Bålpakker
Det er sankthansaften og majoriteten av småbarnsforeldre feirer kvelden rundt et bål, eller trosser regn og griller på verandaen. Men det går an å bytte ut svette grillpølser med noe litt mer spennende og kanskje sunnere.
Det er enkelt og fungerer i prinsippet slik at du pakker hva du vil i sølvpapir og legger det på grillen/bålet. Det fungerer fint til fest, hverdag, camping, skogsturer osv. Og hva du har i den er det bare fantasien som bestemmer. La ungene selv bestemme hva de skal ha i pakken – da spiser de gjerne litt mer.
Her er noen tips om hvilke pakker du kan lage:
– Laksepakke med strimlet purreløk, strimlet gulrot, salt og pepper. Spis gjerne med rømme til om du ønsker.
– Lakspakke med strimlet løk, strimlet gulrot, oppdelte tomater, dill, salt og pepper.
– Timiankylling: kyllingfilet, squash, snackpaprika, løk, timian, hvitløk, salt, smør
Anbefaler også å steke poteter og pestolaks på sølvfolie på bålet.
Gikk du glipp av disse innleggene?
23. juni, 2011, 22:45
Vi pleier å koke opp makaroni, sile av og blande inn grønnsaker. En bitteliten dæsj smør på toppen , litt krydder. Pakk inn å legg på grillen:)