris. Da tenker jeg ikke på typiske bruksklær som ungene raskt sliter ut eller ødelegger med flekker som ikke går bort i vask – slike plagg vil det lønne seg å kjøpe i de rimeligste kjedebutikkene.

Og glem ikke å selge det du selv ikke trenger, akkurat nå er mange på jakt etter høstklær og vinterklær!

 

Smart merking av kurver. Foto: deliciouslyorganized.blogspot.com

3. Ordning og reda

Det er utrolig hvor mye penger man sløser bort på å ha det rotete hjemme (jeg snakker av erfaring!). Hvem har vel ikke opplevd å bruke timesvis på å lete febrilsk etter en spesifikk dings, til slutt kapitulere og kjøpe en ny – for så å finne den igjen en uke etterpå…

Hold orden på tingene, la alt få sin faste plass og informer familien om det nye systemet. Da vil man unngå disse irriterende ekstrakostnadene og forhåpentligvis slippe mange “Mamma/pappa hvor er..?” spørsmål.

P.S: Se alle de gode ordning og reda tipsene vi fikk inn i månedens konkurranse for en tid tilbake!

 

4. Restemat = Tapas

Frys ned rester og server “Tapas” i slutten av uka. Med fiffig tilbehør (feks oliven, kapers, tacoshell, lefser, flatbrød, rømme) kan det meste få et nytt liv.

 

5. Ha en “tøm fryseren” uke

Handler du matvarer i Sverige eller hamstrer du når det er supertilbud på din nærmeste dagligvarebutikk?

Disse billige matvarene har en tendens til å bli liggende i fryseren eller i matboden til de går ut på dato… De 15 pakkene med fiskepudding virket som et godt kjøp da du valgte å ta de med deg hjem, men hva skal du egentlig bruke de til?

Start med å ta et “dypdykk i dypfryseren” for å finne ut av hva det er som skjuler seg på bunnen. Bruk disse matvarene til å utfordre deg selv og familien på matfronten – kanskje dere ender opp med noen nye retter på middagslisten? I verste fall kan du alltids lage tapas…

6. Funky lapping

Når enkelte hører ordene gjenbruk og redesign så tenker de automatisk “slitsomt” og “mye jobb”. Men gjenbruk behøver ikke være komplisert eller tidkrevende, det viktigste er at du blir mer bevisst på hvordan du kan øke levetiden på produktene du bruker.

Et superenkelt triks jeg benytter meg mye av er at jeg klipper av hele nederste del av strømpebuksen dersom det har blitt hull ved tærne. Vips er det blitt en stilongs med mye lengre brukstid.

Ingen gidder å lappe klær lengre, men lapper på albuer og knær er faktisk på mote nå – så bruk dine kreative evner på plagg som begynner å bli tynnslitte. Litt jobb, men ungene vil digge det!

Se for eksempel hvordan du kan lage stilige monsteransikt i buksehullene!

7. Enkel “redesign”

Dette er en ting som er morsomt å gjøre sammen med barna; dekk til flekker på klærne ved hjelp av tekstilmaling eller ved å bruke strykepapir til printer.

Finn frem den hvite trøyen med tranflekken midt på brystet, eller t-skjorten med gode minner fra sommerens jordbærfest. Lag et fint design på pc’n (tegn selv og scan, eller finn et fint motiv på nettet) og print det ut på strykepapir (fås kjøpt flere steder, bla hos Clas Ohlson).

Det er ekstra stas for ungene når de får designe sine egne klær!

 

8. Kjøp jule- og bursdagsgavene nå!

Å ha et eget lite lager av leker til barnebursdager, sparer deg både tid og penger! Du vet høsten er full av de, så det er like greit å være forberedt.

Akkurat nå kjører flere av lekebutikkene store salgskampanjer, hvor du kan spare opp til 70% på enkelte varer. Husk at det lønner seg mest når du kan spare på frakten ved å kjøpe mange ting hos en butikk. De beste tilbudene har jeg blant annet funnet hos Lekmer.no og BR-leker.

Sett av noen timer en kveld, og shop løs!

.

 

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , , , , , , , , , ,

Kategori: Familieøkonomi