Familiehjem; hjemme hos Trine fra “Høytrykk”


|


28. januar 2012


| 1 Kommentar

I kveld er vi så heldige å få “besøke” hjemmet til Trine som skriver bloggen Høytrykk. Hun er gift og er mamma til tvillingjenter på tre år. Hun bor sammen med familien sin i Skedsmo like utenfor Oslo.

Om huset:

– Huset vårt var opprinnelig en tomannsbolig bygget i 1953. Vi overtok huset i 2004, og de første årene gjennomgikk huset en omfattende renovering og ble bygget om til enebolig. Alt er strippet ned til grunnen innvendig, nye vann- og avløpsrør er på plass, det elektriske anlegget er nytt, og vegger er revet ned og flyttet.

Bortsett fra badene har vi gjort det meste av arbeidet selv. Huset inneholder 3 soverom, bad og to garderober i 2. etasje og stue, kjøkken, bad og arbeidsrom/gjesterom i 1. etasje. I tillegg har vi full kjeller med god lagringsplass.

Hvordan vil du beskrive hjemmet deres? Hvilke tanker ligger bak slik dere har innordnet dere?

–    Hjemmet vårt er lyst og luftig, med plass til både lek og avslapping. Stua er det viktigste rommet, og her kan både små og store finne på ting samtidig.

Hjemmet vårt skal kunne brukes, derfor prøver vi å innrede funksjonelt. Men et harmonisk uttrykk er også viktig for meg, derfor tenker jeg mye på det estetiske. Pyntegjenstander skal myke opp det stramme inntrykket, men det skal ikke være for mye. Jeg er ikke så “dillete” av meg, men det er jo egentlig greit med barn i hus.

Når det gjelder farger, prøver vi å holde et rolig inntrykk. Grått, hvitt og ulike lyseblå nyanser kombinert med eik er fargene som går igjen. Det er farger som er rolige å omgi seg med, synes jeg.

Noen stikkord om interiørstilen din?

Lys, enkel og nordisk. Jeg er veldig interessert i møbeldesign, så litt etter litt har det kommet noen designikoner i hus. Dessuten er jeg glad i å gå på loppemarkeder, så der finner jeg av og til gjenstander som tilfører en personlig touch til interiøret. Produkter fra norske Emalox er blant favorittene.

Hvor finner du inspirasjon til interiør ?

–    Først og fremst hos alle de fine interiørbloggene som finnes. En flott kilde til inspirasjon! Mange av interiørbloggerne er estetikere av rang, og vakre bilder gir meg mye inspirasjon. Dessuten er det danske magasinet BoligMagasinet en stor favoritt.

Hva er din/deres favorittsted i huset?

–    Det er stua, for her kan vi leke eller slappe av sammen, både små og store. En stor hjørnesofa innbyr til både avslapping, tv-titting og lesestunder for hele familien, og mye gulvplass innbyr til lek. Et godt rom å være i!

Beste oppbevaringstips?

–    Alt har sin faste plass! Det er regel nummer 1. Bokser og kasser til å sortere leker i er nyttig. På jentenes soverom har vi Expedit-hyller fra Ikea, som er kjekke til oppbevaring av leker. I tillegg har de store skuffer under sengene sine som kan romme mye.

I stua har vi også innredet med møbler fra den svenske giganten, og elementer fra Bestå-serien fungerer som både tv-benk og oppbevaring til spill og andre leker.

I tilknytning til vårt soverom har mannen min bygget et garderoberom med spesialtilpassede hyller. Det rommer mye! Både klærne våre, sengetøy og ekstra puter og dyner får plass der. Med plassbygde hyller får man utnyttet plassen maksimalt, for eksempel ved skråtak slik vi har i deler av 2. etasje.

Hvordan ”legger dere tilrette” for at barna skal trives hjemme hos dere?

–    Som nevnt, har vi god plass for lek i stua. Det skal ikke være noen “prydstue”, men et ordentlig familierom. Jentene våre er jo ikke så gamle ennå, men de utviklet tidlig en sans for hva som er fint og hva de liker. Derfor har de fått bli med på å bestemme litt av fargebruk og veggdekor på rommene sine. De har hver sine favorittfarger, og det bærer rommene til frøken Gul og frøken Rosa preg av. ?

Hva er den største utfordringen med hjemmet ditt?

–    Den største utfordringen er uten tvil mangelen på plass i yttergangen vår. Hus fra 50-tallet har liten gangplass, og øverst på ønskelisten står derfor nytt vindfang. En familie på fire trenger plass til yttertøy og sko, og den plassen er minimal nå.

Hvis vi bygger nytt vindfang, vil vi ha nytt vaskerom også. Nå har vi vaskerom i kjelleren, og med soverom i 2. etasje blir det mye trappegang med skittentøy og klesvask. Dessuten er det en fordel å kunne ta skittent yttertøy rett inn på vaskerommet når barna kommer inn. Vi har også hund, så mulighet for å vaske sølete hundepoter der står også på ønskelisten.

Hva kunne din familie ikke leve uten?

–    Det første jeg tenker er selvsagt hverandre. Men hvis jeg skal si noe på et litt mer materielt plan, må det være vaskemaskin og oppvaskmaskin. Uten disse to vidunderne hadde hverdagen vært atskillelig mer slitsom. ?

For flere bilder fra Høytrykk-huset, sving innom Åpent^hus for mer.

 

Stikkord: , , , , ,

Kategori: Familiehjem

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. wendysinfamilie sier:

    Virkelig ett flott hjem, drømmer om å få ting på plass her og mangler noen gode oppbevaringsløsninger, fikk noen gode ideer her takk.. ?

    My recent post Liten gutt i Stor ny seng !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge