De sterke svake små

Urett

Jeg lar meg gripes av historier som jeg ikke forstår, når jeg leser om urett. Og spesielt i vårt land, verdens rikeste land. Jeg lar meg provosere, og vil gjerne stå på barrikadene. Jeg vil gjøre noe, forandre verden, ikke nødvendigvis den store verden, men min verden.

Da jeg leste om Ole ble jeg sjokkert, jeg ville nesten ikke lese det. Jeg ville ikke innse at dette faktisk skjer i Norge.  De sier at vi ikke driver med sortering og utrenskning men forklar meg dette.

“Trisomi 21 ble presentert som Down, og de to andre som sjeldne trisomier og uforenlig med liv. Jeg ble spurt om jeg ville vite hvordan en senabort blir utført. Jeg svarte spontant:« Nei, vær så snill og spar meg for det»! ”

Her pusher leger på for at hun skal ta en senabort, de verner ikke om liv. De kan ikke helt sikkert vite hvilken grad han har av Trisomi, likevel er de fast bestemt på å avslutte det.

“– Disse barna blir helt klart diskriminert. De er syke, svake barn med veksthemming i mors mage og kan sammenlignes med premature. Det burde være helt naturlig at de får hjelp i nyfødt-fasen, men det er det ikke. Hadde vi ikke kjent til diagnosen, men likevel hadde en mistanke, ville vi fått all mulig hjelp, forteller Solberg.”

Som en skrekkfilm

Videre ser en av historien at den nesten blir verre og verre som en skrekkfilm..

“– Han var respiratorklar, men legene nektet ham det på grunn av hans diagnose.
Jeg kjenner jeg blir kvalm, hvordan kan de holde på med dette? Når de brøler om aktiv dødshjelp på 90 åringer, de stresser med å holde liv i suicidale. Men disse små barna skal renskes bort fra samfunnet. Jeg er så skuffet, sint og frustrert.

Og nå når han endelig har vist seg sterk nok er journalen som dratt opp fra rasistiske holdninger samt utrensningstaktikk når det står:

“Kampen for vesle Oles liv er imidlertid ikke over. I journalen er det gitt ordre om at han ikke skal gjenopplives om noe skulle inntreffe. Nå jobber hun og ektemannen for at denne ordren skal fjernes fra journalen, og at Ole skal få den hjelpen han trenger ved en eventuell krise.”

Det er her jeg har lyst til å hyle av angst. Tenk om det var mitt barn, jeg kjenner angsten bre seg og jeg kaldsvetter.

Har vi virkelig ikke kommet lengre i 2012?

Alle sitater er hentet fra artikkelen: Vesle Ole er «uforenlig med liv» som sto på www.dagen.no 08.11.2012 kl. 12:36

Stikkord: Downs, , Senabort, Trisomi

Kategori: Hverdagsbetraktninger, Smårolling / småskolebarn, Utrolige familier

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

    1. gunnmeis sier:

      tårene rant og sinnet bruste da jeg leste om lille ole, skulle ikke tro at noe sånt kunne skje i 2012!!

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge