Arkiv for kategorien Musikk

SuperSøndag MiniDisko på Parkteatret i Oslo har startet opp sesongen og 6. mars er det i gang igjen. Norges mest profilerte Dj´s stiller opp og spiller ordentlig musikk, tilrettelagt for barna. Dunkel belysning, levende disko-lys, røykmaskin og såpeboblemaskin er med å skape en teknologisk superduper disko-stemning.

Det kjøres to show, første kl 12 med DJ Strangefruit og DJ Inger-Emilie (6 1/2 år) og kl 14 er det DJ Tore Jazztobakk (fra Ost & Kex) og DJ Alvin (3 år). I tillegg blir det ansiktsmaling til alle diskobarna og mye annet gøy. Mer info finnes på Facebooksiden.

Den siste greia i det o’ store utland, synes å være alle kjendisene som dukker opp i barnetv-programmer!

Et program som har vært mye omtalt i det siste, er Yo Gabba Gabba, som mange mener er verdens kuleste barne-tv. De har blant annet blitt gjestet av kjente personer som Jack Black, Tony Hawk, Elijah Wood, norske Datarock og en hel rekke alternative band.

Et program man trygt kan la ungene få se, uten å miste “kred” blant musikk-kompisene altså… 😉

Et annet amerikansk barnetv-program som har lang tradisjon med å få besøk av kjente og kjære navn, er Sesame Street. Serien er nesten for en institusjon å regne i USA, da dukkene er skapt av Jim Henson (som blant annet laget Muppetene!) og som har eksistert siden 1969.

I den siste sesongen har de en imponerende liste med kjendisnavn som Jude Law, Colin Farrel, Katy Perry, Usher og will.i.am. Og selveste Oprah låner bort stemmen til en av karakterene! Wow!

Kan noen huske om vi har hatt noe lignende i Norge?

Dette er den fantastiske Howard Wong, som i en alder av tre år har et talent mange bare kan drømme om!

Han har blitt superkjendis takket være YouTube og er blitt det store trekkplasteret i farens band (dette opptaket er fra en opptreden på et kjøpesenter i Malaysia).

Men det beste er at det faktisk ser ut som at han synes det er kjempegøy! 😀

I år kan vi for første gang oppleve en helt egen musikkfestival for barn – Miniøya! (som er en “avlegger” av Øyafestivalen).

Festivalen går av stabelen lørdag 26. – søndag 27. juni. Målgruppen er barn mellom 4 og 12 år, og her er det strengt forbudt for voksne over 16 år hvis de kommer uten barn!

Programmet er ikke hundre prosent klart, men er allerede imponerende nok med store navn som blant andre Donkeyboy (det bandet alene hadde vært nok for min seksåring!) og The BlackSheeps.

Foto: Miniøya FB

Vi i Foreldremanualen har vært så heldige å få to festivalpass som vi kan gi bort til dere! (vi trekker to vinnere som får ett pass hver).

  • Alt du behøver å gjøre er å svare på spørsmålet; I hvilken park holdes Miniøya i år? Skriv svaret i en kommentar på dette innlegget. Anonyme må legge igjen emailadresse.
  • Et ekstra lodd til dere som tipser andre om konkurransen via Facebook, Twitter eller blogg (skriv det i kommentaren).
  • Frist for å delta er 24. april! Ingen kommentarer blir publisert på dette innlegget før konkurransen avsluttes.

Dersom du ikke har sett denne videoen – MÅ du bare ta en titt! Den er helt herlig laget – slik burde absolutt alle familiefilmer være! 😉

Regner med at det er noen timers jobb bak denne, med særdeles kreativ bruk av autotune og spenstig videoredigering! 😀

.

 

« Eldre innlegg