Blogganbefaling: En tiårings bokblogg!


|


13. oktober 2011


| 2 Kommentarer

Når vi skriver omtale av barnebøker her på Foreldremanualen, forsøker vi som regel å ta utgangspunkt i hva barna våre synes om bøkene. Selv om vi voksne kan ha vår mening om hva som er en grei bok å lese på sengekanten (lettlest og kort..?!), så er det jo tross alt ikke vi som er målgruppen for disse bøkene.  ?

Det var derfor veldig gøy å bli tipset om Balders bokblogg!

Balder er 10 år gammel og elsker å lese bøker, og utvikler god intelligens ved hjelp av det. Med moren som sekretær skriver han sine egne anmeldelser og legger de ut på nett. Selv om moren hjelper til med det rent tekniske er dette hans helt egne betraktninger av bøkene.

Han har holdt på siden februar i år, og det har allerede blitt over 80 anmeldelser! De første var av bøker han hadde lest tidligere, men nå skriver han de fortløpende etterhvert som de blir “fortært”.  ?

Det er veldig interessant og lærerikt å lese en bokanmeldelse ut i fra et barns perspektiv. Moren forteller at dette var noe av bakgrunnen for at de startet bloggen, da de synes akkurat dette manglet i bokblogg-sfæren.

Men hovedgrunnen var likevel at dette er et moro og motiverende prosjekt for Balder! Kanskje også til inspirasjon for andre?  :-)

Kategori: Barnebok, Blogganbefalinger

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. anne sier:

   Dette er bare så kult. Skulle bare vært flere som fikk gjøre det:) Kanskje noe å legge inn på barnvennlig nettsider?
   My recent post Lerret

  1. wendysinfamilie sier:

   Ganske ofte bør vi voksne lytte til barna våre , det å få det fra ett barn som har lest bøkene kan derfor gjøre det enkler for oss som leser disse annmeldelsene å finne fex pressanger til gutter i samme aldersgruppe som han og vi har ett onkel/tantebarn i akkurat den alderen så dette var supert . Takk


CommentLuv badge