Barn og hund. NKKs skolepakke.I dag finnes det over 450 000 hunder i Norge. Og de fleste som eier en eller flere hunder er klar over at samfunnet rundt dem har en eller annen mening om hund. Og når temaet barn og hund blir brakt på banen blir engasjementet ekstra sterkt. 

Uansett hva det gjelder, raseforbud, båndtvang, hundebæsj som blir liggende eller biteepisoder og bilturer så har både mannen i gata, politi og foreldre en mening, både for og imot.

NKK mener det beste utgangspunktet for et hundehold som er trygt er å lære barna mer om hund. Barn har som regel et annet og nærere forhold til hunden, og har en egen kontakt med de.

Med utgangspunkt i dette har NKK laget en egen brosjyre som gir barna mulighet til å lære mer om hund, og det tilogmed der de lærer det meste, skolen.

 

NKK sin skolepakke er skreddersydd for de som går i 2. til 4. klasse og inneholder læring og aktiviteter for barn og  godt bakgrunnstoff for lærere.

Skolepakken ble lansert i 2010 og NKK ønsker den skal være et verktøy i arbeidet med å lære barn om dyr, og deres egenverdi, følelser og behov.

Gjennom denne skolepakken ønsker NKK at elevene skal få forståelse for hundens plass og rolle i samfunnet, bli bevisst på hunders egenverdi og behov, slik at de fra tidlig av lærer seg å behandle alle hunder og andre dyr med respekt.

Skolepakken kan lastes ned fra NKK sine sider, og jeg oppfordrer alle lærere og pedagoger å ta i bruk denne pakken, og lære barn og unge om viktigheten av trygt dyrehold. 

En annen ting NKK også har, i tillegg til skolepakken, er et interaktivt spill for barna der de lærer om hund, hundehold og hvordan man skal være rundt hunder og andre dyr.


Målet med Hunden Blå er å forebygge at barn blir bitt av hund gjennom å lære barn (og foreldre) hvordan de skal omgås hunder på en trygg måte. CD-en inneholder historier om Hunden Blå og barna Sara og Simon. Historiene illustrerer typiske barn-hund situasjoner, og barnet som spiller Hunden Blå CD-en må velge hva Simon og Sara skal gjøre i de forskjellige situasjonene – skal Simon f.eks. gå bort og smake på maten i hundeskålen til Blå, eller heller gjøre noe annet? Når barnet velger riktig blir Blå, Simon og Sara glade. Velger det feil, øker sjansen for at Blå blir sint og knurrer eller biter etter Simon og
Sara.
Spillet med hunden blå fåes kjøpt i NKK sin nettbutikk. 

 

June

June er tobarnsmamma, og bor med familien sin i en koselig, liten bygd på Sunnmøre. I tillegg til familien er hun veldig glad i dyr, og spesielt sin ett år gamle Staffordshire Bullterrier. Andre store interesser er foto, søm, duppedingser og sosiale medier.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
Pinterest

Stikkord: Barn og hund, , Hund, hundehold, Kjæledyr, opplæring

Kategori: Aktiv familie, Smårolling / småskolebarn, Store skolebarn / tenåringer