Har du alltid sett for den poden i skinnklær, med en stilig t-skjorte med ”Megadeath” skrikende ut når hun ble større? Eller har du en helt spesiell forkjærlighet for Sibelius og Stravinsky? Klimprer du i vei på banjoen støtt og stadig, men synes du får alt for lite tid til å praktisere og øve på favorittinstrumentet ditt? Da er pappapermisjonen perfekt for dere begge til å dyrke musikken du elsker! Snart blir det dere som elsker musikken, et felles språk som dere to har. For musikk i hverdagen er viktig, både for liten og stor.

Synge og danse

Det er ingenting som å synge ut av full hals mens man danser rundt i ring. Med barnet i armene eller i vogna kan man finpusse på den rustne sangstemmen, eller de gamle dansetrinnene man regjerte på dansegulvet med for en mannsalder siden. Musikk er en kilde til glede og dans kan skape energi. Men pass på, ikke vekk ungen støtt og stadig midt i en halsbrekkende falsett. Uansett hvilken sjanger man selv liker, kan man dra til med ganske høy musikk, men ikke ta barnet med på raveparty eller hardrock-konsert med en gang uten hørselsvern. Barnet lærer seg fort ting som rytme og takt.

Spille på instrumentet

Når du øver på instrumentet vil barnet bli avslappet og glad. Enten det er pianoet eller gitaren som skal trakteres, så er musikk et språk barnet forstår. I pappapermisjonen har man tiden til å børste støvet av den gamle trompeten, eller sette opp keyboardet. Når du øver på instrumentet ditt, gjør du selv noe du synes er trivelig og samtidig lærer man barnet både rytme, melodi og spill. Mens man spiller kan man gjerne synge eller tralle med. Et barn som vokser opp i et hjem med musikk, har stor nytte av det senere i livet.

Samle platene dine

Vinylplater har igjen blitt populært, og hjemme i barndomshjemmet ligger det kanskje hundrevis av plater. Ta med barnet i en skikkelig opprydding og sortering. Kanskje man trenger et helt nytt skatoll for å ha platene i, så det er bare å sette i gang å bygge. Så snart barnet har sovet kan du ta med platebenken ut og lakkere den. Etter noen uker med samling og sortering, har dere fått den stilige samlingen på musikkrommet. Nå er det bare å sjekke internett og annonser for å kjøpe flere plater. Kanskje dere får en felles interesse og samlingsmani. Det er alltid kjekt å ha en felles interesse med barnet. Barnet hjelper til å holde platene, men ikke bli helt oppslukt da. Ungen trenger jo mat innimellom.

Skriv en ”far og datter – Megadeath tribute” – blogg

Det er helt sikkert mange som deg, som trenger ideer og nye bekjentskap for å drive med det de elsker, nemlig musikk i alle varianter. Enten det er klassisk, pop, salmesang, metall, indierock, ska eller reggae, barnet vil elske det du gjør, og kommer helt sikkert til å få mange impulser fra denne tiden med musikk. Spiller du Megadeath rolig til henne om kveldene, vil hun helt sikkert elske sjangeren når hun blir større. Spiller du et variert ensemble av artister vil hun sikkert få en dypere forståelse for musikk. Musikk er noe vi ikke kan klare oss uten, selv ikke du eller barnet ditt. Derfor er alt som har med musikk å gjøre, aktuelle ting å finne på i pappapermisjonen. Men husk, du skal alltid ha litt tid til overs til å ordne litt hjemme, rydde og gjerne lage mat, til fruen komme hjem fra arbeidet. Det er tross alt hun som en ”mannen i huset”, akkurat nå.