Arkiv for kategorien Bloggnyheter

I sommer lar vi deg bli litt ekstra kjent med oss som skriver for Foreldremanualen. har som så mange av oss funnet sitt sommerparadis i Danmark – men kanskje ikke den type paradis vi først tenker på! 😉

For familien og meg er sommerferie synonymt med Danmark. De siste tolv sommerene har vi tilbragt i Danmark. Landet med den høye himmelen, endeløse sandstrender og den beste isen.

I år var vi en uke i feriehus på Sjællands nordkyst og fikk testet ut strandlivet. Deilig!

Strandkos.

Hver sommer, de siste fem årene, har vi kommet tilbake til ett paradis. Paradis-is.

Iskjeden som alltid har fersk is laget på gode råvarer. Jordbæris som smaker jordbær, sjokoladeis som er som sjokolade og utrolig mange ulike smaker. Hva med skilpadde eller Ferrero Rocher? Koldskål eller hylleblomst? Fantastisk godt!

Is blir ikke det samme etter et besøk i Paradis. Kjeden har butikk i store og mindre byer over hele Danmark familien vår kjører gjerne en god tur for å få en Paradis-is. Mine favoritt er sjokolade, jordbær og stratiacella.

 Og hvert år prøver vi å få lagt inn noe som kan minne om museum (en liten flik av dannelsesreise). I år var det omvisning på Fredensborg slott og rusletur i slottshagen. Det er alltid spennende å få se hvordan ordentlige dronninger og prinser har det.

I sommer lar vi deg bli litt ekstra kjent med damene bak Foreldremanualen. Nå er turen kommet til vår faste skribent , som også har sin egen blogg:

I år har vi vært på luksus-camping i Sverige og bilferie til familien vår rundt i Norge. Det var veldig morsomt, og jeg har blogget litt i ferien.

Men mitt (vårt) favorittferiested er så langt La Manga i Spania. La Manga er en halvøy i regionen Murcia i Spania som ligger på Costa Calida (Den varme kysten). La Manga er bygget på en sandbank og fra start til slutt er La Manga om lag 25 kilometer lang. Her har vi det helt fantastisk ! Vi leier private leiligheter, eller hus om vi drar flere sammen, gjennom lamangabooking og leier oss leiebil. Her har vi alt vi vil ha i en ferie. På innsiden av den smale øyen ligger Mar Menor som er sjøen mellomg La Manga og fastlannet, og den får vannet sitt fra Middelhavet. Temerapturen i Mar Menor er noen grader høyere enn havet, og helt fantastisk. Hvis du vil bade rett i havet trenger du bare å gå et par hundre meter til andre siden av øyen. Du finner lange strender på begge sider, men på Middelhavsiden av La Manga er det en sammenhengende sandstrand på om lag 20 kilometer.

 

Siden vi leier bil kjører vi ofte inn til større handlesenter og inn til storbyen Cartagena.

La Manga er det stedet i Europa som er registrert med flest soldager i året (320 dager) og WHO har kåret regionen som Europas beste sted å bo ut fra helsemessige kriterier. Norges Fotballforbund har eget anlegg like ved La Manga, og flere norske og utenlandske fotballklubber bruker dette anlegget til trening om vinteren, herunder La Manga Cup. Det er lite kriminalitet i området. Er det rart vi trives ?

{Bare }

er mamma til ei nydelig jente og en herlig gutt, og bor sammen med mann og barn i Tromsø. Hun er utdannet jurist og jobber til daglig som rådgiver i staten. elsker å skape, enten det dreier seg om strikking, scrapbooking, baking, matlaging, interiør, fotografi eller søm.

Mine innleggMitt nettsted

De siste to dagene har vært uvirkelige.

Vi har ønsket å sitte klistret foran tvskjermene for å få med oss oppdateringene fra bombeattentatet og massakren på Utøya, samtidig som vi har forsøkt å skjerme våre små fra de mest grufulle nyhetene.

Det er vanskelig å sette ord på det som har skjedd og å forklare barna en tragedie som vi selv ikke forstår (takk til Barneombudet for gode råd!)

Foto: johsgrd

Vi har grått og følt for de foreldrene som ikke fikk barna sine hjem fra sommerleiren. Vi har slukt historier om lykkelige gjenforeninger og hørt rystende beskrivelser av det som foregikk på skrekkøya.

Som tilskuere til dramaet via tvskjermen har dette gitt oss minner vi aldri vil glemme, og vi kan derfor ikke en gang forestille oss hvordan det må være for de som på en eller annen måte ble direkte rammet.

Det viktigste nå er at vi fortsetter å leve på samme måte som vi har gjort tidligere. Vi må ikke la frykt ødelegge det som er det mest dyrebare her i Norge – friheten og åpenheten.

Dette godet har vi nytt av i vår oppvekst, og dette er noe vi ønsker å gi videre til våre barn og barnebarn.

……………………………..

Har du skrevet blogginnlegg med dine tanker rundt det som har skjedd?

Del innlegget ditt med andre ved å trykke på “click here to enter”. Du kan også delta i blogghopp om du ønsker, ved å kopiere koden inn i ditt innlegg, slik at folk kan hoppe fra fra blogg til blogg og lese alle innleggene om emnet.
.

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

I sommer lar vi deg bli litt ekstra kjent med damene bak Foreldremanualen. Nå er turen kommet til Karimette som er redaktør og “primus motor”. Her forteller hun litt om en av sine beste ferier.

For noen somre siden hadde vi en uforglemmelig bilferie i Danmark, Tyskland, Belgia, Nederland og Luxembourg, sammen med min søster og hennes familie.

Høydepunktet på ferien var den uken vi leide sommerhus ved Ebeltoft i Danmark. Værgudene var på vår side og vi storkoste oss med strandlivet.

Vi drar ofte på tur med min søster og hennes sirkus og når vi reiser med så mange barn (totalt 7 stk!) er det ikke alltid vi føler at vi har hatt ferie når vi kommer hjem igjen. 😉 Men uken i Danmark var virkelig avslapning!

Danmark må være det mest barnevennlige stedet i Europa, jeg synes alt er godt tilrettelagt for familier – og så har de så mye spennende. Her har vi virkelig noe å lære i Norge!

Jeg elsker de danske strendene – de er brede, rene og så har man så god plass! Her er det mulig å ha det litt privat selv på en dag med knallvær!

Et sted vi helt klart må tilbake til! 🙂

GOD SOMMER! 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

I sommer lar vi deg bli litt ekstra kjent med oss som skriver Foreldremanualen. Først ut er Sølvi som i tillegg til å være fast skribent hos Foreldremanualen også skriver bloggen Lappeteppefamilien.

Jeg nyter de få dagene som finnes hvor solen skinner og familien har null planer. Da fyller jeg opp en sinkbalje med vann, og lillebror kan bade på terrassen. Lillesøster håper også på et bad, men treåringen bestemmer – enn så lenge.

Storebrødre spiller fotball, og kommer hjemover når de er sultne. Senere på ettermiddagen samles hele Lappeteppefamilien og griller sammen – alle spiser det de liker best.

……….

Her i huset er det Jo Nesbø som gjelder for tiden, og både jeg og mannen min leser samme bok.

Faktisk bestemte vi oss for å kjøpe to eksemplarer da den kom ut nå i juni, slik at vi  kunne vi lese samtidig. Min kjære er allerede ferdig med boken, og hinter stadig om hva som kommer til å skje.

Det er utrolig hyggelig å følge en bok samtidig, og et felles bokprosjekt for dere begge kan anbefales!

GOD SOMMER! 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Vi er så glade for at mange hadde lyst til å bli skribent hos oss denne gangen også! Og dere gjorde det jammen ikke lett for oss; vi ble kontaktet av utrolig mange flinke damer. Et skikkelig luksusproblem!

Men etter en del lugging, biting og småsteinkasting oss i mellom, har vi til slutt blitt enige. 😉 Her kommer en presentasjon av de som skal skrive for oss i tiden fremover, noen kjenner du kanskje fra før:

er mamma til ei nydelig jente og en herlig gutt. Hun er samboer med drømmemannen, og bor i Tromsø sammen med familien. Hun er utdannet jurist og jobber til daglig som rådgiver i staten.

kaller seg ”manisk kreativ” – og synes selv at hun er ekspert på å ta seg vann over hodet! 🙂

Hun elsker å skape noe, enten det dreier seg om strikking, scrapbooking, baking, matlaging, interiør, fotografi eller søm. Hun deler flittig alle sine prosjekter og kreasjoner, samt andre ærlige skildringer av mammalivet, på bloggen The .

er mamma til tre store og en liten, og bor med mann og barn i et 50-tallshus med moderne vri i Haugesund. Vanligvis jobber hun som adjunkt i ungdomsskolen, men er for tiden i permisjon med minstemann.

Hun er opptatt av interiør, mat –  med og uten barn, fotografering og håndarbeid av ymse slag.

er godt kjent i “bloggosfæren”, da hun skriver bloggen – de små tingene i livet på syvende året!

Sølvi bor i sin “lappeteppefamilie” med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 1 ½ -14 år. Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun har akkurat blitt ferdig utdannet familieterapeut.

Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon. Du kan lese mer om Sølvi og Lappeteppefamilien på bloggen hennes.

Bak det mystiske pseudonymet ”Fru Åpent hus” skjuler det seg en 39 år gammel dame som er gift og mamma til Storebror på 6 og Lillemor på 4 år. 😉

Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver, og har blogging som en av sine kreative utløp. Hun sier at hun ikke er mester verken på bollebaking eller syprosjekter, men at hun elsker å finne på ting for og med ungene. Hun har tidligere jobbet som lærer og skulle nok gjerne vært interiørkonsulent.

Innredning av barnerom er et av hennes yndlingstema – fordi det her bare er fantasien som setter grensene!! Les mer på den herlige interiør bloggen hennes Åpent hus.

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Foto: Arild Nybø

Håper dere alle får en strålende dag med mye is og kos! 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Etter et langt og godt samarbeid som faste bidragsytere hos Foreldremanualen.no takker Monica og Cecilia for seg, og vi jobber med å finne gode erstattere.

Kunne du tenke deg å bli en av våre nye skribenter?

Å være skribent hos oss er ikke en ordinær lønnet stilling, men dette er en fin mulighet for deg som er skriveglad og som vil bli litt mer synlig i “bloggsfæren”.

Som fast skribent hos Foreldremanualen.no står du fritt til å skrive om alt som er barne- og familierelatert, men denne ganger ser vi spesielt etter skribenter som i tillegg enten er :

– tenåringsmamma/pappa

– glad i å lese skandinaviske blogger og kan hjelpe oss med å finne gode barnerelaterte saker hos andre. Det kan for eksempel være på interiørblogger/matblogger/hobbyblogger/foreldreblogger osv.

Hvis du kjenner deg igjen i minst en av disse to kriteriene eller vil ha mer informasjon, er du velkommen til å sende oss en mail! (post at foreldremanualen.no)  Vi gleder oss!  🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Hjelp oss å samle foreldrebloggene!

I den siste tiden har jeg blitt intervjuet av forskjellige medier som har interessert seg for den store økningen av mammablogger i Norge (sist i Klassekampen 8. mars).

Jeg har blant annet fått spørsmål om hvor mange mammablogger vi har på blogglisten vår, og svaret er ca 200 stk. Men vi er overbevist om at det er mange flere der ute!

“Problemet” med foreldreblogger, er at bloggere kanskje ikke helt vet om man vil definere seg som det. Spesielt med tanke på at det har vært en del negativt fokus på foreldreblogging i media.

Vi har tidligere lagt ut en ekstrem definisjon av en mammablogger, men egentlig ser vi på en foreldreblogg som en hverdagsblogg med fokus på familieliv. For litt siden gjorde vi det mulig for foreldrebloggerne å legge ut linker til sine egne blogginnlegg på forsiden vår (se marg til høyre), og en rask titt på den viser bredden av det foreldre skriver om (bemerkelsesverdig lite om bæsjebleier synes vi…  😉  ).

Hvilke tanker har dere rundt dette? Vi vil gjerne høre deres kommentarer.

(hvis du vil hjelpe oss å samle foreldrebloggerne kan du blant annet sette en av våre nye bannere på siden din, html koder finner her)

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Har du et godt innlegg som du gjerne vil dele med våre besøkende?

Vi har fått en ny funksjon som gjør at du kan pinge innlegget ditt , og det vil dukke opp under “Nytt fra foreldrebloggene” (i høyre marg).

Foto: Lisa Hazen

Hjelp oss med å gjøre Foreldremanualen til et levende og spennende nettsted! Ikke glem å laste opp et foto fra saken, for å gjøre den mer interessant for andre! 🙂

Hva synes dere om denne nye funksjonen? Vi vil gjerne høre deres tilbakemeldinger i kommentarfeltet. 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

« Eldre innlegg
Nyere innlegg »