En tiåring forteller om boka “Den Røde Pyramiden”

Den Røde Pyramiden er første bok i en ny serie skrevet av suksessforfatteren Rick Riordan, som nylig ble kåret til beste barnebokforfatter i USA.

Min tiåring er i målgruppa for denne boka, så jeg lot ham få lese den. Og så tenkte jeg at det ville bli en enkel sak å intervjue ham etterpå.

“Hva handler boka om?”

-Carter og Sadie Kane er søsken. Carter bor sammen med faren og reiser jorda rundt fordi faren er egyptolog. Sadie bor sammen med besteforeldrene.

“Hvorfor bor ikke Sadie og Carter sammen?”

-Fordi mora er død og besteforeldrene hater faren til Carter og Sadie.

“Ok. Fortell meg hva som skjer.”

-Først kommer en eksplosjon i British Museum. Og så kommer det to magikere som jakter etter Carter og Sadie. Faren blir trukket ned i en gullkiste.

“Hvem trekker ham ned?”

-Det kan jeg jo ikke si ennå!

“Kommer han seg opp av gullkista?”

– Ja, på slutten av boka. Men ikke skriv noe om det, det er ikke lurt å røpe slutten.

“Kan du fortelle mer om boka?”

– Boka handler om magi, og veldig mye om egyptiske guder. Det er en del om dyreguder, veldig mye om en kattegud som heter Bast og en krigsgud med falkehode som heter Horus. Det handler også en ape som bare spiser ting som slutter på o, sånn som burrito og flamingo.

“Var det noe spesielt som var skummelt i boka?”

-Det var litt skummelt de de kjørte ned i Dommedagsverdenen. Da kom guden for blod og vin, han har krokodillehode og en diger øks. Og da mener jeg diger. Han ville drepe dem.

Jeg vet ikke om dere ble noe særlig klokere av dette, men min sønn leste den mer enn 500 sider lange boka i løpet av en langhelg og han spurte meg flere ganger om vi kunne skaffe neste bok i serien. Dette er ei bok som fenget!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pia {Pias verden}

Pia har fire barn på 11, 9, 7 og 1 år, og jobber som lærer. For øyeblikket har hun ett års ekstra permisjon for å være hjemme med det yngste barnet.En god latter forlenger livet, og vi i Foreldremanualen bidrar til forbedring av den allmenne folkehelse gjennom Pias gjesteinnlegg!

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

1 kommentar. » Legg til din også.


Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge