Arkiv for kategorien Veldedighet

Etter iniativ fra familen SsSsS har flere damer i sosiale medier gått sammen om en auksjon til inntekt for Stine Sofies Stiftelse.

Jeg er imponert over alle de fine tingene som er donert til denne saken, mye av det er hjemmelagede saker fra forskjellige Eplabutikker.

Her er noen av godbitene du kan sikre deg:

Barnepuff fra 2 i spann. Reverangle fra Kaptein Biff. Stegosaur fra Blåbær.

Plakater fra Passelig dose.

Kjede fra Hviit. Ku t-skjorte fra Unni Strand. Kronepannebånd fra Små Hjerter.

Et spennende prosjekt som vi har fulgt med på i desember er bloggen Fryd på jord!

En familie ønsker å skape nye juletradisjoner, og deres julekalender er at de daglig tipser om en ting man kan gjøre for å skape mer “Fryd på jord” for andre i julen. Sammen med venner har de juleverksted til inntekt for forskjellige nødhjelpsorganisasjoner.

De har blant annet hatt såpeverksted, og de flotte såpene selges til inntekt for barn i Burma.

Andre bloggere har også bidratt, feks Ida bak bloggen Put in a box som lager disse nydelige vimpelrekkene. Hun har besluttet at alle vimpelrekkene hun har igjen i Eplabutikken hennes vil bli solgt til inntekt for Shonglap-prosjektet til Strømmestiftelsen. Det står det respekt av!

Fryd på jord er et suverent tiltak, som vi skulle ønske kunne fortsette også etter at julen er over! Dette er en flott prosjekt som alle bloggere kunne samles om.

Norsk Luftambulanse AS har drevet legehelikoptertjeneste siden 1978, og årlig får så mange som over 7.000 pasienter hjelp.  Men dessverre når ikke redningsmennene alltid frem i tide. Fremtidens luftambulanse må bli raskere og bedre for at flere liv skal reddes.

Foto: Arild Storaas

Norsk Luftambulanse er en ideell medlemsorganisasjon og de er avhengig av medlemmenes (og bedrifters) støtte for å drive deres viktige arbeid. Vi oppfordrer derfor våre lesere til å bli medlem.

Medlemmene i Norsk Luftambulanse er først og fremst medlem for å støtte arbeidet for en enda bedre akuttmedisinsk tjeneste i Norge men det er også noen medlemsfordeler:

  • – Gratis førstehjelpskurs
  • – Medisinsk rådgivning før og under utenlandsreisen
  • – Medisinsk assistanse i utlandet. Du har tilgang på en egen alarmsentral med helsepersonell på vakt 24 timer  døgnet. Du kan også få tilsendt din egen personlig sykepleier hvis du havner på sykehus.
  • -Medlemsblad 4 ganger i året

Foto: Martin LaBar

Vi har i samarbeid med Norsk Luftambulanse fått lov til å GI BORT et års medlemskap til en av våre lesere. Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget. (Husk å legge igjen mailadressen din hvis du ikke har egen blogg) Hvis du allerede ER medlem kan du selvfølgelig gi bort medlemskapet til noen du er glad i…

For at flest mulig skal få øynene opp for Norsk Luftambulanse’ s viktige arbeid får du et ekstra lodd hvis du lager et eget innlegg om denne “konkurransen” på bloggen din.

Vi trekker en vinner 10. november.

I forbindelse med lanseringen av filmen Toy Story 3, har Disney satt i gang en innsamlingsaksjon av gamle leker.

I en hel uke vil det stå mennesker utenfor Colosseum og Ringen Kino i Oslo for å ta imot gamle leker (fra 20.-27. august, mellom kl 15-21). Det er også opprettet en egen Facebookside for aksjonen (hvor det er blitt gitt bort en del gratisbilletter i det siste…).

Lekene vil bli gitt videre til barneavdelingene på sykehusene på Østlandet, som vil være primærmottaker ved innsamlingen. Dersom det kommer inn mange leker vil de bli fordelt til andre deler av landet.

Vi skal selv på førpremieren av filmen i morgen, og barna har fått plukke ut en leke hver som de skal gi bort. Barna har fått vite at leken skal gis til syke barn, og de har valgt ut en skikkelig leke som de vet andre unger kan få glede av (dette er ikke en passende anledning til å kvitte seg med gammelt skrot!).

Siden lekene skal gis til sykehus, sier det seg selv at det er strenge krav til lekene. Spesielt viktig er det at de må kunne steriliseres. I tillegg bør de ikke være alt for store av hensyn til plass, og så må de selvfølgelig ikke være ødelagte.

Synes dette er et veldig positivt tiltak, og vi håper at andre kinoer i Norge blir inspirert til å gjøre det samme! 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg