Bloggkavalkade – Ordning og reda


Toril {foreldremanualen} |


5. desember 2010


| 5 Kommentarer

Månedens tema i november var Ordning og reda, og vi gledet oss veldig til å se hvilke bidrag som skulle komme inn denne gangen. Å bo med barn er mer eller mindre synonymt med rot, men det går jo an å ha litt system i alt rotet :-)


Lille Persille har brukt denne praktiske krydderhylla på sitt nymalte bad, og har dermed fått et utmerket system for strikker, hårspenner, smykker, plaster, ørepropper, badedyr, kremer og salver.

Berit S har full oversikt over hva barna har av klær og sko. Hun har fylt ut et skjema med plagg og størrelser. På den måten kan hun lett se hva som trengs å kjøpes inn og hva som kan arves. Det er ikke alltid like lett å huske hva man har, jeg har selv et svare strev med det ettersom vi har arveklær i mange størrelser fremover. Som moderne kvinne har hun selvfølgelig lagt inn listen på ipod’en, så hun kan sjekke hva det er bruk for hvis hun kommer over noen gode tilbud.

Apropos ipod…Berit har også skrevet et fint innlegg om sine favoritt apps for å holde orden på hus og hjem:-)

Berit har vært flittig denne måneden og har også sendt oss innlegg om tips til oppbevaring av barnekunstverk og bæreposer.

Wendysinfamilie har brukt denne kjekke benken med rom til lekekasse. For at ikke hoder og hender skal komme i klem har de festet en enkel låsemekanisme på veggen.

“Gjør det, gjør det- gjennomfør det!” sier Gunn Beate på Systemblogglaget. Hun har brukt tavlemaling, magnetmaling, magnetrull, tape og tavletusj og laget denne fine lista på innsiden av kjøkkenskapet. Gjøremål listes opp til venste på tavla og når arbeidet er utført, flyttes gjøremålet over til høyre side. På den måten kan du se at du faktisk har fått gjort noe (hvis du skulle være i tvil om det…) og du får oversikt over hva som gjenstår :-)

Gunn Beate har også bidratt med familiens belønningssystem for å unngå krangel med husets 4-åring, og de dagligdagse rutinene har bestemt rekkefølge. Etter innkjøringsperioden går morgenstellet nå smertefritt selv uten belønnig :-)

Størstepia har hatt storhandel på Ikea og fått skikkelig orden på gutterommet og har også et innlegg om andre supre Ikea-funn.  Hun elsker Ikea, og det gjør vi også :-)

Hobbyfruen har laget denne kjempefine “lommesaken”.  Hun handlet inn en bærepose med bukser på loppis for den nette sum av 25 kr… Perfekt for oppbevaring av småsaker.

Til slutt har vi Lillepilt som viser hvordan de har organisert all legoen til sønnen.

Tusen takk for alle fine bidrag! (husk å linke tilbake til oss for å bli med i kavalkaden)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Toril {foreldremanualen}

Toril er gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en travel mamma til tre små barn – to jenter og en liten gutt. Toril elsker å reise, se film, være med barna sine, gå på kafe, ligge på sofaen, spille fotball, bade i sjøen, spille TP, drikke vin på balkongen og andre små og store gleder i hverdagen.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , , , ,

Kategori: Blogganbefalinger, Interiørtips

Kommentarer (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. wendysinfamilie sier:

    Så masse flotte tips, er ett par der som jeg absolutt vil bruke.. Må bare komme meg på loppis først..

  2. Tonemor sier:

    Så mange gode tips det var her. Akkurat sånn som vi småbarns mødre med rotete barn (og et par små-rotete foreldre) trenger! TAkk takk takk!

  3. Tonje sier:

    Mange flotte tips!

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge