Familieliv: Når små lapper mangler

Jeg drømmer stadig vekk om kjæresteturer, men hverdagen sluker oss. Er det slik for deg også? For et par år siden var vi på kjærestetur til Roma, og da oppdaget jeg at det med egentid  både er deilig og skummelt:

Foto: Clarita/Morguefile.com

Kjæresteliv: I en kald januarkveld tar jeg meg selv i å lengte bort. Tenk å sitte helt uten unger på en fortausrestaurant, solen skinner og jeg har en god bok liggende i veska. Kanskje deler jeg bord med min kjære og han spør om jeg vil ha rødvin eller hvitvin? Harmonien oser og alt stress og logistikk er milevis unna.

Sannheten hjemme hos oss og i mange andre familier er at vi drømmer om slike stunder, men at livet her og nå handler om barnehage, skole, jobb, ugjorte lekser, fotballkamper som skal spilles, middag som skal lages og rotete hus.

Lappeteppefamilien er ikke flinke til kjæresteturer, men vi prøver å huske at det er viktig. Derfor booket vi en tur til Roma – bare for oss to.

Foto: Clarita/Morguefile.com

Den vonde klumpen i magen: Alt var greit, helt frem til avreise. Da kjente jeg den dårlige samvittigheten komme sigende. Skulle vi virkelig la barna være igjen hjemme, og reise bort alene? En ting er å reise i forbindelse med jobb eller annet hvor man “må”- men dette, som kun er fordi vi vil vekk fra unger og hverdag?!

Før flyet hadde lettet fra Gardermoen lengtet jeg allerede etter alle ungene, og hva var vitsen med å reise bort fra dem? Jeg gløttet bort på min kjære, og uoppfordret begynte han å prate om sommerferien neste år. Den skulle vi jammen bruke sammen med alle ungene, vi burde egentlig så fort som mulig reise på tur – hele gjengen!

Foto: Clarita/Morguefile.com

Så satt vi der da, to voksne som for noen timer siden bare ønsket å reise fra alt som heter ansvar. Begge savnet ungene. Dette lappeteppet vårt – familien med mine og dine og våre barn. Det ble liksom ikke et skikkelig lappeteppe når mange små lapper manglet.

Hvorfor er det så ulike følelser knyttet til å reise bort alene? Er voksentid så vanskelig?

Jeg innrømmet at det for min del var to ting som skapte denne klumpen i magen. Det ene var dårlig samvittighet overfor barna. Hva om de savner oss? Var dette en riktig prioritering? Den andre frykten handlet om det å plutselig ha alenetid sammen. Hverdagen er travel, vi er omgitt av barna hele tiden. Hva om vi kjeder oss når vi plutselig er bare oss to? Hva om vi ikke trives som kjærester?

Foto: Clarita/Morguefile.com

 Det gikk noen timer før klumpen i magen ble borte – jeg innrømmer det.

Det lysner: Kanskje var det da vi noen timer senere havnet på den herlige lokale restauranten Hostaria da Pietro (www.hostariadapietro.com), hvor vi delte en flaske vin, og valgte å spise 3 retter etter hverandre uten å måtte tenke på at barna ikke ville sitte stille. Praten gikk lett og ledig, slett ikke ulikt vår første date for noen år siden. For en kjekk mann jeg har!

Foto: www.hostariadapietro.com

Eller kanskje var det da jeg samme kveld ringte hjem til min mor, drømmebestemoren. Hun bakte ostehorn, og huset var fullt av unger. Den yngste hadde sovnet i bestemors fang, og ingen hadde tid til å snakke med oss. Det vil si, lillebror prøvde seg med et lite stikk. Han tok telefonen og brølte “mamma – kom hjem.” Han kjenner sine metoder.

Da jeg to sekunder etterpå hørte han løpe leende bort for å leke med brødrene sine bestemte jeg meg: Klumpen i magen skulle fra nå av erstattes med pasta, rødvin og gode tanker om dem vi er glad i der hjemme. Derfra ble det oss to, solen skinte og hjemturen føltes langt unna. Kjærester trenger til å være kjærester.

Lykke til med å booke din kjærestetur i 2012!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 2-15 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun er også utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mitt nettstedFlere av mine innlegg

Gikk du glipp av disse innleggene?

Del på Twitter
Del på Facebook

3 kommentarer. » Legg til din også. • gunnmeis
  3. februar, 2012, 20:32

  sånn er det, og sånn BØR det være!! man har bare godt av å savne ungene litt, det gjør jo bare at man faktisk setter pris på hverdanene også!

  …Jeg om min kjære setter igjen 3 små hos bestemor, bestefar, tanter og onkel og drar til spania om 10 dager!! 😉

  My recent post lys.

  Svar


 • wendysinfamilie
  3. februar, 2012, 23:05

  Jeg er av de med masse dårlig samvitighet om vi har barnevakt, må liksom virkelig trenge det og jeg trenger ett spark i ræva med det at det faktisk er sundt for alle parter å være litt fra hverandre.

  Har vært på en tur alene her vi og ja to kvelder kanskje ,, trenger en tur snart 🙂

  My recent post Goodiebag og ojsann !!

  Svar


 • Fru Andersen
  4. februar, 2012, 00:14

  Så sant, man trenger kjærestetid!

  Vi hadde en helg i Paris i 2008, lever på den fortsatt, men hadde vært veldig kjekt å få til en liten tur igjen snart;-)

  God helg!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Leter du etter et sted å laste opp et personlig bilde? Gå til www.gravatar.com for å få din egen gravatar, knyttet til din e-postadresse. Så vil avataren din vises hver gang du kommenterer.CommentLuv badge