Descendants – etterkommerne av Disneys superskurker


|


21. september 2015


| 0 Kommentarer

descendants film disney skurker etterkommere

Fredag 9. oktober har Disney Channel premiere på sin nye spillefilm om tenåringsbarna til Disneys mest beryktede skurker. Vi fikk være med på førpremieren – her er vår dom!

Den nye filmen heter Descendants (= etterkommere på norsk) og handler altså om tenåringsbarna til Disneys mest beryktede skurker. Vi får treffe Mal som er datter av Maleficent (som vi ble kjent med i Disneys versjon av Tornerose), Carlos som er sønn av Cruella de Vil (101 Dalmatinere), Jay som er sønn av Jafar (skurken i Aladdin) og Evie som er datter av Den Onde Dronningen (fra Snøhvit).

HANDLINGEN: I det idylliske kongeriket Auradon er den generøse tenåringen Ben, sønn av Bell og Udyret fra «Skjønnheten og Udyret», klar til å overta tronen. Hans første kongelige erklæring er å gi barna til skurkene Malificent, Den Onde Dronningen, Cruella De Vil og Jafar en ny sjanse. Trøbbelmakerne har vært forvist til De Fortaptes Øy i over 20 år. For første gang får Mal, Evie, Carlos og Jay nå lov til å reise til Auradon for å begynne på samme skole som tenåringsbarna til Den Gode Fe, Askepott, Tornerose og Mulan.

descendants film plakat

Dette synes vi om filmen:

På førpremieren hadde jeg med meg tre gutter i alderen 7-12 år, som alle kjenner Disneys mange karakterer godt. Vi er enige om at tanken bak filmen i utgangspunktet er ganske god – det er faktisk spennende å se denne nye generasjonen skurker og lære de forskjellige personlighetene å kjenne.

Vi satte stor pris på filmens humoristiske innslag, og det var flere scener hvor guttene lo høyt (spesielt alle som dreide seg om Jay og Carlos).

Det var imidlertid ikke vanskelig å se at filmskaperne har latt seg inspirere av Disney Channels megasuksess tv-serien Violetta. Descendants følger den samme oppskriften, som i og for seg fungerer godt, men selv om den bakenforliggende historien om rettferdighet, samarbeid og empati passer begge kjønn, syntes guttene at filmen til tider var «skikkelig soggy».

Litt færre kjærlighetsscener og mer action hadde nok falt bedre i smak hos guttene. I likhet med Violetta vil nok denne filmen rette seg mest mot tweens-jentene i alderen 8-12 år.

Dette er ikke den dypeste filmen vi har sett (for å si det mildt!), man får liksom aldri helt kommet til bunns i noe og sitter igjen med en del ubesvarte spørsmål (som feks hvem de andre foreldrene til disse skurkebarna er?). Det virker som om filmskaperne sløser bort den gode ideen som ligger til grunn for hele filmen, da man kunne ha gjort så mye mer.

Men om man tar Descendants for det den er; en lettforståelig Disneyfilm, så er dette helt grei underholdning og verdt å få med seg. Vi tviler ikke på at det vil bli en ny suksess for tv-kanalen. :-)

Stikkord: , , , , , ,

Kategori: Film, TV-program

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge