Enkel mat på tur!
Det er høst og for mange står høstferien for døren. Det er også en fin tid
for hele familien å gå på søndagstur i skog og mark. Mat er viktig på tur og
den trenger ikke å være en brødskive med pålegg. Her kommer noen tips
til enkel tur mat uten for mange forberedelser.
Det er kjekt å ha et lite stormkjøkken. Det veier ikke mye og det finnes
mange typer på markedet. Både billige og dyre varianter. Enten med gass
eller rødsprit. Maten kan også lages i en gryte på bålet.
For at maten skal være enkel å lage på tur er det lurt å kutte opp alle
ingrediensene på forhånd. Jeg synes zip-poser er kjekke å ha maten i for
det tar så liten plass i sekken. Man kan også bruke bokser.
Jeg hadde med grønnsaker, kjøttdeig, fond (ferdig kjøttkraft på kartong) og
vann. Ha alt i gryta og kok opp til kjøttet er ferdig. Smak til med salt og
pepper om nødvendig. Gryta ble servert i kopper med skje.
Denne gryta ble laget av middagsrester fra dagen før. Vi hadde med en boks
med tomatsaus (hakkede tomater og fløte) og en pose med oppkuttet
pølser. Tilsett først sausen og så pølsene. Varm opp og bland. Serveres i
kopper med en gaffel.
Popkorn er best nylaget. Vi hadde med en pose med upoppet popkorn og
kokosolje. Smør kan også benyttes. Ha alt i gryta og sett på lokk. Salt
popkornet og spis rett fra bollen (pass på at det ikke er for varmt for små
barn). Jeg kan love at det vekker oppsikt blant andre turgåere når
popkornet begynner å poppe under lokket.
God høst tur!
Gikk du glipp av disse innleggene?