Planlegger du en familieferie til Spania? Det er du ikke alene om. Det fine med Spania som reisemål er at landet har så utrolig mye å tilby. Uansett hva slags ferie du er ute etter så finner man det i Spania. Skal du reise med hele familien er det viktig at det finnes noe for enhver. 

En reise til Spania er ikke komplett uten et besøk til stranden, men dette er bare en av de mange tingene du kan oppleve her. Vil du fordype deg i spansk kultur og arkitektur, eller fylle dagene med vannsport og øyhopping. I denne artikkelen kan du lese om noen av de beste områdene for en familieferie i Spania. 

Kanariøyene 

Kanariøyene har alltid vært populære blant familier. Disse øyene ligger i Atlanterhavet vest for Afrika. Kjent for øyer som Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria og Fuerteventura. Kanariøyene består også av La Palma, La Gomera og El Hierro, samt også fem mindre øyer med blant annet La Graciosa som sjeldent besøkes av turister. Været på Kanariøyene er kjent for å være bedre enn det man finner i Middelhavet, med mindre luftfuktighet. 

Gran Canaria

Denne Kanariøya blir ofte oversett til fordel for Tenerife. Men, dette er en fantastisk og fascinerende øy med nydelige strender og en forførende natur. Gran Canaria har noen av verdens beste strender og alltid fantastisk vær. 

Opplevelser for Hele Familien i Gran Canaria

Maspalomas har en rekke fine strender som Playa del Ingles som er ett av øyas beste strender for vannsport. Den har også barnevennlige områder for små barn. Det som gjør Maspalomas perfekt for familieferie i Spania er at de har en rekke aktiviteter for barn. Her finner du blant annet Holiday World fornøyelsespark, Palmitos Park dyrehage og akvarium, Aqualand vannpark, og Lago Taurito vannpark. Er ikke dette nok, så finner du Museo Canario, samt surfing og padling i Las Palmas. Andre spennende opplevelser på Gran Canaria er terrengsykkelturer, kamelvandring, og delfincruise i Puerto Rico. De aktive kan også nyte ferien her med fantastiske muligheter for fjellklatring, fjellturer og gåturer på øya. 

Familievennlige Hotell i Gran Canaria

 • Seaside Palm Beach (Maspalomas) er et sprudlende og fargerikt femstjerners hotell
 • Hotel Cordial Mogan Playa (Puerto de Mogan) er full av aktiviteter for barna
 • Radisson Blu Resort (Arguineguin) er et moderne og barnevennlig hotell. Spesielt populært blant skandinaver med en rekke sportsaktiviteter tilgjengelig.
 • Hotel Las Tirajanas (San Bartolome de Tirajana) er det beste alternativet for dem som vil gå turer i fjellene eller prøve terrengsykling. 

Tenerife

For en morsom familieferie i Spania er Tenerife på Kanariøyene vanskelig å slå. Tenerife er best kjent for den sprudlende Playa de las America stranden, Siam Park vannpark og solskinn året rundt. Helt perfekt om man reiser med små barn. 

Opplevelser for Hele Familien på Tenerife

Tenerife har helt klart det beste utvalget når det kommer til aktiviteter for alle. Her kan du ha en rolig ferie ved stranden. Eller om du har eventyrlystne familiemedlemmer finnes det en rekke opplevelser som er garantert å imponere på familieferie i Spania. Besøk Las Montanas de Anaga kjent lokalt som «Sansenes vei», Vulkanen el Teide eller Cueva del Viento oversatt til vind-hulen på norsk. 

Om du har barn som liker seg ved vannet har Tenerife mange nydelige strender rundt hele øya. For adrenalinsøkere er Aqualand vannpark super. Eller om du er ute etter en avslappende dag kan hele familien gå til det enestående Lago Martianez svømmebassenget. 

Familievennlige Hotell i Tenerife

 • Hovima La Pinta (Costa Adeje) for de ekstroverte 
 • Gran Melia Palacio de Isora (Guia de Isora) for de som elsker spa og svømming 
 • Royal Hideaway Corales Suites (La Caleta) har den beste sjømaten 
 • Hard Rock Hotel (Costa Adeje) er noe du sent vil glemme med mange supre aktiviteter for barn og voksne.   

Balearene

Man trenger ikke bare å forholde seg til Kanariøyene. Områdene rundt Middelhavet er like fine for en familieferie. Balearene består av Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera, som alle har sin helt egen sjarm. Mallorca og Ibiza er spesielt kjent som noen av de mest besøkte feriestedene i Europa. 

Mallorca 

Mallorca er et perfekt valg for familieferie i Spania av mange grunner. Vakre strender, god mat og en trivelig atmosfære er bare noen av grunnene til at folk velger å reise til denne øya. Mallorca er den største øya i øygruppa Balearene. Øya har en vakker kystlinje, bortgjemte viker, spansk arkitektur, vingårder, ferske råvarer og nydelige strender. 

Opplevelser for Hele Familien i Mallorca

Øya har store, barnevennlige strender med hvit sand og rolig, krystallklart blått vann. Det finnes massevis av morsomme ting å finne på her. Det er i tillegg også en lang rekke med vakre landsbyer. Mallorca er kompakt, trygg, ren, og har en rekke forskjellige typer overnattingssteder når det gjelder stil og rimelighet. Noen av de beste aktivitetene for familier på ferie her inkluderer vannparkene, Palma akvarium, og å kjøre gokart. Besøk La Reserva Galatzo naturreservat, gjemte huler, og ta en ridetur. Eller ta en båttur til idylliske Cabrera og besøk skjulte huler.  

Familievennlige Hotell i Mallorca

Den største salgspitchen for Mallorca er helt klart sjø og strand. Heldigvis finnes det mange familievennlige strandresort å velge mellom.  Alcudia, Port de Pollenca, Palma Nova, og Santa Ponsa er noen av favorittene. Her finner man store strender, mange aktiviteter som vannparker og fornøyelsesparker, crazy golf og gokart. 

Bor dere nært stranden på familieferie i Spania, er dere ikke langt borte fra de beste vannsportaktivitetene. Dette gir også en fin mulighet til å dra på båtturer for å utforske. Det finnes også mindre feriesteder som tilbyr en mer avslappet ferie der det mest aktive man gjør er å bygge sandslott. Dette er spesielt sant for feriesteder som Cala d’Or og Cala Millor.

Sørøstkysten

På fastlandet finner man hele kysten krydret med nydelige hvitmalte hus og spanske delikatesser. Været i Middelhavsområdet er garantert bra med mye sol og høye temperaturer hele sesongen. Her finnes det mange opplevelser for å skape minner for livet, for både voksne og barn. Supert for deg som skal på en familieferie i Spania. 

Alicante 

Alicante ligger langs den nydelige Costa Blanca regionen i Spania. Costa Blanca betyr «hvit kyst». Vakre Alicante er kjent for sine store strender, der man kan nyte seiling, soling, og svømming i Middelhavet. Havnen har mange forskjellige restauranter, barer og puber som serverer fersk sjømat, tapas, cocktails og viner til sent på kvelden. 

Opplevelser for Hele Familien i Alicante

Byen Alicante har roen og moroen som kommer med strandlivet. Samtidig har den  historiske og kulturelle opplevelser som man vil ha med seg på en familieferie i Spania. Det er et gammelt fort her som står og vokter over byen og en klassisk gamleby med hvitvaskede hus og brosteinsbelagte gater. 

Inspirerte morgener brukt ved museer og kirker, og avslappende ettermiddager brukt på å svømme i det klare vannet eller ta en lur under en parasoll. Det moderne trikknettverket i Alicante tilbyr en morsom og enkel måte å komme seg fra opplevelse til opplevelse. 

Familievennlige Hotell i Alicante 

 • Sercotel Hotel Bonalda Alicante er det ultimate familievennlige hotellet, og ligger bare en 10 minutters kjøretur fra sentrum og havnen. Her har de et spa og stort utendørs basseng i en tropisk hage. De har til og med rom som er spesielt designet for barnefamilier.  
 • Ahoy ferieleiligheter er moderne og bra utstyrt. Helt supre for familieferie i Spania. Bygningen ligger bare 200 meter fra Carrer La Mar stranden og 1,7 kilometer fra Muchavista stranden. 
 • Jova Hotel Alicante (El Campello stranden) tilbyr fantastisk havutsikt, en restaurant, bar, terrasse og gratis wifi. 
 • Alicante Hills (Costa Blanca) er det perfekte valget av familievennlig hotell i området. Alicante Hills ligger nær flyplassen og nær El Palmeral Park og Puerta de Alicante kjøpesenter. 
 • Hotel Hospes Alicante er et luksusvalg når det gjelder hotell for familier. Et autentisk og inspirerende valg med utsikter over Santa Barbara Slottet fra taket. 

Malaga

Glem det du har hørt om Costa del Sol. Picassos fødested er et kulturelt og avslappet alternativ med frodige botaniske hager og gylne strender. Malaga er en by med rik kultur med romersk og eldgammel historie, og smakfulle retter for matelskere. Her finner man mange museer og rene strender med en rekke aktiviteter for familieferie i Spania.

Opplevelser for Hele Familien i Malaga

Familievennlige hoteller for barn i Malaga er annerledes fra de man er vant til å se etter om man reiser som par. De tilbyr vannparker med sklier, aktiviteter for barn, temarom og et stort utvalg for barn slik at de kan nyte en familieferie i Spania med stil. Når man planlegger en ferie med barn, er det en god ide å gjøre dette med dem i tankene. Det er også mange lekeplasser i Malaga, som vi anbefaler at du tar en titt på om du vil at barna skal nyte en ferie her til det ytterste. 

Familievennlige Hotell i Malaga

 • Barcelo Malaga (nær Malaga Maria Zambrano togstasjonen) har et nydelig svømmebasseng på taket og spiralsklie i lobbyen. 
 • Finca Cortesin Hotel Golf & Spa (utenfor byen) har enorme, frodige planter omringet av golfbaner. Den er veldig privat, eksklusiv og svært luksuriøs. 
 • Palacio Solecio (i hjertet av Malagas historiske jødiske kvartal) er et luksuriøst palass fra 1700-tallet. Dette hotellet er historisk og romslig med deilig mat og perfekt beliggenhet for å nå alle aktiviteter i området.  
 • Hotel Molina Lario (nær Parque de Malaga) har også fantastisk beliggenhet og et nydelig svømmebasseng på taket med slående utsikt. Hotellet er romslig og kan arrangere en rekke aktiviteter for barn.

Hotel Mariposa (nær Parque de Malaga og havnen) dette morsomme og familievennlige hotellet er innredet med et moderne europeisk design. Dette er et romslig hotell som har de fleste aktiviteter rett utenfor døren.