Innlegg tagget med Jul

Deilig er den himmel blå: Engler, julestjerne, adventslys, nisser og gavepapir. Har vi pyntet nok til jul? Hva med tape og gavebånd, er det tomt for merkelapper? Hvor ligger alle dorullnissene som ungene har produsert? En sliten nisse med ett øye, bustete hår, rødt glanset papir med glitter på. Den fineste gaven en mamma kan få.

Du grønne glitrende tre: Er treet kommet i hus? Og finner vi juletrefoten innerst inne i boden? Henter min kjære øksa, eller venter han på meg? Ender vi også i år opp med noen saftige gloser og sinte blikk mens vi sammen forsøker å få til et rett tre? Det må jo se ba ut? Ble alle julekulene knust i fjor? Virker ikke juletrelysene likevel? Skulle ikke du fikse nye?

Foto: Ladyheart/Moguefile.com

På låven sitter nissen med sin julegrøt: Har vi handlet det vi trenger? Er det nok ribbe? Hvor mange grader skal ovnen stå på? Hva med pinnekjøtt? Får vi egentlig plass til denne digre kalkunen i kjøleskapet? Hvorfor har din familie annen mattradisjon enn det jeg er vokst opp med?  Mine tradisjoner og dine tradisjoner. Hva velger vi bort? Klarer vi å skape våre egne tradisjoner?

Et barn er født i Betlehem: Er det mulig å glede seg mer til jull enn det du gjør lille venn? 4 år og forventningsfull, kan det bli bedre? Du har ventet på nissen i hele desember. I gangen står en blå pose med julegaver du har laget selv i barnehagen. Du gleder deg sånn til at vi skal åpne dine pakker. Kommer nissen til deg? Er han skummel? Gir han deg det du ønsker deg mest?

Foto: ppdigital/Morguefile.com

Glade jul, hellige jul: Kjenner du på julegleden i år?  Ser du frem til disse dagene? Blir dette en fin jul for deg? Eller kjenner du kanskje at dette er dager hvor triste følelser ligger i rommet? Julen er jo som livet ellers, med plass til alt.

Det er ikke alltid enkelt å være en familie. Brudd, ensomhet, å miste noen. Det har vært et bratt år for noen. Kanskje er det vanskelig å feire jul i år? Selv kommer jeg ikke til å glemme min første julen uten barn etter mitt samlivsbrudd. Det var umulig å synge om glade jul. Men dagen kom og kvelden gikk fint, godt hjulpet av venninnebesøk og en god film. Alt trenger ikke å være perfekt selv om det er jul. Tiden leger mange sår.

Omsorg, omtanke, nestekjærlighet. Vi skal huske hverandre i julen. Kjenner du noen som trenger en oppmuntrende telefon før julen ringes inn?

Nå tennes tusen julelys: Vi tenner et lys også denne julen. Uansett hvordan året ellers har vært. Gode minner, vonde minner, håp og fremtid.  Forventningsfulle barn, mange drømmer, slitne voksne, glade familier og triste tanker. Alt passer inn i denne julen.

En god og velsignet julehøytid ønskes til deg fra Lappeteppefamilien.

Foto: Clarita/Moguefile.com

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 1 ½ -14 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun har akkurat blitt ferdig utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Vi har sett mange fantastiske pepperkake-kreasjoner i løpet av desember, som for eksempel  smurfebyen , pepperkakehundehuset og Titanicskipet!

Vi bøyer oss i støvet over oppfinnsomheten – og ikke minst tålmodigheten – til disse menneskene!   Tusen takk, dere får pepperkakehuset mitt til å fremstå som et “oppussingsobjekt med stort potensiale..”  😉

En annen kul sak fant vi hos Oh Sugar Events, som har laget pepperkakeversjonen av  Mr Potato Head! Her kan man lage uendelig antall deler og oppfordre gjestene til å sette de sammen etter eget ønske..  Vittig! 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Foto: I entretre

Bloggkonkurransen i desember har selvsagt hatt jul som tema og den som fikk aller flest stemmer på sitt juleinnlegg var Inger Lise som har laget to fine adventskalendere sammen med sønnen sin.

Besteforeldrene var de heldige mottakerne av hver sin kalender, som inneholdt bilder, dikt og gaver. En super ide, som jeg og eldstemann har planer om å kopiere til neste år. 😉

Foto: Bjørkely

 De andre som også vant Bezzerwizzer brettspill for sine bidrag, var Mie, Isabelle og Barbro. Grattis alle sammen! 🙂

 

Foto: Barbro

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Chaussette de Noël

Foto: Raphael Götter

1. Søt jule-tittekasse!

2. Vakre papirstjerner  vi kan lage selv (hotteste trenden på interiørbloggene!)

3. Nissebursdag!

4. Gjenbruk på sitt beste:  Byttefest!

5. Tøff gaveinnpakning!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

For å finne forslag til hva vi skal gjøre når 8 åringen inviterer vennenne sine på juleverksted, har jeg surfet rundt i bloggverdenen. Det som er viktige premisser for meg når jeg leter etter ideer er at jentene kan gjøre mest mulig av utførelsen selv, at ting går nogenlunde fort og at sluttproduktet ser nogenlunde pent ut. Regner med at dorullnisser er ut for 8 åringen, så jeg har sett etter mer “voksne” prosjekter.

Litt vanskelig alder dette synes jeg. Ikke er de småjenter og ikke er de store. Samtidig så var jeg mindre på den alderen enn de er nå. Hvis du skjønner hva jeg mener? Hehe…nå ble det visst en liten digresjon her.

Sandkakepynt fra Fargefest

Strikkede julekuler og Juletrær fra Loppelilla

Stjerne av drivved/greiner fra Draumesidene

Gaveboks av skoeske fra Nyvold Design

Hjerte og stjerne av perler og ståltråd fra Innerst i veien

Tapet på gamle blikkbokser fra Hildemiho

Sirkelpynt til treet eller vinduet fra lille hottentott

Papirstjerne fra Craft & Creativity

Fine ord på stearinlys fra tistel & tue

Kikk også innom bloggen LidenSkapelse for mange flere tips. Det er en blogg som deler SDS (skap det selv) tips.

Må bare høre med sjefen på 8 først da, før vi velger ut prosjekter. Det er viktig at dette blir lystbetont og morro, og siden dette ikke er mitt juleverksted med mine venner stiller jeg bare med forslagene og så får hun velge. Hun har vell gjerne endel egne forslag også kjenner jeg henne rett, og mulig vi ender med å vrake alle mine.

Mange ting her som kan pynte opp hjemme, eller som ungene kan gi bort i julegave. Så skulle jeg ha valgt, så hadde det helt klart blitt noen av disse prosjektene. Eller jeg kan jo forresten ha mitt eget juleverksted 😉

Hvem bestemmer prosjektene på juleverksted hjemme hos dere, og fikk du noen favoritter blandt disse?

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Jul – dekorasjonenes og det hjemmesnekredes høytid!  Jeg synes jul er stor stas. Det er en tid hvor man kan bake og spise så mange julekaker man bare vil og ha så mange juleverksted man bare orker.

Forrige helg hadde Matilde (3,5 år), Ludvig (2 år) og jeg (34 år) juleverksted.  Med små barn bringer slike kreative stunder alltid med seg små utfordringer.  1. Barna blir fort lei. 2. Ting puttes i munnen. 3. Ting puttes i munnen.

På verkstedet vårt laget vi derfor julepynt og julegaver som gikk fort å lage og hvor mye kunne puttes i munnen. Noen av dette er det samme jeg laget i reportasjen for Foreldre og Barn, pluss noen til.

 

Innholdsrikt hjerte 

Man trenger:

Plast. Jeg brukte plasten fra en tom frokostblanding.

Nål og tråd / symaskin

Perler (siden den minste tar formiddagsluren sin) / bilder/ noe grønt / det man vil fylle hjertet sitt med

Man lager:

Klipp ut hjertet fra plasten og sy sammen for hånd eller med symaskin. La en del være åpent. Fyll det  med det man vil og sy sammen hullet.

 

Fyllte hengende krus – ide fra Familyfun

Man trenger:

Plastkrus med topp. Her kan man også lage bunnen selv ved å klippe ut en runding av papp o.l.

Bomull og skolelim

Ting / figurer man kan fylle kruset med.

Man lager:

Limer på bomull og de tingene man vil.

Fest med tråd i toppen.

 

Kaffefilterblomster

Man trenger:

En haug kaffefiltre (ca fire stykk for en blomst)

Maling og vann

Ståltråd

Man lager:

Riv opp filtrene der de er limt sammen.

La barna herje med vann og maling. La kaffefiltrene bli helt gjennomvåte.

La dem tørke. Sett ca fire stykk sammen så de danner en blomst. Fest med ståltråd.

 

Popcornhjerter for store og små

Man trenger:

Et hjerte klippe ut av papp.

Popcorn, eller andre spiselige ting som frokostblandinger.

Bilder eller diverse annet de fant på sin vei.

Skolelim

Man lager og man spiser:

Limer på det man vil og spiser nesten det man vil.

Jeg laget dette hjertet: popcorn tredd på ståltråd.

 

Snømann og andre kreasjoner

Man trenger:

Marshmellows, lange tannpirkere/ ståltråd

Penn / papir

Man lager:

Tre marshmellow på tannpirker/ståltråd.

Tegn på øyne og lim på nese laget av papir.

Lag gjerne andre kreasjoner.

 

Snøkule

Man trenger:

Glass, feks barnematglass. Lokkene er malt hvite på forhånd.

Glitter

Glyserol (fåes på apoteket)

Figurer som passer inn i glasset

Supersterk lim

Man lager:

Lim på figurene. Pass på å ikke lime på fingre. La tørke litt.

Hell  vann i glasset, pluss et par dråper glyserol. Dette gjør at vannet blir tykkere slik at glitteret ikke faller ned på bunnen med en gang.

Hell over glitter og rør litt.

Skru på lokk med figur.

 

Kos dere!  Dere gjorde i alle fall vi!

Ønsker alle en kreativ og fin førjulstid!

Brigitta {Brigg}

Brigitta er 34 år gammel og bor i Bergen med mann og to barn på 3,5 og 2 år, samt hunden Albert. Brigitta er lidenskapelig opptatt av design, mote, gjenbruk og redesign. Hun er nok for mange kjent for sine mange kreative krumspring på bloggen Brigg.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Juleverksted er en fast tradisjon hos mange familier nå i desember. Her er et tips til julepynt som ikke er vanskelig å lage!

Disse julehjertene er veldig dekorative og gjør seg godt som pynt i vinduet. Dere kan lage de akkurat så store eller små som dere måtte ønske. Lager du veldig små, kan de henges på juletreet.

I hobbybutikken har jeg kjøpt ferdig kuttede lengder med kartong. Men du kan også fint kutte strimler selv, så lange og så brede som du selv måtte ønske.

Du kutter flere ulike lengder, her har jeg brukt tre farger, for at du lettere skal kunne se hva jeg har gjort. Endene er avrundet, for da blir hjertene litt finere. Jeg har en hjørnekutter til bruk på bilder, som jeg har benyttet. Brett lengdene på midten og legg den korteste ytterst.

Stift enden, så alle strimlene henger sammen. Deretter trekker du den ytterste strimlen nedover og fester de sammen med en stift. Jeg brukte brede stifter, men du kan også bruke smale. Så lenge de er stor nok til å stifte sammen det hele. Det finnes stifter i ulike farger, jeg hadde grønne, men røde hadde vært det fineste.

Slik fortsetter du til alle er stiftet sammen og du har et ferdig hjerte.  Vi har tredd sytråd igjennom, og hengdt opp hjertene. De ble flott dekor i vinduene og ungene syntes det var morsomt å lage de. Og så er det noe som er enkelt, og som de lett fikser på egenhånd, uten voksne sin hjelp!

Lykke til !

Elin {lillePilt}

Elin kommer fra Skedsmo, hvor hun bor sammen med mann og barn. Hun er glad i å ta bilder, elsker livet på og ved sjøen, scrapper og liker å finne på morsomme ting med familien.
Elin skriver om livets små og store realiteter, med et snev av selvironi og humor.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

De siste månedene har det vært vist mange julekalendere på bloggene rundt omkring. Med små gaver, store gaver, med aktiviteter, bilder osv osv. Det har også vært diskutert i media hva dyre julekalendergaver kan gjøre med barna.

Jeg mener nå at hver og en familie får bestemme hvordan de ønsker å gjennomføre dette selv, og at ingenting er bedre enn det andre. Man må kjenne etter og gjøre det som er riktig for sin familie. Også for å glede ungene som har bestemte forventinger. Man har jo tradisjoner.

På min tur i bloggverdenen kom jeg over denne flotte kalenderen. Se så heldig jentene til Andregasselen er. Hun har laget en julekalender av en finerplate, stikksag, maling og spiker. På julekalenderen har hun hengt 24 vakre fristende pepperkaker. Nam!

Andregassellen skriver bloggen Gasellene sammen med Førstegasellen. En blogg full av mye inspirasjon og mange ideer. Anbefaler deg å ta en titt innom altså. Kos dæ! 🙂

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Det kommer vel kanskje ikke som en stor overraskelse på dere at vi har valgt jul som månedens tema i desember?

Det er mye fokus på juleforberedelser i foreldrebloggene nå – og da synes vi det er kjekt å kunne gi dere muligheten til å vise frem hva dere har gjort her og få litt ekstra – velfortjent – skryt for alt strevet!  🙂

Vi har lagt til ordet “familie” foran “jul” fordi vi helst ønsker innlegg som er relatert til familien, men dere står allikevel veldig fritt i tolkningen. Vi håper på å få se hjemmelagede julegaver, juledekorasjoner, dorullnisser og annen kreativ julepynt, lese om fine tradisjoner, se feststemte barn, lese gledelige ord om høytiden osv.

For å delta i konkurransen må du linke til ditt innlegg her! (trykk på “click here to enter” med blå skrift nederst i innlegget).

 

PREMIER:

Denne månedens premie synes vi passer midt i blinken på denne tiden av året – de 5 som får flest “likes” på sitt innlegg vil få en utgave av brettspillet Bezzerwizzer + Familie.

Og for at vinnerne virkelig skal få glede av spillene avslutter vi denne gang konkurransen før jul (20. desember), slik at vi forhåpentligvis får spillene ut i tide til romjulskosen.

Bezzerwizzerspillene ble vi kjent med i fjor, da vi ga bort flere av disse populære brettspillene i forskjellige desemberkonkurranser.

Nå har spillet kommet i ny utgave  – og denne gangen er det ikke bare de teoretiske kunnskapene til familien som settes på prøve – denne gangen må man huske historier, gjette på finurlige figurer og spille på xylofon! (ja, det følger faktisk med et lite instrument i pakken!).

Målet med BEZZERWIZZER+ Familie har vært å skape et familiespill som engasjerer både barn og foreldre. Barn merker fort om foreldrene bare er med og spiller for deres skyld, og derfor må et spill kunne utfordre på flere plan.

Dette synes vi spillutviklerne har lykkes med – Bezzerwizzer er et godt julegavetips til spillglade familier!

Denne konkurransen er en samkjøring med vår danske søsterside Forældremanualen.dk.

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Å få cupcakes med fyldig smørkrem-topping til å se lekre ut er – etter min erfaring – vanskeligere enn det ser ut til. Og vanlige melismuffins blir liksom litt daffe i forhold.

Men nå tror jeg at jeg har funnet løsningen for oss som er “cupcakes-inkompetente” – for hvem bryr seg om hvordan selve muffinsene ser ut når de serveres i slike kule former?  😉

Disse såkalte “cupcake wrappers’ene” er ikke av typen som man har i ovnen, men bare noe man setter utenpå etter at de er ferdige.

Formene kan kjøpes hos Etsybutikken Cakeadoodledoo (se mange flere artige former på siden deres!), men hvis man er litt hendig er det sikkert ikke så vanskelig å lage egne.

En versjon av disse monsterformene skal jeg forsøke meg på til neste års Halloweenbursdag. 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg