Bearbeidelse av tanker og følelser etter tragedien.

De siste to dagene har vært uvirkelige.

Vi har ønsket å sitte klistret foran tvskjermene for å få med oss oppdateringene fra bombeattentatet og massakren på Utøya, samtidig som vi har forsøkt å skjerme våre små fra de mest grufulle nyhetene.

Det er vanskelig å sette ord på det som har skjedd og å forklare barna en tragedie som vi selv ikke forstår (takk til Barneombudet for gode råd!)

Foto: johsgrd

Vi har grått og følt for de foreldrene som ikke fikk barna sine hjem fra sommerleiren. Vi har slukt historier om lykkelige gjenforeninger og hørt rystende beskrivelser av det som foregikk på skrekkøya.

Som tilskuere til dramaet via tvskjermen har dette gitt oss minner vi aldri vil glemme, og vi kan derfor ikke en gang forestille oss hvordan det må være for de som på en eller annen måte ble direkte rammet.

 

Det viktigste nå er at vi fortsetter å leve på samme måte som vi har gjort tidligere. Vi må ikke la frykt ødelegge det som er det mest dyrebare her i Norge – friheten og åpenheten.

Dette godet har vi nytt av i vår oppvekst, og dette er noe vi ønsker å gi videre til våre barn og barnebarn.

……………………………..

Har du skrevet blogginnlegg med dine tanker rundt det som har skjedd?

Del innlegget ditt med andre ved å trykke på “click here to enter”. Du kan også delta i blogghopp om du ønsker, ved å kopiere koden inn i ditt innlegg, slik at folk kan hoppe fra fra blogg til blogg og lese alle innleggene om emnet.

.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette Halvorsen

Karimette er “primus motor” og gründer av Foreldremanualen.no, og jobber frilans som journalist og tekstforfatter. Karimette er mamma til to gutter på 5 og 10 år, samt at hun har en bonusdatter på 14 år.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterestGoogle Plus

Kategori: Bloggnyheter

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lammelåret sier:

  Mine innlegg om temaet:

  Utøya og regjeringskvartalet: Hvordan snakke med barn om vanskelige ting? http://lammelaartanker.wordpress.com/2011/07/22/u

  Omtanke for etterlatte og pårørende: http://lammelaartanker.wordpress.com/2011/07/24/o

  My recent post Sosiale mediers betydning i kriser

 2. wendysinfamile sier:

  Helt uvirkelig, tar nok enda en stund før det virkelig faller på plass det som har hendt, vi venter jo alle på listene og først når alle har fått vite kan vi vel alle begynne å gå videre på ferden som ble litt tyngre.

 3. Karimette sier:

  Flotte innlegg "lammelåret" – godt skrevet som alltid!

  Du har rett Wendy! Merker at det går mer og mer opp for meg for hver dag som går. Tenker på det stort sett hele tiden.

 4. Lammelåret sier:

  Jeg har også skrevet om barn og sorg, et innlegg som kan få relevans brått og uventet: http://lammelaartanker.wordpress.com/2011/07/31/b

  Når livet plutselig blir helt annerledes enn det har vært, forsvinner gjerne fornuften og de reflekterte tankene, da kan det være godt å vite hvor en kan hente råd og tips. Innlegget jeg linker til gjelder generelt i akutt sorg/aktiv sorgfase.

  My recent post Cars 2 – en actionfilm for større barn

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge