Erfaring fra fjelltur med minsten på magen!


|


11. august 2013


| 1 Kommentar

Hytte på fjellet kan alle låne – landet rundt! Det sørger Den Norske Turistforening for!

Nesten i himmelen!

Nesten i himmelen!

På tur med baby på 11 måneder

Høsten nærmer seg med stormskritt og man tenker kanskje mest på at ferien nå er over? Jeg synes at alle årstider har sin sjarm, og det er nok ikke lenge før jeg gleder meg til den første kalde klare høstkvelden.  Det jeg allerede er i sving med, er å tenke på alle de koselige tingene vi har å se frem til.

Sensommer og høst på fjellet er ubeskrivelig flott! Så hva med å ta med familien på hyttetur, og ikke bli romturister denne gangen? Vi hadde nettopp vår første (og etterlengtede) fjelltur som familie! Vi valgte en kort tur til Løkjelsvatn -en kjempe flott hytte i Etne-fjellene i Hordaland. Der hadde vi to overnattinger før vi gikk ned igjen.

Norge viste seg fra sin beste side og da lurer jeg på om det finnes noe vakrere? Vår datter på 10 mnd nøt turen minst like mye som oss. Store øyne fra bæreselen fulgte nøye med på både fjell vann, sauer og kyr, og innimellom sov hun til lyden av vår trasking og småraslende vann ved stien. Å reise med henne var en fantastisk koselig opplevelse, så vi gleder oss allerede til neste tur! Hytta vi valgte ligger ved et stort vann med tilhørende robåt. Det var både garn og redningsvester der, og det var fiskemuligheter fra både båt og land. Ellers var det kjempefine bademuligheter både i iskaldt fjellvann og i lunkne småkulper rundt i området.

Deilig å våkne til dette!

Deilig å våkne til dette!

Rikt og rimelig utvalg

DNT har over 400 hytter landet rundt, som kan disponeres av alle (medlemmer får redusert pris på overnatting). Flere av hyttene ligger bare en kort gåtur unna bilvei, men allikevel akkurat langt nok til å komme bort fra hverdag, strøm og by-lyd. Mange av hyttene er derfor veldig godt egnet for familier og barn i ulike aldere.

Så for dere som ikke eier hytte selv, eller for ale som vil komme seg ut på nye eventyr: På turistforeningens nettsider finner du en god oversikt over hytter i nærheten av deg. Du finner også informasjon om hyttenes fasiliteter og turen dit. http://www.turistforeningen.no/

Våre tips for tur med barn:

 • Gode ryggsekker til ungene er viktig om de skal bære noe på ryggen, disse kan med fordel benyttes som skolesekker resten av året.
 • Ikke velg for lang tur, begynn i det små og hold fokus på opplevelse. Etter første tur har man fått en pekepinn på hvor langt barna kan gå mens det fortsatt er gøy.
 • Sett at god tid til pauser og ha med deilige matpakker.

Pakketips til ungene:

 • Ullundertøy og ullklær. Ikke ta med for mye klær, det er viktig å være varm, men man trenger ikke rene klær hver dag
 • Vind og vanntett dress
 • Lakenposer tar liten plass og veier mindre enn soveposer.

Til foreldrene:

 • En god bæresele/ bæremeis er viktig. Vi har både bæremeis og bæresele med regn/ og vindtrekk til. På denne turen valgte vi bæresele da vår datter er 10 mnd, og det fungerte helt supert!

.

Har du vært på en slik tur? Del gjerne dine erfaringer med oss og andre som har lyst å prøve seg!  🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Silje

Silje jobber til vanlig som lærer og spesialpedagog – akkurat nå nyter hun mammapermisjon. Bor med mann, datter og to hunder i ett hus som er under oppussing. Interessert i friluftsliv, reiser, mat, pusse opp huset og akkurat nå er min hovedinteresse å være mamma. På bloggen vår:http://babystyrt-mattilvenning.blogspot.no/ kan du følge med på vår hovedinteresse akkurat nå: babymat.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
Facebook

Stikkord: , , DNT, , Fjellhytter, fjelltips, , friluft, Friluftsliv, , , Turistforeningen, Turtips, ut på tur,

Kategori: Aktiv familie, Baby, Smårolling / småskolebarn

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hei!
   Såg kjekt ut, og der fekk eg lyst å ta turen ei helg :) skulle ønske me var mykje flinkare til slikt, ut på tur ei helg :)
   Ha mange fine nye turar :)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge