Familiehjem: Personlig med rene linjer!


|


18. november 2011


| 4 Kommentarer

I kveld synes jeg det er ekstra koselig å kunne presentere familiehjemmet til damen bak en av mine favoritt nettbutikker (og annonsør hos oss!).

Else Iren driver Lykkefryd.no som er en nettbutikk med barneklær, interiør til barnerommet, ting og klær til mor, leker osv.

Hun bor sammen med mann, tre sønner (4, 6 og 9 år) og en liten Jack Russell Terrier, i en eldre tomannsbolig som de har totalrenovert.  Huset er på ca. 172 kvm2 – fordelt over 3 plan, 3 soverom og 2 bad.

 

Hvordan vil du definere din interiørstil?

Jeg vil ikke si jeg har en klar, rendyrket stil. Jeg liker å blande stilarter slik at resultatet er en personlig stil med rene linjer. Jeg innreder gjerne med klassikere, nye ting, arvegjenstander, reiseminner og brukte møbler som jeg maler og gjør om selv. Og så sparer heller til det jeg virkelig vil ha, enn å stadig kjøpe nytt.

Jeg inspireres av den minimalistiske funkis-stilen og skandinavisk stil – spesielt dansk design – og elsker mange av 50- og 60-tallsklassikerene.

Hjemmet skal ha en god atmosfære; jeg vil være omgitt av ting som betyr noe og frembringer gode minner – det er mye viktigere enn at alt er trendy og satt “riktig” sammen!

 

Jeg synes det er ekstra hyggelig at tegninger og ting barna lager kommer opp og vises frem, og at fine bilder fra ferier o.l. kommer opp på veggen.

Jeg foretrekker å ha en hvit og nøytral base, men synes det er fint med kontraster, og kan godt å male en vegg her og der, eller bruke tapeter – det skaper mer spenning i interiøret. Dette gjør det også enkelt å endre når man går lei eller har behov for litt forandring.

 

 

Er det noe du gjerne ville gjort annerledes/forandret?

Vi har nå akkurat kjøpt nytt hus fordi vi trengte mere plass – både ute og inne ?  Så nå er det “tilbake til start” med et nytt oppussingsprosjekt – nye utfordringer og nye muligheter… Men vi vil nok ta med oss mye av den samme stilen, vi vet hvordan vi vil ha det og hva vi liker!

 

Hvilket DIY prosjekt er du mest stolt over?

Jeg har hatt “gjør det selv”-prosjekter så lenge jeg kan huske, har siden jeg var liten fikset og laget ting, og har brukt malerkosten flittig. Kaster omtrent ingen ting, tenker at alt kommer til nytte en gang ?

Synes det er ekstra koselig å sette i stand gamle møbler. Et skap som betyr mye og som har fulgt oss gjennom mange år og ulike bosteder, er et gammelt skap som sto igjen i en leilighet vi kjøpte for mange år siden. Det har en helt spesiell historie…

Det har hatt mange lag med maling, og jeg har satt inn glass i døren og hyller. Det har tom blitt sagd opp i flere deler for deretter bli satt sammen igjen –  for å få flyttet den til et annet sted…

Skapet rommer utrolig masse ting og tang – bl.a. arveglass, som også er hyggelig at vises frem.

 Holder du barnas lekeområder separat fra resten av huset, eller har de et lekeområde i hvert rom?

Barna har lekeområder i hele huset, men lekene har faste plasser hvor de skal ryddes vekk. Når det er sagt er det absolutt ikke ryddig til en hver tid hos oss – og lekene kommer slettes ikke alltid tilbake der de skal når de er ferdig å leke med dem…

Med 3 barn er det like godt å venne seg til at det er en del rot. Skal man gå å rydde hele tiden, blir det ikke mye tid til annet.

 

Liker du å holde bursdagsfester og andre selskapeligheter hjemme?

Vi synes det er veldig koselig å invitere hjem, og liker godt å ha sammenkomster uformellt og ta ting litt “på sparket”. Man trenger heller ikke legge listen så høyt. Å ha et åpent hjem er viktig for oss. Barnas venner er alltid velkomne her, og vi har ofte en ekstra til middag. Synes også det er viktig å være inkluderende og ber alltid “alle” og har heller litt trang plass.

Bursdagsfester til barna blir imidlertid planlagt bedre – jeg elsker å lage i stand til bursdagsfester og koser meg med å planlegge kaker og dekorasjoner… ?

 

Vi liker best å ha bursdagsfestene hjemme – synes det blir veldig hyggelig og personlig slik, og det er også det barna helst vil. Ihvertfall mens barna er små.

Etterhvert som guttene blir større er det mer hensiktsmessig å flytte bursdagsfestene ut – utebursdager er også å anbefale, og det kan gjøres enkelt og veldig morsomt, f. eks akebursdager eller bursdager i skogen o.l.  med bål og leker – alltid populært!

 

Hvilket rom er ditt/dine barns favorittsted i hjemmet?

Kjøkkenet/allrommet og tv-stuen. Er også veldig fornøyd med badet vårt ?

 

Hva er ditt beste oppbevaringstips?

Det lureste vi gjorde var å bygge en vegg-til-vegg reol fra gulv til tak. Jeg tegnet den selv og fikk den bygget på stedet. Den rommer utrolig mye – bøker, spill, puslespill etc., samt masse leker i de nederste skuffene.

Barna har ikke store soverom, så vi er avhengige av å ha mye oppbevaringsplass i stuen. Dessuten liker barna å leke der hvor vi er.

 

Skapplass kan man aldri få nok av – og det gjør at det er lettere å holde det ryddig. Ellers er det veldig lurt å ha godt med hyller på barnerommene og store kurver til å putte leker i, samt mindre esker, bokser og kofferter til småting. Når alt har sin faste plass, blir det lettere for de å rydde selv ?

Stikkord: , , , , Husrenovering, , , , ,

Kategori: Familiehjem

Kommentarer (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lykkefryd sier:

    Så fint innlegget ble, Karimette ?

  2. Lone sier:

    Rigtig fine billeder, ser meget hyggeligt ud:-) Kh Lome

  3. veronika sier:

    For et nydelig hjem :D:D Rå stilig ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


CommentLuv badge