En annerledes julekalender

Da jeg var liten jente hadde jeg pakkekalender slik som mange andre har, hvor vi fikk små duppeditter og leker i alle varianter.

Men i tillegg til denne kalenderen hadde jeg en bok som jeg hadde fått av min mamma – Jostein Gaarders bok “Julemysteriet”Har dere hørt om den ? 

Boken har 24 kapitler, ett for hver dag i adventstiden. Handlingen i julemysteriet er todelt. I den første fortellingen møter vi lille Joakim som er hovedperson i boken. Han er på leting etter en julekalender sammen med faren, dagen før første desember.

I en gammel bokhandel, litt gjemt inn i gatene, finner Joakim en helt spesiell julekalender som verken inneholder sjokolade eller figurer. Joakim viser tydelig interesse for julekalenderen som han får av den gamle bokhandleren.

Når Joakim åpner julekalenderen sin 1. desember faller det ut en liten lapp som er brettet sammen mange ganger. På den lappen står 1 dag av historien om Elisabeth og det lille bjellelammet på veien til Betlehem.

Elisabet er på julehandling sammen med moren sin da hun får øye på et lite lam som forsvinner ut fra butikkhyllen og ut av kjøpesenteret. Elisabeth følger etter lammet, og dette blir reisen fra kjøpesenteren til Betlehem sammen med lammet.

Den utrolige reisen går tilbake i tid. Elisabeth møter engler og andre pilgrimsfarere som blir med henne på turen tilbake til Betlehem.

Dette er en bok jeg anbefaler på det varmeste. Det er noe helt spesielt med denne boken som gjør at jeg gleder meg et halvt år før jeg kan begynne å lese den.

Kan kjøpes hos Bokkilden.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rebekka

Rebekka er 24 år gammel sunnmøring bosatt i Bergen sammen med samboer, datteren Vilde og to små yorkie hunder. Rebekka er utdannet førskolelærer, og koser seg for tiden i mammapermisjon med Vilde. På bloggen sin deler hun tanker om mammalivet og gir gode tips om mote, shopping og interiør.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

8 kommentarer. » Legg til din også. • siv iren
  8. november, 2011, 20:13

  Tusen takk for kjempefint tips! Jeg har aldri lest den boken, men vi har allerede fått vår egen lille tradisjon hvor vi leser "Pulverheksa og julenissen", en fin liten julebok som passer for de minste (2+).

  My recent post Pippi- og piratfest

  Svar


 • Ellen Roberg-Askim
  8. november, 2011, 21:19

  Å så koselig, denne tror jeg vi MÅ ha! Tusen takk for tipset!

  Svar


 • wendysinfamilie
  8. november, 2011, 22:36

  har ikke hørt om den men skal jammen meg finne den, hørtes ut som en flott fortelling.. noe som kan bli en fin tradisjon..

  Svar


 • Trine Lise Jacobsen
  8. november, 2011, 23:19

  Ja, den hadde vi i barnehagen husker jeg 🙂 *mimre* Hvor får man kjøpt den nå tro?

  My recent post Et lite juletips

  Svar


 • Inger-Lise
  8. november, 2011, 23:36

  Ja jeg elsker den boken! Det var deffinitivt min favorittbok da jeg var yngre. 🙂 Gleder meg til jeg kan lese den for guttene mine, men er litt usikker på om de er for små enda. (en på 4,5 og en på 2,5) Kanskje jeg bare må se om boken fenger allerede i år??? 🙂 Takk for påminnelsen! 🙂

  Svar


 • Camillaeli
  9. november, 2011, 08:32

  Tak for tippet. Den må vi da have til december ;o)

  My recent post GIVE AWAY

  Svar


 • Benedikte
  10. november, 2011, 20:15

  Dette er en veldig flott bok, jeg har lest den nesten årlig før jeg fikk barn også…

  Svar


 • tjukkebollefeita
  11. november, 2011, 23:37

  Denne har vi lest til jul de 3 siste årene. Kjempenydelig bok!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge