Innlegg tagget med Muffins

Lyst på noe supergodt til barnebursdagen, eller bare fysen på litt lørdagsgodt?

Jeg har bakt deilige karamellmuffins med dumlesaus, og har lyst til å dele oppskriften med dere – for de var helt nydelige!

Jeg er en liten kakemons, og regner med at jeg kanskje ikke er helt alene om det?   😉

Rykende ferske muffins med deilig smeltet dumlesaus på toppen.

 Her er bilder fra muffins kokkeleringen min.

♥ Ingredienser:

Karamellmuffins:

2 store egg

4 dl sukker

4 ss karamellsaus

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

150 g smør

2 dl melk

5,5 dl hvetemel

Dumlekrem:

2 egg

200 g melis

100 g smør

200 g kokesjokolade

1 pk Dumle sjokolader (se tips)

 

♥ Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til Dumlekremen piskes egg og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og Dumlesjokoladene. Rør til sjokoladen har løst seg helt opp og avkjøl blandingen. Pisk den så inn i eggedosisen til en glatt og blank sjokoladekrem. Sett kremen i kjøleskapet til den er fast nok til at den holder fasongen ved sprøyting (se tips).

Fyll Dumlekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.

 

Håper dere liker de like godt som jeg gjorde . 

NYT. 

Rebekka

Rebekka er 24 år gammel sunnmøring bosatt i Bergen sammen med samboer, datteren Vilde og to små yorkie hunder. Rebekka er utdannet førskolelærer, og koser seg for tiden i mammapermisjon med Vilde. På bloggen sin deler hun tanker om mammalivet og gir gode tips om mote, shopping og interiør.

Mine innleggMitt nettsted

Denne helgen fylte datteren vår 2 år, og dermed bakte jeg noen fargerike muffins som jeg gjerne vil tipse dere om. Vi spiser med øynene også, og dette gjelder spesielt barn som elsker farger. Disse “regnbuemuffinsene” blir en slager i ethvert barneselskap!

SLIK GJØR DU:

Lag vanlig muffinsrøre, del den opp i boller og tilsett ulike farger i hver bolle. For å få den klare fine fargen har jeg brukt Wilton color paste som er konsentrert i motsetning til vanlig konditorfarge. Man trenger veldig lite farge, så her må man prøve seg fram etter hvor mye røre man har.

Bruk en skje og ta en og en farge oppå hverandre i formene.

Stek som vanlig, og pynt etter eget ønske! 2 åringen vår fikk selskap i Hello Kitty-stil, og det kan dere se flere bilder av på bloggen min.

Disse muffinsene passer i guttebursdag såvel som i jentebursdag. Her er det bare pynten som bestemmer. Og jeg kan love dere noen overraskete små ansikt når de ser hva som er inni muffinsen!

Camilla Marie

Camilla Marie er ei Oslojente som er nyinnflyttet til Skien i Telemark. Her bor hun sammen med mann og to små barn; Emma på snart 2 år og Emil på 2 måneder.
Hun er for tiden i permisjon, men jobber til vanlig som grafisk designer. Camilla er over normalen opptatt av barneutstyr, og har blogging, foto og interiør som sine hobbyer.

Mine innleggMitt nettsted

Etter flere år med prøving og feiling på bakefronten, er min konklusjon at muffins/cupcakes er et absolutt must i barnebursdager!

I helgen var det tid for å feire eldstemann med Halloween-fødselsdagsfest, og jeg var superglad over å få ferdige cupcakes fra vår annonsør Fusioncakes!

Det ble jubel fra guttene i åtteåringens fødselsdag, da vi serverte de lekre muffinsene. De var innbydende pyntet med marsipan, strøssel og forskjellige sukkertøy – selvsagt i Halloween farger og tema.

Vi fikk sjokolade- og vanilje- muffins, i to forskjellige størrelser.

Personlig foretrekker jeg de minste, da de etter min smak har akkurat passe mengdeforhold mellom topping og kake. Men det var de største muffinsene som forsvant fortest fra kakebordet. 😉

Bak “Fusioncakes” står de to venninne Jeanette og Megan. De holder til i Bærum, og leverer cupcakes til alle typer festlige anledninger i Oslo og omegn.

Jeg kan definitivt anbefale dere å teste de, da dette var virkelig smakfulle og lekre muffins (…som jeg aldri i verden hadde klart å lage selv!).

 

Av annet skummelt snacks hadde vi tilberedt slangehjerter (etter s tips om blodig popcorn fra i fjor). Men servert av min mann – patologen – mente guttene at det minte mer om kroppsdeler….!!

Dette er rett og slett popcorn blandet med smeltet smør tilsatt rød konditorfarge – noe som falt godt i smak blant guttene!

En annen stor suksess ble meitemark-gele!

 

Disse laget jeg ved å sette mange sugerør (med bøy) sammen i et stort glass, og så helte jeg gele over. Vi “trakk ut” bøyen, slik at det ville se mer ut som meitemark.

Dette fungerte veldig bra, men det var en fryktelig tidkrevende jobb å få ut all gelen! Den skulle skvises ut av sugerørene, og jeg måtte ta ett og ett sugerør!

Dersom jeg forsøker dette igjen neste år, kommer jeg bare til å lage noen få meitemarker og bruke de som dekorasjon slik jeg gjorde her! 🙂

 

Til slutt; grusom drikke! 😉

Håper dere ble inspirert! Hvis dere har noen gode Halloweentips, legg gjerne igjen en kommentar eller link til ditt innlegg. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Jeg blir aldri enig med meg selv om hva jeg skal kalle det…Cupkakes eller muffins. Cupcakes høres likom litt kulere ut, men er det ikke i bunn og grunn vanlige muffins vi snakker om her da? Hvilket begrep bruker du for disse?

Uansett, jeg fant en morsom mal inne hos Sah-rah som man kan bruke som dekorasjon på kakene. Hva med en snakkeboble, en bart, nisse eller viking for å piffe opp festen. Det koster et par dollar for å få de tilsendt. Eller du kan bare bruke disse som inspirasjon for å lage noen liknende selv.

Sah-rah har også en kreativ og inspirerende blogg som jeg anbefaler å titte innom.

Ellers så er Sweet Paul sitt høstnummer ute på nett nå. Han har noen morsomme  maler du kan laste ned og bruke til kakene, i tillegg til “til og fra” lapper som du kan også kan printe ut. Ha en kreativ og flott dag!

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

For et par måneder siden skrev jeg om bursdagsselskapet med Mikke Mus tema som vi holdt for min minstemann. Da fikk jeg et tips fra Tone som skriver bloggen Meg og Mine, hun hadde også feiret Mikke Mus-temafest for sin ettåring.

Dagens hovedperson hadde selvsagt Mikke Mus krone! 🙂

Jeg må si at jeg synes denne festen var hakket mer gjennomført enn vår – spesielt på kakefronten.

Hun hadde pyntet kakene med Mikke Mus-kakebilder, som er en enkel metode for å få kakene til å se proffe ut.

 

Hun lagde også noen kjempefine Mikke Mus cupcakes som hun pyntet med svart marsipan (hvorfor tenkte ikke jeg på det?!). Stjernene er kjøpt hos Cacas.

De kule Mikke Mus kjeksene har hun skåret ut for hånd! De er pyntet med farget melis og små biter av hvit fondant.

Jeg aner at Tone (i likhet med meg) får blod på tann når hun starter bursdagsplanleggingen, for her var det mye Mikke Mus bursdagseffekter: banner, ballonger osv. Men mest populær ble nok denne digre Mikke-ballongfiguren!

Har du holdt en fin bursdagsfest? Skriv gjerne noen ord om den eller legg igjen en link til blogginnlegg i kommentarfeltet! 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

I helgen feiret vi fødselsdagen til 3 åringen min! Vi bestemte oss for å lage bursdagsfest med Mikke Mus som tema – da han elsker å se Mikkes Klubbhus på tv.

Nå er jeg så heldig å ha to store unger som synes det er like morsomt som meg å stelle i stand til fest og være kreativ – så jeg fikk god hjelp til bursdagsforberedelsene!

 

Vi kjøpte billige hårbøyler og svart papp som vi laget Mikke Mus ører med.

Det er så gøy når ungene klarer å lage pynten selv, tidligere satt jeg alene og puslet men nå er det slutt på det! 😀

Vi fant bare hvite hårbøyler, så da var det frem med sprittusjen!

Ett par ører til hver gjest! Vi festet ørene til hårbøylene med superlim, og det fungerte faktisk veldig bra.

 

Noen av ørene fikk også Minni sløyfe! 🙂

Vi tegnet også små Mikke og Minni ansikt som vi teipet på sugerrørene – verdens billigste pynt!

 

På Toys’R’us kjøpte jeg papptallerkener med Mikke Mus Klubbhus motiv.

Kakene gjorde vi rimelig enkle denne gangen – da erfaringsmessig er det muffinsene som faller best i smak!

Vi pyntet muffinsene med mini Oreo kjeks, slik at noen av de også fikk Mikke Mus ører!

 

Bursdagsbarnet!  ♥

Det kan være vanskelig å finne leker som passer til de aller minste (vi har skrevet litt om bursdagsfest for små barn tidligere).

Jeg spurte om råd på Facebooksiden vår, og fikk inn mange supre tips til bursdagsleker for små barn! Blant annet et fra Kine som jeg måtte teste.

I påsken arrangerte de en veldig lett forståelig skattejakt for barna, og den ble en stor suksess på bursdagen. Veldig artig med oppgaver som de minste kan klare å løse. 🙂

 

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Else Irene som skriver bloggen Lykkefryd laget kjempefin dekor til sønnens fotball-bursdagsfest. Synes det ser veldig delikat ut når de samme fargene går igjen på alt.

Den grønne glasuren på muffinsene skal selvsagt forestille gress! 😉

Godteposene lagde hun selv av billige grønne papirposer som hun pyntet med koselige hilsener!

Smoothie er et godt og sunt alternativ til brus! Lurt å sette en etikett på hver flaske, slik at gjestene vet hvilken som er deres.

Se flere foto fra fotballbursdagen inne hos Lykkefryd!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Foto: Jay Ryness

1. Bloggen med bilder fra Google Streetview!

2. Tipset om å bruke familiefoto som pynt på muffins!

3. Lag en lampe av kaffe-filter! (ja du leste riktig!)

4. Pinlige (?) gravidefoto

5. Smart lekerom under trappen!

P.S.  Har du et vakkert eller morsomt barnefoto som kunne passe godt som illustrasjon til våre “5 ting vi liker” innlegg?  Send det til oss!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Foto: Shutter Daddy

1. Nydelige blomsterpotte-muffins!

2. Julekort fotografert på stranda!

3. Kjempe-enkel hjemmelaget adventskalender (takk for tipset Åsa!)

4. Vakker babyfotobok!

5. Karimettes Sol.no linkanbefalinger for desember!

.

P.S.  Har du et vakkert barnefoto som kunne passe godt som illustrasjon til våre “5 ting vi liker” innlegg? Send det til oss!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettstedFoto: Flavijus

1. Babyrommet til “Charlottes” datter i Sex and the city 2!

2. Giveaway-bloggen med oversikt over alle blogg-konkurransene!

3. Fotball- og minigolf-muffins!

4. At Evan McGregor drar på familieutflukt i en god gammeldags folkevognbuss!

5. Karimettes Sol-linkanbefalinger for juni!

.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted