Er du også en monstermamma?


|


27. november 2012


| 6 Kommentarer

Årets begivenhet er like rundt hjørnet

De av dere som har fulgt Foreldremanualen en stund, vet nok at vi nærmer oss den o’store høytiden. Ja da tenker vi selvsagt ikke på julaften, men på Mammablogg Awards 2012….! Nomineringene av årets beste mammabloggere starter i desember, og så foregår selve kåringen de to siste ukene av januar.

En av kategoriene er “Årets mest originale mammablogg”, og for litt siden kom jeg over en blogg som etter min mening burde ligge godt an til å bli en av de nominerte (nominasjonene kommer fra dere lesere, om det var noen som lurte på det!).

Bloggens overskrift og innledning forklarer en hel del:

Er det “lov” å være monstermamma?

Nå kjenner jeg ikke til bloggeren bak Monstermamma, og har heller ikke vært i kontakt med henne personlig. Jeg vet derfor ikke om dette er en blogg som kun er ment humoristisk og er laget for å provosere leserne som et slags motstykke til alle “perfekte” mammabloggere. Eller om det er snakk om et personlig hjertesukk, og at det ligger noe mer bak (jeg får noen assosiasjoner til Lenore Skenazy, som har skapt en slags bevegelse av sitt engasjement mot overbeskyttende foreldre).

Men en ting er i alle fall sikkert, man kan ikke unngå å provosere noen når man kommer med kontroversielle utsagn om at barn er kjedelige, når hun påstår at smårollingen hennes er drittlei av henne (blir små barn noen gang lei av foreldrene sine?) og når man omtaler barnet sitt som “krypet”. ?

I vår politisk korrekte tidsalder synes jeg det kjennes forfriskende med bloggere som tør å skille seg ut, og spesielt alle som også viser frem den vanskelige siden av det å være foreldre. Spørsmålet er bare om Monstermamma går for langt i bloggen sin, eller om hun holder seg innenfor det akseptable?

Hva mener du?

Stikkord: , Kontroversielle mammabloggere, , Monstermamma, Original mammablogg

Kategori: Mammablogging

Kommentarer (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gladmamma sier:

  Jeg var innom monstermamma en tur nå. Vanskelig å si om hun mener dette ironsk eller om hun brukerbloggen og skrivestilen som en ventil. Det er ingen hemmelighet at det kan være slitsomt å være småbarnsmamma. Hva hun egentlig mener med det hun skriver, er det bare monstermamma selv som vet, men jeg håper at hun også har glede av å være mamma til sitt lille "kryp".

  My recent post Hei, hvor dagene flyr!

 2. Jeg liker den ikke. Får vondt i magen av å lese den. Hun har ikke bare omtalt barnet sitt som "kryp" men også selveste "Antikrist." Dersom du vil lese en motvekt, er Casa Kaos et bedre alternativ. Den kan du lese uten å lure på om du skal sende en bekymringsmelding til barnevernet…..

  • Karimette sier:

   Takk for kommentaren Line! (ble tipset om bloggen via deg på FB) ? Skjønner at du har lest bloggen lengre enn meg, og har derfor sikkert et bedre grunnlag for å kunne uttale deg. Akkurat dette med ironi er noe av det vanskeligste når man skriver (synes jeg), akkurat fordi man må smøre ganske tykt på for at ikke leserne skal sitte og lure på om det er ekte eller ei. Noen klarer det med glans, og skriver humoristisk og med glimt i øyet – mens andre… tja.. Det er jo ikke hyggelig å sitte igjen med en vond magefølelse etter at man har lest en blogg, uansett om den er ment humoristisk eller ei.

 3. hurramegrundt sier:

  Jeg er stor fan av Lenore Skenazy, og skjønner ikke helt koblingen til monstermammatematikken – hun snakker lite om de dårlige dagene, faktisk, men mer om at barn generelt er mer kompetente enn barneindustrien og fryktkuturen i dagens USA tillater dem å vise.

  Jeg synes det er helt kurant å blogge om dårlige dager, men det er en krevende øvelse om man gjør det fordi man ønsker å ha lesere. Uansett om man farger livet rosa eller grått i bloggene sine, bør man jo tenke på hvordan en slik objektivisering av barnet påvirker relasjonen til barnet videre. Barnet har jo ikke bedt om å være "krypet" på internett, men det har jommen ikke "prinsessene" rundt omkring heller. ?

  • Karimette sier:

   Takk for god kommentar! Personlig kommer jeg nok aldri til å omtale barna mine som hverken prinser eller kryp.. ? Men jeg hadde ærlig talt følt meg bedre ved å omtale de på en positiv måte. Når det gjelder koblingen til Lenore Skenazy så tenkte jeg mer på om det kunne ligge noe mer "bak" det som Monstermamma skriver om på bloggen (uten at jeg helt har klart for meg direkte hva det skulle være). På samme måte som Skenazy har skaffet oppmerksomhet rundt sine meninger ved å skrive en (for noen) ganske kontroversiell blogg. Men ingen sammenligning mellom de to forøvrig altså, beklager at det kom dårlig frem i innlegget. ?

 4. Malin sier:

  Denne bloggen var ukjent for meg. Men skriver bra, det gjør hun i alle fall. Og morsom er hun også, så morsom at jeg nå har lest så godt som alle innleggene i hele bloggen:o

  My recent post Dagsrutiner

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge