Babyshower, del 2 LEKER


Fru Mæla {Mer enn bare ord} |


20. april 2011


| 6 Kommentarer

Da forsetter jeg med litt babyshower tips! I DEL 1 delte jeg tips generelt til babyshower. Nå kommer det leketips!! For leker er en veldig morsom ting å ha i babyshower!

Iselin hadde satt sammen mange morsomme leker da hun arrangerte babyshower for seg selv før hennes lille prinsesse kom til verden, så jeg har fått lov å dele noen av hennes tips, samt noen andre leker jeg har funnet og har egne erfaringer med.

Dersom du har noen morsomme tips til babyshower, legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Gjett hvor stor babymagen er

Dette er en veldig morsom lek dersom babyshoweren holdes mens mammaen fortsatt er gravid. Man kan enten la alle gjestene gjette mål i cm, eller så kan man få utdelt bånd og så skal man selv kutte båndet slik at man trur det rekker rundt magen. Her kan dere lage søte lapper som enten forklarer ”reglene ved leken” dersom man bruker sløyfemetoden eller hvor det står navn, og hvor mange cm gjesten gjetter.

Babyquiz

Skriv ut quizark med spørsmål om babyen som skal bli født, moren og babyoppdragelse og fakta generelt. Den som har flest riktige svar vinner. Morsomme spørsmål kan være: ”Når fant den gravide ut at hun var gravid”, ”Hvor mange kilo har hun gått opp?” osv. Dette kan man enkelt lage i et word dokument på data og skrive ut.

Foto: Iselin

Babygruble

I babygruble er det om å gjøre å finne flest mulig ord i kombinasjonen forbokstav og emne.

Foto: Iselin

Bleielotteri

Be alle gjestene ta med seg bleier som de skal bruke som betaling. Så skal den gravide/mammaen selge lodd og gjestene betaler med bleier. På denne måten får moren tonnevis av bleier til den lille.

Foto: Iselin

Ellers er det mange andre leker man kan ha også…

Ikke si baby

I babyshoweren til lille Isak Lorang hadde de en morsom lek hvor alle fikk utdelt et ”smokkesmykke”. Under middagen var det ikke lov å si ordene fødsel, svangerskap eller baby. Dersom noen sa disse ordene var det om å gjøre å være først ute til å ta smokkesmykket. Den som hadde flest smykker fant leken. Man kan også ha denne leken ved å bruke små klyper f. eks som festes på klærne sine som hos Alexandra.

Foto: Monica’s Liv

Gjetteleken

En morsom lek å ha dersom babyen ikke er født enda er gjetteleken. Da kan man lage et skjema som man henger opp og i løpet av kvelden skal alle gjestene skrive opp når de gjetter babyen blir født og de vitale målene. Dette gjorde de også hos Alexandra.

Foto: Alexandra

Mimeleken

Lag egne ord i mimeleken som handler om babyer, fødsel, barnesanger og alt som handler om barn egentlig. Veldig koselig versjon av mimeleken.

Bildeleken

Be alle gjestene ta med seg et bilde fra de var barn. Den gravide/mammaen skal så gjette hvem som er hvem. En idé kan være å samle inn disse på forhånd og lage en plakat eller oppheng av alle bildene.

Foto: Iselin

Babyalias

Mange kjenner nok til det kjente ordspillet alias?  Hva med  å lage babyalias, med egne lapper som kun inneholder babyrelaterte ord?

Foto: Iselin

Drikkeleken

En annen morsom lek er å få f. eks fire stykker til å delta. Deretter fylles 100 ml brus i en tåteflaske, og deretter er det førstemann til å drikke opp dette. Og tro meg – det er vanskeligere enn det det ser ut som.

Foto: Berit

Smake babymat

Den gravide/mammaen skal gjette seg frem til smaken på fire forskjellige babymatglass.

Pakkeleken

Be alle gjestene kjøpe en gave til mor, og gaven må være litt ”symbolsk” slik at mor kan gjette hvem gaven er i fra.

Bleieleken

Kjøp inn bleier og sjokolade. Smelt sjokoladene og fordel dem i bleier. Så skal gjeste smake og lufte seg frem til de rette sjokoladene.

Foto: Anja CelineRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fru Mæla {Mer enn bare ord}

Rebekka er bosatt på Stathelle i Telemark, sammen med mann og datteren Thea Emilie på snart 2 år. Rebekka er sikkert kjent for mange gjennom sin deltagelse i programmet Unge Mødre høsten 2010. Blogging er hennes største hobby, og hun skriver om familieliv, interiør, kreative prosjekter mm.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Stikkord:

Kategori: Aktiv familie, Baby

Kommentarer (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anita E. sier:

  Nå er det riktignok 4 år siden jeg fikk minstemann, men noe babyshower har jeg aldri hatt. Kun sett det på amerikanske filmer, og da har det blitt fremstilt ganske fjollete. Når jeg leser dette, blir jeg enda mer skeptisk. Særlig det siste der hvor man smelter sjokolade og legger i en bleie. Ærlig talt!! Men selve ideen med babyshower liker jeg egentlig. Koselig å markere at en baby er på vei, og gjøre litt ekstra stas på den vordende mor. Men å gjøre det så fjollete som å spise sjokolade av bleier eller drikke av tåteflasker, beklager men jeg er kanskje for gammel….

 2. Fru Mæla sier:

  Hehe, hver sin smak Anita :) Jeg er enig med deg ang sjokoladen i bleia – men tåteflaskeleken er faktisk veldig morsom :)

  My recent post ♥

 3. Renate sier:

  Her var det MANGE gode forslag. Kunne ønske jeg hadde dette innlegget å se på i oktober da jeg hadde baby shower. Jeg slet så fælt med å finne leker så da lagde jeg min egen ;) Isteden for å sette halen på grisen, så lagde jeg en baby. Da satte vi smokken på babyen. Synes jeg var ganske så smart ;)

  http://renatedanielsen.blogspot.com/2010/10/babys

  My recent post Påskeferie anno 2011

 4. Benedicte sier:

  tusen takk for mange gode tips:D har to venniner som skal ha baby iløpet av de neste mnd. og gleder meg te å få prøve ut lekene:D

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge