Bokanmeldelse: I barnehagen


|


13. mars 2013


| 2 Kommentarer

Bok om livet i barnehagen

Max skal begynne i barnehage til høsten og da vi fikk tilbud om å anmelde boka ”I barnehagen” tenkte jeg at det ville være perfekt for oss. Da jeg mottok boka fra Schibstedt, som har gitt den ut på norsk, var det første som slo meg at denne boken er ment for en annen aldersgruppe enn våre ettåringer som skal i barnehage for første gang. På Schibstedts egen side fant jeg ingen aldershenvisning, men flere bokhandlere mener som meg, at den passer best for barn fra tre år og opp.

Boken har store flotte tegninger i fine farger.  Det er etter min mening litt mye tekst for de minste barna, og derfor passer den nok bedre for barna på storbarnsavdelingene. Boken tar for seg små scenarioer som skal bidra til å gjøre barna mer trygg på hverdagen i barnehagen. Hvis man slår seg, får man også trøst i barnehagen og hvis man har lyst til å leke, er det alltid noen som vil leke med deg. Det er ikke skummelt å være i barnehagen, det er kjempegøy! Det får Maja erfare etter sin første dag.

I_barnehagen_ho

Passer best for større barnehagebarn

Språket er dessverre ikke like godt og bærer preg av å være oversatt. Jeg syns det er helt greit å stille krav til bøkene barna våre skal lese, også når det kommer til språket. Boken bærer også preg av at det er voksne som snakker til barn og det blir ganske kjedelig.

Har du litt eldre barn som skal begynne i barnehagen, skal over på ny avdeling, eller kanskje dere skal bytte barnehage, er dette en helt grei bok å lese sammen.

Boken kan kjøpes hos Bokkilden.

.

Andre bøker for små som skal i barnehage er:

Lillesøster går til barnehagen av Kari Grossmans

Emmas første dag i barnehagen og Emma i barnehagen av Gunilla WoldeRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ella

Ella er 28 år gammel og mamma til Max som er født i juli 2012.
Ella bor med mann og barn på Torshov i Oslo, hvor hun utforsker livet som nybakt småbarnsmor i byen. Ella trives best i byen, gjerne med et kamera i hånda og en bok i veska

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
TwitterPinterest

Stikkord: , , , , , , ,

Kategori: Barnebok, Smårolling / småskolebarn

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Liz sier:

    Barnehageboka mi er en bok i samme sjanger som er utrolig fin, der man følger en barnehage året gjennom. Det er jo ikke noe problem å ikke lese teksten, men bare snakke om det som skjer på bildene om man vil.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge