Barnebøker forfattet av kjendiser!

Stadig flere kjendiser i både inn og utland kaster seg på barnebok-bølgen, og ikke alle mottar like bra kritikker. Man kan kanskje undre seg over hvorfor så mange velger å skrive barnebøker, skyldes det en slags oppfatning av at de er lettere å skrive enn annen litteratur?

Uansett, så har vi her samlet en knippe bøker skrevet av mennesker som er kjent innenfor andre sjangre enn litteratur. Har dere lest noen av bøkene?

Anniken Huitfeldt skapte en del oppsikt da hun ga ut Fortellingen om Gro Harlem Brundtland, som er en barnebok for barn mellom 8-13 år. Barneboka er en del av en barnebokserie om kjente personligheter, blant andre Alexander Rybak, Michael Jackson, Bill Gates og Barack Obama.

Beatles-legenden Paul McCartney har gitt ut barneboken High in the Clouds: An Urban Furry Tail som handler om to venner, et ekorn og en frosk, som redder andre dyr i nød.

Kylie Minogue skrev barneboken The Showgirl Princess i sin brystkreft rekonvalesens. Boken er skrevet for jenter fra seks års alder og handler om Kylies liv.

Brooke Shields har skrevet om sine problemer med fødselsdepresjon, men har også gitt ut to barnebøker; It’s the Best Day Ever, Dad og Welcome to Your World, Baby. Hun har dog fått kritikk for at den første boken kun hadde 145 ord…

Ricky Gervais, kjent blant annet fra The Office, er en av kjendisene som har høstet lovord for sine barnebøker. Serien om fantasidyrene Flanimals er også populær blant voksne, og nå lages det film som er forventet ferdig i 2011/12.

Madonna debuterte med barnebok i 2003 og var (som vanlig) en av de som startet trenden med barnebøker forfattet av kjendiser. Hennes bøker om “De engelske rosene” har solgt bra, men har fått noe kritikk fordi de er basert på Kabbalah troen.


Reisen til istiden handler om to gutter på åtte år som fikk bli med sine mødre på vitenskapelig ekspedisjon til Nordøst-Grønland. Boken er blant annet forfattet av “langrenns-dronningen” Trude Dybendahl Hartz.

Fortellingen om Aung San Suu Kyi er forfattet av selveste “i e statsminister” Kjell Magne Bondevik. Boka passer for litt større barn, fra 12 år. (Samme serien som boken om Gro Harlem Brundtland).

I Tore Strømøys barnebok Isprinsessen er handlingen lagt både til nåtid og ca tusen år tilbake i tid, og omhandler historiske personer som Leiv Eriksson. En spenningsbok for barn fra ca 10 år.

Få barnebøker i Norge har fått like stor mediaomtale som Prinsesse Märtha Louises eventyr om Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet. Mye på grunn av debatten omkring forfatterens kommersielle bruk av prinsesse-tittelen i markedsføringen av boken. Boken handler om da lille prins Olav kom til Norge i 1905 sammen med kong Haakon og dronning Maud, og er blitt utgitt i en rekke land.

Dorthe Skappel har gitt ut boken Sirkusprinsessen, som er en barnebok med noen selvbiografiske innslag. Historien om en gammel dame som bærer på hemmeligheten om at hun var sirkusprinsesse som ung pike, er inspirert av Skappels egen barndomsdrøm om å være linedanser i rosa, glitrende tyll.

Hvis du likte dette innlegget, setter vi stor pris på om du vil dele det med dine venner på Facebook! 🙂

.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

2 kommentarer. » Legg til din også. • Lykkeliten
  24. mai, 2010, 21:05

  Jeg er ganske sikker på at barnebøker er noe av det VANSKELIGSTE å skrive. Leste en artikkel for ikke såååå lenge siden i F&B?! Om hvor lite verdsatt barnebok-forfattere er, og om hvor utrolig vanskelig det faktisk er å lage en god barnebok! Skal se om jeg finner det igjen=)

  For øvrig så har jeg ikke lest noen av de "nye" bøkene her. de ser ikke ut til å være rettet mot den alderen mine er i heller;) Liker å følge med i F&B og se de nyeste anmeldelsene der. I tillegg til at jeg holder meg til " de gode gamle" 😉

  Svar


 • Karimette {foreldremanualen}
  25. mai, 2010, 09:07

  Det tror jeg også Lykkeliten! 🙂 Synes vi har mange flinke barnebokforfattere i Norge, som ikke tar "lett" på kvaliteten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge