En adventskalender med mening

Redd Barna selger i år en egen julekalender. Kalenderen er en slags lag-det-selv-kalender hvor man kan bruke sin egen kreativitet.

Lukene åpnes på nettet og i heimen og det gis tips til hvordan man kan løse dagens oppgave. Selvsagt står man fritt til å finne egne løsninger.

Kalenderen har også egen Facebookside hvor man skal kunne stille spørsmål og laste opp bilder av sitt eget juleunivers.

Julekalenderen er skapt og designet av Shane Brox, en norsk-dansk designer og barne-TV-vert i Danmark.

Kalenderen kan kjøpes i Redd Barnas nettbutikk, i Princess-butikker og Pandurobutikker over hele landet og koster 389 kroner.

Bildene er hentet fra Redd Barna.no.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{}

er mamma til tre store og en liten, og bor med familien i et 50-tallshus i Haugesund. Vanligvis jobber hun som adjunkt i ungdomsskolen, men er for tiden i permisjon med minstemann. Hun er opptatt av interiør, mat – med og uten barn, fotografering og håndarbeid av ymse slag.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

3 kommentarer. » Legg til din også. • wendysinfamilie
  6. november, 2011, 21:14

  Veldig flott tips, men må nok vente 1 år til her hos oss, med 2 åringen vår.. men en flott ide til neste år om den kommer ut da også.

  My recent post Dugnad i skogen og kinodag !

  Svar


 • Kristina A
  7. november, 2011, 11:12

  Det var fine kalendertips:) Sjølv lurer eg veldig på kva vi skal gjere til Lillemann som snart er halvanna år. Men eg må berre få fortelle om kalenderen eg og søskena mine vaks opp med.

  Då storesyster mi vart fødd, laga Pappa ein julekalender til storebror, som vi alle har brukt sidan.

  Det var ein hol pappkalender, der alle lukene hadde ei teikning bak luka. Kvar dag putta vi ungane på ein mynt kvar (samme kva slags verdi, det er tanken som tel, og pengane var sjølvsagt sponsa av Mamma og Pappa). Når jula var over, og kalenderen full av klingande mynt, gjekk vi i banken og donerte pengane til diverse gode føremål, som feks. Redd barna. Nokre gongar kom vi i lokalavisa også:)

  Lite visste vi om at andre born fekk sjokolade og presangar i sine kalendrar, og då vi fann ut, var kalenderen allereie ein tradisjon vi ville halde på.

  Det høyres kanskje ut som eg er utgammal, og vaks opp under krigen, men eg er eit barn av 80-talet:)

  Eg har ikkje bestemt meg for om vi skal gjere det sånn i heimen her, men.. 🙂

  Svar


  • Karimette
   7. november, 2011, 12:00

   Akkurat det med julekalendere til de aller minste er i grunn en litt interessant problemstilling, som jeg tenkte å ta opp på Facebooksiden vår! 🙂

   Den julekalenderen dere hadde må jeg si det står respekt av! Og veldig kjekt å høre at dere valgte å fortsette selv etter at dere oppdaget at dette ikke var vanlig hos andre. 🙂

   Jeg tenker at man nok kan gjøre det samme i dag, kanskje i kombinasjon med en rimelig "vanlig" kalender. Det er en flott måte å lære ungene om medmenneskelighet på.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge