Familiehjem: Totalrenovert legebolig!

Mari Henrikke er en mamma som har mye å henge fingrene i – hun er art director, grafisk designer og driver nettbutikken Armer og Ben. I tillegg har hun de siste årene hatt det travelt med å pusse opp boligen sin, sammen med samboeren Joachim.

De har totalrenovert en stor leilighet over to plan i Kongsvinger, hvor de bor sammen med barna Marikken på 22 mnd og Solan på 2 mnd.

Huset ble opprinnelig bygget som en enebolig på 800m2 for overlegen i Hedmark i 1854. Etter det har det vært hotell, før det under bankkrisen på 30-tallet ble delt opp i 4 leiligheter. Familien kjøpte en av leilighetene i 2007, og de brukte ett år på å totalrenovere den tilbake til opprinnelsen.

I 2010 kjøpte de leiligheten i etasjen over og slo de to leilighetene sammen – noe som ga et totalareal på 200m2. En ny oppussingsperiode fulgte da andre etasje ble til 4 soverom, bad og garderobe, mens førsteetasjen ble til kjøkken, spisestue, stue, lekerom, stue og bad.

Hvordan vil du definere din interiørstil?

Fargerik med rene grafiske former og flater. Jeg må vel også si at den er budsjettorientert. Det meste vi har (spesielt når det gjelder møbler) er arvet eller fra loppis. Det viktigste for meg er å være selektiv slik at stilen blir gjennomgående. Jeg kan godt bruke 6 mnd på å lete etter et bord for å få det rette bordet.

Hvor finner du inspirasjon til interiør?

Blogger, noen blader, gjennom jobben min som grafisk designer, barnebøker, leketøybutikker.

Hvilket DIY prosjekt er du mest stolt over?

Huset! Vi har gjort alt unntatt rørleggerjobben selv. Ingenting hos oss passer på standardmål, så det meste er egengjort.

Ellers er de fleste lamper egenkomponerte. Vår siste lampe er laget av en stålbolle fra Ikea og en rød tekstilledning. Enkel, tøff og billig.

Hvordan håndterer du alle saker/tegninger osv som barna kommer hjem med fra skolen/barnehagen?

I permer – sporenstreks. Om det ikke legges vekk blir et bare liggende og slenge og til slutt ødelagt. Enkelte ting settes også i ramme, og da er regelen at de skal henges opp med det samme.

Ellers har vi en minneboks hver i familien, der legger vi småsaker som betyr noe for oss og vår historie. Barnas første flybillett, tegninger, kort, etc.

Hva er ditt/dine barns favoritt møbel?

Verner Panton stolen er min favoritt, pen og se på, men aller viktigst funksjonell.

Barna er ganske små enda, men mitt stalltips til babymøbler er Babybjörn vippestol. Den er genial og kan brukes lenge, vesla sluttet først å bruke den da minstemann ble født. Ellers må jeg si at de fleste barnemøbler er overflødige, barna vil som regel sitte og gjøre det samme som oss.

Hvilket rom i huset blir mest brukt og hvorfor?

Stua. Her sitter vi voksne og jobber, mens veslejenta leker rom i rom med oss.

Lekerommet i trappegangen med åpen løsning inn til stua er uvurdelig. Hun leker alene, men føler at vi hele tiden er med. Dessuten trenger vi ikke rydde der til enhver tid, fordi det ikke er i vår oppholdssone.

Tavla er malt rett på veggen med tavlemaling. Under henger ei bildelist fra Ikea for krittene.

Det meste av lekene står under selve trappa, her er det for lavt for oss og gå, noe som gjør det enda mer spennende for barn.

Tusen takk til Mari Henrikke for at vi fikk vise frem det flotte hjemmet deres her! 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

7 kommentarer. » Legg til din også. • Lene (Galleri Bo)
  18. oktober, 2011, 21:59

  Nydelig hjem. Liker de freshe fargene.

  My recent post Selvportrett

  Svar


 • Klissi
  19. oktober, 2011, 08:08

  Så utrolig fint! Genial ide med tavla og separat lekeområde.

  My recent post The parenthood paradox

  Svar


  • Karimette
   19. oktober, 2011, 09:55

   Helt enig! Veldig bra utnyttelse av en del av huset som vanligvis bare blir brukt som passasje! Unger elsker slike små rom og gjemmeplasser. 🙂

   Svar


 • Høytrykk
  19. oktober, 2011, 08:54

  Kjempefint hjem! Herlig miks av mye hvitt og mange fine fargeklatter! Lekkert!

  Svar


 • Mia
  19. oktober, 2011, 10:38

  Stilig hus! Skulle ønske jeg var litt mer vågal på fargefronten, det er kjempetøft der det fungerer!

  My recent post

  Svar


 • SignePling
  19. oktober, 2011, 11:38

  Utrolig flott hjem må jeg si, og imponerende at de har gjort så og si alt selv 🙂

  Svar


 • wendysinfamilie
  19. oktober, 2011, 21:54

  Så flott det ser ut her, mange gode ideer for oss andre som holder på med oppussing.. Takker og bukker

  My recent post Babylykke i nærmiljøet !!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge