Disney World i Orlando – mine efaringer

Kunne du tenke deg å besøke Disney World i Florida? Ta med deg mine tips og råd på veien!

Som de aller fleste barn, husker jeg at jeg drømte om å kunne besøke selveste Disney World. Parken åpnet dørene tilbake i 1971, og har opp gjennom årene gradvis blitt større.

I dag heter det Disney World Resort og består av en samling av parker; Magic Kingdom, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Hollywood Studios og Epcot.

I tillegg har Disney World de to badeparkene Typhoon Lagoon og Blizzard Beach, mat- og shoppingområdet Downtown Disney hvor man også finner DisneyQuest (en innendørs temapark), samt en rekke hoteller.

Magic Kingdom

Vi bestemte oss for å besøke Magic Kingdom, som med med sitt store Askepott-slott er selve symbolet på Disney World. Dette var den første parken som ble åpnet og den er en av verdens mest besøkte.

Disney World har et areal på 121 kvm, noe som tilsvarer et område like stort som San Fransisco. Med en så stor park, sier det seg selv at bare det å komme seg inn i parken er en utfordring / opplevelse i seg selv.

På vei inn til parken

Som de fleste besøkende ankom vi parken i vår (leie-) bil og jeg ble fasinert over hvor godt det velsmurte maskineriet fungerte,også glad forat jeg tok med kortet mitt, dette koster penger!

Først kjører man gjennom en velkomst-port, hvor man betaler for parkeringen. Deretter blir man geleidet og vinket frem av en rekke parkerings-assistenter, som viser deg hvor du skal parkere.

Etter at man har parkert, går man til et område hvor man velger videre transport. Dersom man blir henvist til en parkeringsplass langt unna dette området, kan man kjøre shuttletog til transportområdet. Vi kom ganske tidlig på dagen, og slapp dermed dette.

Kjøp av billetter

Inne på dette “transportområdet” kjøper man billetter til parken. De fleste valgte å stå i kø foran de betjente lukene, men det finnes også billettautomater som er veldig enkle å bruke – og som sparer deg tid. Det blir uansett nok kø-ståing i denne parken, så det er bare å unngå det der man kan!

Når man skal videre, har man valget mellom å kjøre tog eller båt. Begge alternativene tar omtrent like lang tid.

 

Lurt å leie vogn!

Når man så ankommer parken (etter å ha stått i minst en kø til, for visitering av sekker o.l.) kan det være lurt å leie en trillevogn til barna. Våre gutter var fem og ni år da vi besøkte parken, og vi valgte en såkalt “Double Stroller” som hadde plass til to.

Litt uvant for en så stor gutt å skulle sitte i vogn tenker du kanskje, men vi angrer ikke et sekund på denne avgjørelsen! Vi besøkte nemlig parken i høysesongen (påska) og det er vanskelig å beskrive hvor utrolig mange mennesker det var rundt oss til en hver tid.

Ved å ha begge i vognen (ikke hele tiden da), hadde vi full kontroll på dem (tenk å miste noen i det kaoset av mennesker!). I tillegg blir det jo alltid mye gåing i slike parker, og det var greit å ha et sted å sette seg ned innimellom – også for mor…

 

Kjekt også for mor når hun må vente! Foto: Foreldremanualen

Kø-system på attraksjonene

Som sagt, det var uhorvelig mange mennesker i denne parken midt i påska. Vi var derfor veldig glade for at de har et eget kø-system som i det hele tatt gjorde det mulig for oss å få prøve attraksjoner.

Til vår overraskelse var det allikevel flere mennesker som valgte å stå timevis i kø, for attraksjoner som kun varte et par minutter!

Og hvorfor det er slik, oppdaget vi ganske snart. Systemet fungerer nemlig slik: Du trekker en kølapp på den attraksjonen du ønsker å ta. Kølappen angir et tidspunkt (feks mellom kl 10:00 og 11:00), som forteller deg når du kan komme tilbake og stille deg i en “hurtig kø”. Denne køen går rimelig raskt, her kan du komme deg inn på ti minutter om du er heldig.

Problemet var bare at når vi trakk kølapp på de mer populære attraksjonene, feks kl 10:00 om morningen, kunne vi få beskjed om å komme tilbake kl 18:00 på kvelden!

I tillegg har kølappene en viktig begrensing: Når du har tatt en kølapp (registreres på din inngangsbillett), kan du ikke trekke en ny kølapp på en attraksjon før det har gått minst en time!

Du kan med andre ord risikere å gå rundt den neste timen uten å ha noe å foreta deg. Dersom du ikke velger å stå i kø da…

 

Paraden er det verdt å få med seg synes vi. Foto: Foreldremanualen

Vår mening om parken

Parken i seg selv er veldig flott. Den er inndelt i seks soner med hvert sitt tema og det er lett å finne frem. Jeg hadde lest på forhånd at det skulle være dyrt med mat og drikke, men sett med norske øyne og hva vi er vant med i norske parker  – så synes jeg slett ikke det var ille.

Selve attraksjonene består i hovedsak av opplevelsesturer og ikke tradisjonelle karuseller eller berg- og dalbaner. Til gjengjeld har mange av dem fantastisk flotte 3D effekter, som er i en klasse for seg. Paraden i hovedgaten er helt klart verdt å få med seg.

Når det er sagt, så synes guttene mine at parken var sånn midt på treet. Dette er en typisk “Been there, done that” park. Nå har vi vært der og det var gøy, men vi kommer nok ikke til å reise tilbake.

Dagen etter besøkte vi forøvrig Universal Studios Island of Adventure og den elsket vi! Innlegg om den parken kommer snart… :-)

LES OGSÅ: Flere artikler om å reise med barn til USA

Stikkord: , Disneyland, , , , , Orlando, , , Temapark, Vinterferie

Kategori: USA

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

    1. J I P sier:

      Vi var i Magic, Epcot og Animal kingdom i Juni/Juli 2013. Den beste investeringen vi foretok på forhånd var å kontakte Orlandoeksperten og kjøpe dagsplaner og spesialtiplassede parkguider for disse tre parkene.

      Såfremst du ikke har tid til selv å kartlegge og detaljplanlegge alle aktivitetene i parkene, så får du i dagsplanene en oversikt over hvilke attraksjoner du bør ta i hvilken rekkefølge for å slippe unna med minst mulig kø.

      Kombinerer du disse med Fasttrack – f.eks ved å la pappaen springe foran til neste attraksjon enn den du først skal stå i vanlig kø for – så får du en effektiv dag i parken.

      Det praktiske rådet er så å nummere attraksjonene Parkkartet i den rekkefølgen dagsplanen anbefaler slik at du vet hvor du skal gå når du kommer inn i parken. Det er for sent å planlegge parkbesøket når du står i lag med 5.000 andre når dørene åpner.

        • Høres smart ut! Vet at det også finnes apper som hjelper (har skrevet om de på Foreldremanualen her tidligere), men har ikke testet de. Når vi besøkte parken i påska var det helt uaktuelt å stå i vanlig kø, da disse varte i flere timer. Men fikk kommentar på Facebook om at juni og juli var mye bedre i så måte. :-)