Barnerom: Barnas univers!

Barnerom er et spennende sted å innrede – arena for lek, fantasi, “arbeid” og hvile. Det skal helst gjenspeile ungenes interesser og personlighet, og ikke minst få ungene til å føle seg hjemme der og trives. Ungene er i stadig utvikling, og rommene med dem.

Hos oss har Storebror på 6 lenge vært opptatt av verdensrommet, planeter, raketter og StarWars. – Har inntrykk av at han ikke er den eneste småskolegutten med det som interesse …

Det som er fint med slike ”diller”, er at når de først er opptatt av noe, er de samtidig super-mottakelig for kunnskap om det samme.

Her er noen tips til foreldre til barn med planet-dilla:

Denne bokserien er super for alderen 5-8 omtrent. Flere slike finnes hos oss, også en om dinosaurer. Den leser vi også  i innimellom.

På SFO har de også hatt dette som tema. Og der har de kombinert det med tanker om gjenvinning. Resultat: vi leverte ”materiale” hjemmefra, og de kom hjem med kreasjoner a la det her!

Nysgjerrigheten hans inkluderer også spørsmål om jordkloden, så globus og verdenskart (egenlaga) er kjekt å ha på barnerommet.

Og kanskje en liten barneatlas i bokhylla?

Uroen var en gave til Storebror etter en utenlandsreise. Jeg syns den er dekorativ. Og den kan helt sikkert nytes barn uten planetinteressen, og til og med voksne?

Vi har også laget denne lille kreasjonen som er Storebrors egen tolkning av Melkeveien. Flott? 🙂 Materialer er engangsfat og ellers ting vi hadde for hånden.

Må visst lime på igjen et par solstråler på den solen. 🙂Og når dagen er over, kan Storebror sovne i øverste køya i køysenga. Til synet av små selvlysende stjerner i taket.

Andre tips med samme tema:

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fru Åpent hus

”Fru Åpent hus” er 39 år, gift, og er mamma til Storebror på 6 og Lillemor på 4 år.
Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver, og har blogging som en av sine kreative utløp. Innredning av barnerom er et av hennes yndlingstema – her er det jo bare fantasien som setter grensene!!

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på FacebookLegg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge