Barselbesøk: Slik blir du en god gjest!


|


22. september 2012


| 4 Kommentarer

Foto: Bridget Coila / Flickr.com

Ettersom jeg i disse dager venter barn nummer en, har jeg ikke mye erfaring med å få folk på barselbesøk, men jeg har jo vært på en del! Jeg må desverre innrømme at jeg i begynnelsen nok ikke var verdens beste gjest – beklager det!  :-)

Når den første i omgangskretsen får baby, er det ikke så greit å vite hvordan det er for en nybakt mamma i barseltiden. Men nå, etter at flere venner har fått både nummer en og to, begynner det å bli ganske klart for meg at det ikke er verdens enkleste tid.

Mange som har energi og overskudd nok, benytter første del av permisjonen til å fylle opp fryseren med bakevarer – slik at de er klare til innrykket som kommer. Fra flere har jeg derimot fått høre om en annen type barselsbesøk, fra venner og familie som vet hvor slitsom denne tiden kan være – og hvor mye de nybakte mammaene setter pris på dette.

 

Noen ideer til deg som skal besøke en nybakt mamma (selv om det bare er for å snuse litt på babyen!  ;-) ):

 • Ring på forhånd, søvn er uvurdelig også for mammaen. Om hun ikke tar telefonen, er det kanskje ikke så lurt å ringe på døren.
 • Tilby deg å ta med lunch, eventuelt kaffe og boller. Slik kan også mammaen nyte tiden sammen deg/dere.
 • Tilby deg å stoppe innom butikken på veien, kanskje det bare er brød og melk som mangler? Min venninne fortalte meg at det var det mest rørende noen hadde gjort for henne, og at hun nå alltid gjør dette selv.

 

Har du noen gode tips eller råd til andre som skal i barselbesøk?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , Barsel, Barselgaver,

Kategori: Baby, Gavetips

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. martine sier:

  Viktigste: Ikke(!) bli for lenge.. Det er utrolig koselig med barselbesøk, men selv så hyggelig det er så holder det egentlig med en liten visitt. Jeg har vanskelig for å sende folk hjem så det er jo egentlig min egen feil, men noen gjester har blitt i timesvis og da blir det veldig slitsomt..

 2. Kirsten sier:

  Jeg er oppvokst med at man alltid tar med seg noe til kaffen på barselbesøk, men det kom visst veldig overraskende (og nesten fornærmende?) på noen de første gangene. Så etter hvert har jeg sett litt an hvem vi skal til før jeg gjør det. Selv har jeg syntes folk var altfor forsiktig med å komme på besøk, jeg har alltid vært i storform og ikke ønsket annet enn å få vise fram barnet og snakke om det i timesvis! :-) Det er jo døkjedelig å gå hjemme hele dagen, og jeg føler at man ikke bør dra med den lille ut altfor mye de første par ukene liksom. Da er det kos med besøk. Men det er alltid lurt å ta en telefon på forhånd! Alle er forskjellige sånn.

  My recent post Barn og sykdom

  • Karimette sier:

   "Sendemat" kaller de det på nordmørs-dialekten min, og har også vært helt vanlig der jeg kommer fra. :-) Det er nok lurt å se det an ja, selv om jeg ikke skjønner helt hvorfor man skulle bli fornærmet over en slik vennelig gest. :-)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge