Arkiv for kategorien Bursdagstips

Ofte er det ålreit å ha et program når du arrangerer barnebursdager. Særlig i de store klassebursdagene som mange frykter.

Her kommer noen idèer:

En kontrollert gaveåpning

 • Flasketuten peker på  (den flaska peker på, får gi sin gave.)
 • Dere kan trekke lapper
 • Fortelle gåter. (Den som skal gi gaven sin nå, er god i fotball, har en bror, og navnet starter med S. For eksempel)

Foto: Abbey Hendrickson

Bordplassering:

 • Man kan trekke et halvt bilde, og leter etter den andre halvdelen som ligger på en av asjettene på bordet.
 • Mattestykker – alle trekker et mattestykke, og må sette seg der de finner det riktige svaret.
 • Ballonger på hver plass med navn.

Foto: Kristin Ausk

Matservering:

 • Man kan ha pølsebod.
 • Man kan gi noen av barna oppgaver (en er ketsjup-ansvarlig, en har ansvaret for den røde safta, en er Fanta-ansvarlig, osv)

Foto: Malix

Leker:

 • Blindebukk (en har bind for øynene og skal fange/gjenkjenne de andre),
 • Sardiner i boks (en gjemmer seg, når de andre finner førstemann, gjemmer de seg sammen på det samme stedet. Til slutt sitter alle trangt som sardiner i en boks. Når alle har funnet gjemmestedet, er det hun som fant fram først som skal gjemme seg)
 • Kaptein Krok (en etter en får komme inn og hilse på Kaptein Krok. De får kjenne på trebeinet (et stolbein), de får hilse på kroken hans (en kleshenger) og til slutt forteller du om Kroks råtne øye akkurat mens du stikker barnets finger inn i en halv appelsin. Skummelt og ekkelt!),
 • Stolleken (hvis du har plass),
 • Hatteleken (litt stollek-aktig, men barna sitter i ring på gulvet og en hatt/lue sendes fra hode til hode. Den som har hatten på hodet når musikken stopper er ute),
 • Danselek (barna må stå helt stille når musikken slås av)
 • Sprekke ballonger – alle har en ballong bundet med hyssing rundt foten. Man skal prøve å sprekke alle andres ballonger. Den som bevarer sin ballong lengst har vunnet.
 • Skattejakt med skattekart

Lagkonkurranser:

 • Hvert lag skal gjennom forskjellige poster, som for eksempel å gjenkjenne smaker. (Fem asjetter med mel, sukker, salt, bakepulver og melis – barna skal smake og gjette hva de har smakt)
 • Gjenkjenne noe (i en pose legges en pølsesnabb, en tørr gulrot, en potet, en tannpirker og et knekkebrød. Barna skal kun få ta ned i posen og deretter gjette hva de kjente på.
 • Quiz med spørsmål eller med bilder (gjerne bilder av halve ansikter som kan være vanskelig litt vanskelig å kjenne igjen, plasser et bilde av bursdagsbarnets øyne mellom Obamas munn og Ronaldos panne – vanskelig og spennende!)

Dette var noen forslag. Se an hva som passer for dere. Å slippe en hyper åtteåring løs med ketsjupflaska eller å spre lus via hatteleken er ikke alltid det riktige å gjøre.

Har du et forslag til hva man kan gjøre i et barneselskap?

Hvis du synes bursdagsplanlegging kan være et ork, har vi  et kongetips til deg; velg deg et tema!

Hvis du finner et tema som både du og bursdagsbarnet synes er morsomt, må du ikke bli overrasket om du får blod på tann og plutselig befinner deg blant oss som synes at barnebursdager faktisk er gøy! 😉

Her er et par utradisjonelle temabursdagstips vi har fått inn via denne månedens tema – barnebursdag:

Temabursdag behøver ikke bety at man går bananas i nærmeste Nille forretning etter Spidermaneffekter. En som liker å lage alt selv, er Eva som skriver bloggen Min Stil.

Hun utfordrer fantasien sin ved å lage pynten selv og da har man straks større frihet til å velge tema. Da sønnen hennes fylte fem år i fjor, feiret de med en skikkelig “verdensrom bursdagsfest“.

Bordet ble pyntet med en svart velourduk fra Jysk. Det samme stoffet ble brukt på planetene (isoporkuler) som henger over bordet.

Planetkake og stjerneboller.

Et annet ganske spesielt utgangspunkt for fest er “vann tema” som syvåringen til Elisabeth  hadde i bursdagen sin!

Dette er en hjemmelaget pinjata som er superenkel å sette sammen!

Elias-bursdagsfeiring er kanskje ikke så veldig uvanlig, men vi synes Eliaspynten som Eva har laget var utrolig stilig! Alt er laget av melkekartonger og pappruller. 🙂

Til slutt tar vi med Hjertebank som har funnet mange gode temabursdager på nettet, blant annet en supersøt rødhettebursdag! 🙂

Tusen takk alle sammen!

Denne månedens tema er barnebursdag, og jeg har tatt en titt på bursdagskake-tipsene vi har fått inn så langt. 🙂

Mange av kakene ser utrolig profesjonelle ut, så jeg setter virkelig pris på dere som deler triksene om hvordan vi som er kjøkkenanalfabeter kan få det til. 😉

Et eksempel på det er denne fine Drømmehagenkaken, laget av  Fru Mæla. Hun har blant annet pyntet den med Drømmehagenleker og ferdigfarget marsipan fra Cacas.

Siv Iren gir deg oppskriften på hvordan du kan lage denne supersøte Hello Kitty kaken.

En bursdagskake som jeg vurderer å gjøre et forsøk på, er denne dinosaurkaken som Inger-Lise har laget! Veldig tøff!

Eva-Linn som skriver bloggen Min Stil er en av de som virkelig kan dette med å lage temabursdager på en lekker måte! Denne Elias kaken er kjempefin og en del av hennes oppfinnsomme Eliasbursdagsfeiringer.

Tusen takk alle sammen! Fortsett å send oss gode bursdagstips.

Denne månedens tema er barnebursdag, og vi har allerede fått inn mange originale og gode bidrag. Benedicte som skriver bloggen Skolelyst har for eksempel snik-lært ungene matematikk i bursdagsselskapet!

De har pleid å ha en kiosk i barneselskapet, hvor ungene må “kjøpe” all maten og godsakene.

Hvert barn får en konvolutt på tallerkenen som inneholder laminerte lekepenger og en gullmynt. Gullmynten fungerer på den måten at ungene selv velger hvilken verdi den skal ha.

Ungene får teste regneferdighetene når de betaler for maten og får vekslepenger tilbake. Ekstra stas med et kasseapparat som sier pling og plong.

Vi synes dette høres ut som en morsom bursdagsaktivitet, er det noen av dere som har gjort noe lignende?

Denne månedens tema her hos Foreldremanualen.no er barnebursdag, og i den forbindelse vil vi gjerne vise en helt suveren – og hjemmelaget – bursdagsgave!

Det hele startet med at Elin og familien var i et selskap. I nabohagen stod det et fantastisk flott lekeapparat – et piratskip i “full” størrelse. Sjørøverskuta falt særdeles godt i smak hos Elins lille pirat, og det ble fort klart hva som stod øverst på ønskelisten til bursdagen.

Dagen etter satte far og sønn i gang med bygging av skuta, og dette vindunderet ble ferdig på mindre enn en uke – akkurat i tide til piratens bursdagsfest!  🙂

Kaptein Sabeltann flagget vaier i toppen av masten!  😉

Tema for bursdagsfesten var vel temmelig gitt dette året, og skuta ble selvsagt veldig populær hos gjestene!

En av bursdagslekene gikk ut på å lete etter godteposene. Ved hjelp av et skattekart fant ungene frem til at de lå gjemt i sjørøverskutas egen skattekiste! En flott trekiste med hengelås og kode som kun kan åpnes av skipets kaptein. 😉

Har du noen gode bursdagstips du vil dele med våre lesere? Ta kontakt eller delta på månedens tema!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...