Familiehjem: Et blankt ark får farger!

I kveld starter vi en ny serie innlegg her på Foreldremanualen. Vi vil fremover presentere spennende familier og familiehjem! Noen har vi selv funnet frem til, mens andre har vi blitt tipset om (noe vi alltid synes er hyggelig, og gjerne vil ha mere av!) 😉

For en tid tilbake kom jeg over Siljes blogg som skrives av tobarnsmamma Silje. Hun bor sammen med mann og barn i en 3 etasjers enebolig. Huset er romslig med 3 soverom, 2 bad, loftstue og vanlig stue. I tillegg har de en kjellerleilighet som de leier ut.

De flyttet inn i det nybygde huset for ca 2 år siden og Silje beskriver nybygget som et blankt ark – med sine hvite vegger og tak.

Siden den gang har de brukt mye tid på å få det slik de vil ha det. Silje konstanterer at det tar tid å bygge et hjem, og at det er en ting de ønsker mer av – farge! Spisestuen og gangen er malt, men de vil ha mer farge inn! Barnas soverom skal tapetseres, og hoved-soverommet skal males.

Hvordan vil du definere din interiørstil?

Jeg sliter litt med å defininere min interiørstil, men den er en blanding av natur, industriell, trend, brukte ting og nye ting. Jeg elsker å kjøpe gamle/brukte møbler, og sette mitt eget preg på de.

“Favorittbutikker” er Fretex og Miljøstasjonen, og jeg elsker å kombinere bruktfunn med mer dyre og trendy møbler som for eks Eames stolen.

Hvor finner du inspirasjon til interiør ?

Det blir mye blogglesing. Gjennom bloggen har jeg blitt kjent med så mange fine jenter og deres flotte hjem, det gir mye inspirasjon. Jeg er også en stor fan av bladet “Rom 1-2-3″ og “Bolig-pluss”.

Hvilket DIY prosjekt er du mest stolt over?

Tja, stuebordet! Nå var det ikke min ide, den fikk jeg hos en bloggvenninne, men det ble akkurat slik jeg ville ha det!

Jeg hadde lett lenge etter et perfekt stuebord, men fant ikke. Da jeg lagde det vi har nå, stemte alt og det kostet oss kun 200kr.

Jeg er også stolt over pallebenken min, og krakken jeg tapetserte med tapeten “Pip”.

 Et annet vellykket DIY prosjekt er kontorplassen vår! Skrivebordet har jeg laget superbillig og enkelt av 2 bukker og en plate fra IKEA, totalsum ble 200kr!

Hvor i huset trives barna dine best og hvorfor?

Barna trives aller best i senga vår! Vi har en stor rammemadrass, med plass til hele gjengen. Der leser vi bøker, turner og herjer.

Men de er også veldig glad i å være med på kjøkkenet, bake og lage middag. Kjøkkenet blir ett samlingspunkt, spesielt i middagstider og jeg syns det er viktig at de er med å lage mat og har glede av det.

Hvordan håndterer du alle saker/tegninger osv som barna kommer hjem med fra barnehagen?

Jeg har hamstret inn rammer fra IKEA, de er i forskjellige størrelser og farger, slik at jeg kan henge opp de fineste tegningene vi får hjem.

Men ingen av mine barn er noe særlig fan av tegning ennå, så det har ikke blitt så mange ennå. Til jul kom Elena hjem med endel julegaver, og de tar vi vare på.

Men vi tar ikke vare på alt, jeg har ingen dårlig samvittighet for å kaste ett ark med en kulepennstrek på!

 

Holder du barnas lekeområder separat fra resten av huset, eller har de et lekeområde i hvert rom?

Vi har faktisk en stor kurv i stuen og en i loftstuen, med leker. Der har de noen favorittleker som vi enkelt kan hive i kurven på kvelden, og dekke med en pute eller ett teppe. Enkel og kjapp rydding!

Nå når de leker mer sammen enn før, så leker de mer på rommene sine. Jeg mener at et barnerom skal være ett rom for lek og utfoldelse, og ikke ett hvitt interiørblad-bilde. Så barnerommene skiller seg jo litt ut fra resten av huset, om du skal se på det “interiør-stilmessig”.

Er det noe du gjerne ville gjort annerledes/forandret?

Jeg skulle gjerne hatt større gang, med mer plass til oppbevaring av våte støvler og regntøy osv.

Oppbevaringsrpoblemene løser vi ved hjelp av 5 skoskap fra ikea – som er geniale til en liten gang! Jeg har merket dem med Dymo slik at vi enkelt kan sortere luer, skjerf, sykkehjelmer osv.

Og større kjøkken! At barna kunne sittet ved kjøkkenbordet å tegnet, eller gjort lekser, mens jeg lager middag hadde vært så koselig. Vi er en sosial familie, og jeg har alltid elsket å kunne ha gjestene med meg på kjøkkenet når vi har besøk.

Tusen takk til Silje for at vi fikk lov til å vise frem det flotte hjemmet ditt her! Følg med på Foreldremanualen fremover for flere vakre og inspirerende familiehjem! 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

8 kommentarer. » Legg til din også. • Hobbyvimsa
  21. august, 2011, 20:17

  Hei høpp!!

  Kjempe fint!!

  Interessant å høre om andre småbarns foreldre sin hverdag:)

  Nyt ny uke til dere begge:)

  Klem Berit:)

  Svar


  • Karimette
   21. august, 2011, 20:19

   Så bra det falt i smak Hobbyvimsa! 😀 Vi håper på å kunne presentere mange fine foreldres hverdag i tiden som kommer.

   Ha en super uke du også! 🙂

   Svar


 • Lise
  21. august, 2011, 20:19

  Artig å få bloggere introdusert sånn! En fin mulighet til å finne nye, spennende blogger!

  Elsket hjemmekontoret til Silje, superlekkert!

  Klem

  Lise

  My recent post Mitt skip er lastet med…

  Svar


  • Karimette
   21. august, 2011, 20:21

   Enig, ble veldig inspirert av hjemmekontoret. Ser et par ting jeg kunne tenke meg å kopiere der… 😉

   Svar


 • KROnPRINSESSENE
  21. august, 2011, 20:27

  Silje og familien har jeg "kjent" en stund via bloggen…

  Hun har et nydelig og gjennomført hjem.

  Takk for flott inspirasjon og innlegg til både Silje og Foreldremanualen 🙂

  Gleder meg allerede til neste mann ut!

  Klem May Helen

  My recent post Verdens enkleste sengegavl!

  Svar


 • Silje
  21. august, 2011, 21:18

  Så fin reportasjen ble! Du har gjort en god jobb, Karimette!

  Ha en fin ukestart!

  Klem fra Silje

  My recent post Fordelen med å treffe bestemødre..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge