Bilferie: Slik pakker du bilen riktig!


|


12. juni 2013

Denne filmen er bare 1 minutt lang og har et veldig viktig budskap!

.

Du sikrer familien din ved å pakke riktig

Har du noen gang tenkt på hvor viktig det er å pakke bilen riktig før du legger ut på langtur med hele familien? Om du ikke har det, så bør du ta en titt på Norsk Luftambulanse sin informasjonsfilm om emnet!

Sommertid = bilferie = mange ulykker

Sommeren betyr stor utfart på norske veier, og er desverre også høysesong for trafikkulykker. Usikret bagasje og løse gjenstander i bilen kan få katastrofale følger i en kollisjon.

Trine Staff forsker på trafikkulykker og er ansatt i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Hun avsluttet nylig et forskningsprosjekt der hun blant annet studerte hvordan bagasjen har vært sikret i 190 trafikkulykker på østlandsområdet.

– Selv et mindre trafikkuhell kan bli svært alvorlig dersom bilen er pakket feil, forteller hun. Studien hennes avdekket blant annet at mange kjører uten sikkerhetsnett eller gitter som sikrer bagasjen. – Det er veldig farlig, spesielt dersom man har barn i baksetet som sitter bakovervendt, sier hun. – Barna sitter veldig utsatt til, og ofte skal det ikke mer enn en kraftig oppbremsing til før bagasjen beveger seg.

Bli medlem og vinn bil!

Stiftelsen Norsk Luftambulanse bruker årlig over 80 millioner kroner på å utvikle og bedre luftambulanse- og det akuttmedisinske tilbudet i Norge. Målet er å styrke redningskjeden – slik at flere alvorlig syke og skadde pasienter overlever. Og takket være støtten fra sine medlemmer, kan Stiftelsen Norsk Luftambulanse bidra til at akutt syke og skadde stadig får raskere og bedre hjelp.

Er du ikke medlem, er anledningen god nå! Melder du deg inn før 30. juni, er du med i trekningen av en Toyota Auris Hybrid (treårig leasingavtale). Meld deg inn her: https://www.norskluftambulanse.no/medlem/blimedlem.php

.

Dette innlegget er sponset av Norsk Luftambulanse.

Takk for at dere støtter sponsorene som gjør Foreldremanualen.no mulig!

Stikkord: Barnesikring, Bilferie, , , Norsk Luftambulanse, , Sikring av bil, , Trafikksikkerhet, Trafikkuhell

Kategori: Norge, Reise med barn

Kommentarer er stengt.