Bokanmeldelse: Trolljakten bok og app

“Bli med inn i Trolljaktens eventyrverden! Til et land langt mot nord mellom vakre fjell og praktfull midnattsol. Vi befinner oss i Nord-Norge på “verdens vakreste sjøreise” med Hurtigruten. Du skal hjelpe lillesøster og vennene hennes med å finne kosedyrene sine. Hvem kan ha tatt dem? Vi følger deres nedturer og oppturer, gleder og opplevelser.

Velkommen til eventyrlandet fra virkeligheten – Nord-Norge!”

Boka Trolljakten finst både i bokform og som app. På cessa.no er ei oversikt over kor man kan kjøpe boka, og i App Store heiter boka Troll Olav.

 

Det er første gongen ungane har  lese bok på Ipaden, og appen Troll Olav blei ein suksess i heimen. Først høyrte eg og 6 åringen min på eventyret ilag. Vi kunne velge om vi ville lese sjølv, eller om den skulle lesast for oss. Det at forteljarstemma snakka nordnorsk gjorde til at opplevinga blei endå betre.

6 åringen min likte å bla om til neste side. Han likte å trykke på spørsmålsballongane, og så svara han på spørsmåla som blei stillt. Nokre av spørsmåla handla om kva følelsar han har i visse situasjoner, og viss spørsmåla var vanskelige så snakka vi litt om det. Eg likte at i tillegg til at han blei lesen for så fekk han også bidra og tenke seg litt om.

6 åringen min får spele på Ipaden min nokre gonger i veka, og nesten kvar gong høyrer eg at han lytter til dette eventyret og svarer på  spørsmåla. Så det er tydelig at han likte denne boka. 8 åringen min likte også appen.

Dette var ei fin bok om mellom anna gleda ved å reise, å skaffe ulike venner, kva kosedyr betyr for barn, når vaksne har det travelt, barn som problemløysere, adskilling og sakn, unnskyldning og tilgjeving, triste tårer og gledestårer, og gleda ved å gjere andre glad.

 

Stikkord: , , Bøker på nettbrett, ,

Kategori: Apps for barn, Barnebok, Spill

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Trolljakten | blog.christine.cc | 23. august 2012
  2. Trolljakten | Lillebølla’s skriblerier | 5. januar 2013

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge