Familiesirkus: Ha det gøy sammen!


Karimette {foreldremanualen} |


22. mars 2012


| 1 Kommentar

Jeg har lenge fulgt bloggen Familiesirkus som skrives av ekteparet Per Olav og Ragnhild Sølvberg. Dette er en blogg som stadig inspirerer meg, med gode nettsidetips, artige barneaktiviteter og herlige fargerike foto.

Da jeg for en stund tilbake så at de skulle utgi en egen “Familiesirkus” bok, ba jeg straks om å få et eksemplar og for noen dager siden var jeg så heldig å finne den i postkassen min. :-)

Familiesirkus har undertittelen “52 fabelaktige ting å gjøre sammen”, men denne boken er mye mer enn bare en oppramsing over saker ungene kan gjøre. Med sin bakgrunn som lærere ved Montessoriskolen, har forfatterne også lagt vekt på pedagogikk i fremstillingen.

Boken innledes med et kapittel som blant annet tar for seg viktigheten av at foreldre og barn faktisk gjør ting sammen. De nevner dette med “konsentrert oppmerksomhet”, som jeg er sikker på at flere enn meg synes kan være vanskelig i lek med barna. Tankene har som regel en tendens til å fly over på alt man burde ha gjort (“kanskje jeg skal gå å sette på en klesvask!”) i steden for å fokusere på barnet som ønsker vår oppmerksomhet.

Dette med konsentrert oppmerksomhet tror jeg er lettere å oppnå for oss voksne, dersom vi også synes aktiviteten/leken er morsom. Dette synes å være grunntanken bak Familiesirkus boken. Her har Per Olav og Ragnhild funnet frem til 52 aktiviteter som foreldre og barn kan gjøre sammen.

Aktivitetene kan fordeles utover året, med en aktivitet i uken, eller så kan du bruke boken helt fritt som et oppslagsverk. Boken gir konkrete tips om hva man kan gjøre og hva man trenger for å gjennomføre aktiviteten (noe som gjør det lettere å planlegge i en hektisk hverdag).

I tillegg har de tatt med tips til oss voksne om hva vi kan samtale med barna om under hver aktivitet.

Når det gjelder selve aktivitetene, er det en god blanding av helt nye og gamle gode. Jeg setter pris på at de har klart å gjøre en liten vri på de gamle. En kjent aktivitet som “Jeg ser”/”I spy” (en aktivitet vi ofte pleier å ta i bilen på lange turer), blir for eksempel straks mer utfordrene når de eldste barna må si ordene på engelsk.

Av aktiviteter som jeg har blitt inspirert til å gjøre sammen med min familie, så kan jeg nevne i fleng; spille bingo med smågodt, sløye en fisk (når gjorde vi det sist liksom?!), lage konfettiegg, perle flagg, arrangere en trappeheis, kokkelere sammen – blant annet hjemmelaget sukkerspinn –  og mye mer!

Dette er en herlig bok som vekker lysten til å være kreativ både hos store og små! :-)

Familiesirkus koster kr 249,- og kan blant annet bestilles gjennom Bokkilden.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 4 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 13 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Stikkord: , , Familieaktiviteter, Helgeaktiviteter, , , , Uteaktiviteter

Kategori: Barnebok, En bedre hverdag, Gavetips

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge